Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Horror mieszkańców Nowogrodźca - powstanie farma wiatrowa

~adam niezalogowany
26 maja 2010r. o 18:48
pietrek1 napisał(a): Lisku, wszystko ok, tylko pamiętaj o jednnym. Jesli ta inwestycja będzie zlokalizowana na prywatnych gruntach i zgodnie z miejscowym planem zagospodarowania, oraz będą zachowane minimalne odległosci wiatraków od zabudowań mieszkalnych, to ta inwestycja i tak dojdzie do skutku.
A mieszkańcy mogą sobie protestować, naturalna sprawa w demokratycznym państwie ;)

i zaś pan pietrek bzdury opowiada.
protest mieszkańców (oczywiście pisemny) blokuje całą inwestycje.
droga prawna: wójt, wojewoda, sąd administracyjny, NSA, itd.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
26 maja 2010r. o 18:56
przecież takie wiatraki to samo zdrowie:)więc o co kaman?no i niższe opłaty za energie prawda?
~Zenenon niezalogowany
27 maja 2010r. o 8:56
A co ta inwestycja ma na wpływ środowiska w okolicach Nowogrodźca przecież to nie jakiś rezerwat czy "Dolina Rospudy"chodzi tylko o kase BURAKOM co wybudowali niedawno lub budują swoje "wille",że niby stracą na wartości te ich lepianki.Na świecie budowane są takie elektrownie i ludzie z tym żyją i nikomu to nie przeszkadza,wręcz przeciwnie,jeszcze właściciele gruntów na których mają być wybudowane te wiatraki dobrze zarobią.Jestem za budową takiej fermy przynajmniej zmieni się ten nudny krajobraz wokół naszej gminy
~Misiu niezalogowany
27 maja 2010r. o 9:44
~Zenenon napisał(a): A co ta inwestycja ma na wpływ środowiska w okolicach Nowogrodźca przecież to nie jakiś rezerwat czy "Dolina Rospudy"chodzi tylko o kase BURAKOM co wybudowali niedawno lub budują swoje "wille",że niby stracą na wartości te ich lepianki.Na świecie budowane są takie elektrownie i ludzie z tym żyją i nikomu to nie przeszkadza,wręcz przeciwnie,jeszcze właściciele gruntów na których mają być wybudowane te wiatraki dobrze zarobią.Jestem za budową takiej fermy przynajmniej zmieni się ten nudny krajobraz wokół naszej gminy

Wystarczy przeczytać tego posta i wiadomo od razu kto jest burakiem. Po pierwsze ludzie protestują w Niemczech-ostatni protest w tym roku w berlinie. Prąd niestety jest najdroższy, jak np. w przywoływanej Danii, gdzie wiatry wieją o wiele mocniej i równiej niż u nas. Poza tym dom, rodzina, czytaj lepianka, jest najważniejsza. Nic nie jest ważniejsze ani stalowy moloch ani to, że kilka baniek nie wpadnie z dotacji inwestorowi.
~ niezalogowany
27 maja 2010r. o 11:31
sejm uznał: wiatraki NIE są celem publicznym, to nabijanie kasy inwestorom.

dlatego ludzie: blokujcie taką inwestycje w pobliżu domów mieszkalnych.
2443
#Jasiu82 nieaktywny
27 maja 2010r. o 13:46
ja sobie sam taki wiatrak postawie i sasiedzi mi nic do tego.
Aczkolwiek taki maly 14 Metrowy, produkuje pradu na 3 gospodarstwa.
3046
#sentinel nieaktywny
27 maja 2010r. o 13:51
Jasiu82 napisał(a): ja sobie sam taki wiatrak postawie i sasiedzi mi nic do tego.
Aczkolwiek taki maly 14 Metrowy, produkuje pradu na 3 gospodarstwa.

Jeżeli możesz, to podaj szczegóły tego wiatraka: moc, cena, :)

GG 2563898
2443
#Jasiu82 nieaktywny
27 maja 2010r. o 14:12
Wpisz w google elektrownia wiatrowa powinno wyskoczyc. Mialem gocia z allegro co robi takie z masztem 15 metrowym. za okolo 14 tys.
Sa takie co potrzebuja akumulatorow (nawet starych i takie co produkuja prad bezposrednio). Osobiscie uwazam akumulatorowe za lepsze, bo masz non stop prod, a zadko kiedy na tej wysokosci nie wieje.
Ja sie tym zajme na powaznie dopiero w trakcie budowy narazie trzeba kase zbierac.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza