Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Horror mieszkańców Nowogrodźca - powstanie farma wiatrowa

~ja niezalogowany
25 maja 2010r. o 16:01
~ napisał(a):
Adam71989 napisał(a): A jak gmina nowogrodziec chciała spalarnię śmieci postawić w Zebrzydowej, to horroru nie było. Radni Nowogrodźca mówili, że będzie ekologiczna.
No cóż. Wasze wiatraki będą na pewno ekologiczniejsze ;)

Ps Nie dramatyzujcie tak, bo to nie elektrownia atomowa.

Może daruj sobie mądralo?
Mnie też nie przeszkadza spalarnia na wsi ani wiatraki z dala ode mnie. Będziesz mógł się tak wymądrzać, jak tobie postawią coś takiego pod oknem! Tylko wtedy na bank będziesz nucił inne melodie.
Ty to jesteś mądrala niech inni zdychają od dymów z komina elektrowni a grunt że ty będziesz się cieszył zdrowiem i pięknymi widokami z ptaszkami i robaczkami.W d... mam robaczki które wykańczasz sztychówką gdy kopiesz ogródek lub ptaszki które sam autem rozjeżdżasz bo ci się nogi z gazu ściągnąć nie chce jeśli chodzi o zdrowie i życie ludzi.Dajcie mi referendum albo petycję żebym mogła podpisać że jestem za elektrownią wiatrową.Dorwie się taki mongoł do klawiatury i myśli że rozumy pozjadał bo mu naukowcy powiedzieli.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~- niezalogowany
25 maja 2010r. o 16:02
Najwięcej krzyczą ZA Ci którzy tych wiatraków nawet widziec z daleka nie będą...to Ciekawe...A jak byli by na miejscu tych mieszkańców - ciekawe jak by ich śpiewka wyglądała, czy dalej byli by tak bardzo ZA. Ci co pooddawali te pola w dzierżawę, to wcale nie biedni wieśniacy tylko osoby co mają wiele hektarów pola - tak czy owak kasy im nigdy nie brakowało...
Pozatym poczytajcie najpierw troche w internecie o tych wiatrakach zanim się wypowiecie ( strony ludzie podaja wcześniej ), bo jak czytam, że komuś będzie chłodniej latem bo ma wiatrak niedaleko to muszę go rozczarowac - wiatraki podnosza temperaturę w okolicy o ok. 2 st. - więc na klimie nie zaoszczędzi a wręcz przeciwnie....dołoży. Gleba też szybciej wysycha....więc i na wodę wyda więcej bo trawę podlac trzeba...reszta na stronach...
~hi niezalogowany
25 maja 2010r. o 16:15
~- napisał(a): Najwięcej krzyczą ZA Ci którzy tych wiatraków nawet widziec z daleka nie będą...to Ciekawe...A jak byli by na miejscu tych mieszkańców - ciekawe jak by ich śpiewka wyglądała, czy dalej byli by tak bardzo ZA. Ci co pooddawali te pola w dzierżawę, to wcale nie biedni wieśniacy tylko osoby co mają wiele hektarów pola - tak czy owak kasy im nigdy nie brakowało...
Pozatym poczytajcie najpierw troche w internecie o tych wiatrakach zanim się wypowiecie ( strony ludzie podaja wcześniej ), bo jak czytam, że komuś będzie chłodniej latem bo ma wiatrak niedaleko to muszę go rozczarowac - wiatraki podnosza temperaturę w okolicy o ok. 2 st. - więc na klimie nie zaoszczędzi a wręcz przeciwnie....dołoży. Gleba też szybciej wysycha....więc i na wodę wyda więcej bo trawę podlac trzeba...reszta na stronach...

Kasy rolnikom nawet dużym nie brakowało?! Na wsi się nie bywało. Co? Mamusia na wszystko dała to zapier...ać na chleb nie trzeba było a później głupoty pisze bo życia nie zna. Znasz osoby które oddały to pole w dzierżawę, że tak piep....sz?
~ja niezalogowany
25 maja 2010r. o 16:29
~ napisał(a): Uważam, że to dobry pomysł, jest wiele domost biednych... mają pola na których będą wiatraki i dostaną za to kasę... kiedy lepsza okazja mogła się przydarzyć. Mam nadzieję że ksiedza w to nie wmieszacie, przecież sam za dobrą kasę ma przekażnik na wieży.
A już wiem kim był naukowiec!!!Nasłuchali się księdza na niedzielnej mszy że wiatraki są bardzo szkodliwe bo nikt mu nie zaproponował żeby wiatrak stanął u niego na posesji żeby się na chapać i jak pies ogrodnika sam nie weźmie i nikomu nie da zarobić to teraz bajki wciska a polak łyka.Bo jak może ludzi tak zmanipulować żeby głosowali na kogo on chce to z wiatrakami nie ma większego problemu.Nigdy nie zmienię zdania kościół to mafia.WIEŚ NOWOGRODZIEC
~ho niezalogowany
25 maja 2010r. o 16:45
~czerniak napisał(a): To nie jest Horror tylko dar od Boga że w tej zacofanej gminie ktoś chce zainwestować i wybudować elektrownie wiatrowe ,które są niezbędne bo ile dwutlenku węgla wytwarza elektrownia Turów i to wam nie szkodzi.

Amen!
~ niezalogowany
25 maja 2010r. o 19:42
Czy już po jest po spotkaniu? Wiadomo co zostało ustalone?
~ja niezalogowany
25 maja 2010r. o 20:00
~ napisał(a): Czy już po jest po spotkaniu? Wiadomo co zostało ustalone?
A ty co dopiero święta skończyłeś że z choinki się urwałeś hallloo już koniec maja czas schować bombki.
1383
#nowator nieaktywny
25 maja 2010r. o 21:26
~ napisał(a):
Może daruj sobie mądralo?
Mnie też nie przeszkadza spalarnia na wsi ani wiatraki z dala ode mnie. Będziesz mógł się tak wymądrzać, jak tobie postawią coś takiego pod oknem! Tylko wtedy na bank będziesz nucił inne melodie.

ja chętnie przyjmę na swoją działkę nawet 3szt.

ta cała gadanina polega na tym, że "On dostanie, a ja nie, więc jest BEE"

jeden rolnik z Nca chciał wybudować elektrownie wodną współpracującą ze spalaniem słomy, ale jak tylko poruszył temat to zrobił się wielki szum, że dał sobie spokój.

Najlepiej dla Nowogrodźca jest wybudować reaktor atomowy... Będzie bardziej lepiej... :>

<b>Nie znasz mnie, ale nie martw się... wszystkiego dowiesz się od ludzi, którzy nawet ze mną nie rozmawiali...</b>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu