Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Horror mieszkańców Nowogrodźca - powstanie farma wiatrowa

~ja niezalogowany
23 maja 2010r. o 20:19
sentinel napisał(a):
~ napisał(a): wy wszyscy jestescie nie mozliwi na calym swiecie sa i nikomu nie przeszkadza

Nie zgodzę się z Tobą. Nie szkodzą owszem, ale jak są w odpowiedniej odległości od zabudowań. Jeżeli są postawione zbyt blisko, to mogą być uciążliwe dla mieszkańców i ich zdrowia.
A ten znowu swoje i od początku już czytać tego nie mogę Gadziny!!!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~czerniak niezalogowany
23 maja 2010r. o 20:38
To nie jest Horror tylko dar od Boga że w tej zacofanej gminie ktoś chce zainwestować i wybudować elektrownie wiatrowe ,które są niezbędne bo ile dwutlenku węgla wytwarza elektrownia Turów i to wam nie szkodzi.
~Aro niezalogowany
23 maja 2010r. o 20:45
Na jakiej podstawie uważacie, że to przestarzały złom?
~ niezalogowany
23 maja 2010r. o 21:44
Uważam, że to dobry pomysł, jest wiele domost biednych... mają pola na których będą wiatraki i dostaną za to kasę... kiedy lepsza okazja mogła się przydarzyć. Mam nadzieję że ksiedza w to nie wmieszacie, przecież sam za dobrą kasę ma przekażnik na wieży.
881
#Adam71989 nieaktywny
23 maja 2010r. o 22:32
A jak gmina nowogrodziec chciała spalarnię śmieci postawić w Zebrzydowej, to horroru nie było. Radni Nowogrodźca mówili, że będzie ekologiczna.
No cóż. Wasze wiatraki będą na pewno ekologiczniejsze ;)

Ps Nie dramatyzujcie tak, bo to nie elektrownia atomowa.

www.inspektor24.pl
~ niezalogowany
24 maja 2010r. o 7:34
Adam71989 napisał(a): A jak gmina nowogrodziec chciała spalarnię śmieci postawić w Zebrzydowej, to horroru nie było. Radni Nowogrodźca mówili, że będzie ekologiczna.
No cóż. Wasze wiatraki będą na pewno ekologiczniejsze ;)

Ps Nie dramatyzujcie tak, bo to nie elektrownia atomowa.

Może daruj sobie mądralo?
Mnie też nie przeszkadza spalarnia na wsi ani wiatraki z dala ode mnie. Będziesz mógł się tak wymądrzać, jak tobie postawią coś takiego pod oknem! Tylko wtedy na bank będziesz nucił inne melodie.
~lo niezalogowany
25 maja 2010r. o 15:35
~ napisał(a): Farmy wiatrowe są budowane na silnych ciągach powietrznych. Z tych samych ciągów korzystają ptaki - rezultatem jest masowe mordowanie ptaków. Silne drgania przenoszone rezonansem mechanicznym powodują, że wszystko co żywe poczynając od dżdżownic wynosi się lub zdycha nawet w dużej odległości od wiatraka.
Nie mam nic przeciw wiatrakom - wszyscy miłośnicy emitowanych fal elektromagnetycznych i drgań powinni budować takie wiatraki przy swoich domach. A najlepiej powinni budować się w pobliżu siebie i tych farm wiatrowych zamiast w trosce o środowisko unieszczęśliwiać innych

Ciekawe jak się żyje robaczkom w sąsiedztwie Turowa i jak ptaszkom się lata w tonach szkodliwych substancji w powietrzu. Ja mieszkam w N-cu i wole źródła odnawialne jak wiatraki czy elektrownie na Kwisie do której jest już szykowany teren. dogońmy choć trochę cywilizację!!
~gut lo niezalogowany
25 maja 2010r. o 15:50
~lo napisał(a):
~ napisał(a): Farmy wiatrowe są budowane na silnych ciągach powietrznych. Z tych samych ciągów korzystają ptaki - rezultatem jest masowe mordowanie ptaków. Silne drgania przenoszone rezonansem mechanicznym powodują, że wszystko co żywe poczynając od dżdżownic wynosi się lub zdycha nawet w dużej odległości od wiatraka.
Nie mam nic przeciw wiatrakom - wszyscy miłośnicy emitowanych fal elektromagnetycznych i drgań powinni budować takie wiatraki przy swoich domach. A najlepiej powinni budować się w pobliżu siebie i tych farm wiatrowych zamiast w trosce o środowisko unieszczęśliwiać innych

Ciekawe jak się żyje robaczkom w sąsiedztwie Turowa i jak ptaszkom się lata w tonach szkodliwych substancji w powietrzu. Ja mieszkam w N-cu i wole źródła odnawialne jak wiatraki czy elektrownie na Kwisie do której jest już szykowany teren. dogońmy choć trochę cywilizację!!

Zgadzam się!Też mieszkam w Nowogrodźcu ale z nie jednego pieca europejskiego chleb jadłem! Prawda jest taka, że idealnego rozwiązania nie ma, takiego w pełni zdrowego. Chyba że wrócić do jaskini i palić ogniska, ale wtedy co z drzewkami?-Zaraz jakiś ekolog zapyta! Moim zdaniem jednak wybór mniejszego zła będzie najlepsze dla nas. Tradycyjne źródła to także astmy, pylice, alergie, nowotwory a ptaszkom, śmiem twierdzić też nie jest lżej.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMARaport BIK
REKLAMA BAU zaprasza