~ napisał(a): ja jestem za wiatrakami!! moga mi je nawet w podworku postawic
~Krzysiek napisał(a): Pewien inwestor z Jeleniej Góry chce nam, mieszkańcom gminy Nowogrodziec, zafundować około 29 wiatraków, po 160m każdy (wieża naszego kościoła ma ok30-40m). Nie mamy nic przeciwko energi pozyskanej z takiego źródła, jest ona bardzo pożyteczna. Jednakże nie 800-1500m od naszych domów. Inwestycja ruszyła ponad 2 lata temu i niebawem będzie miała swój finał w postaci zmienionego planu zagospodarowania przestrzennego i wydania pozwolenia na budowę. Jeśli nie macie zdania na temat wiatraków podaję adres ogólnopolskiej strony związanej z tym zagadnieniem.niezłe zacofanie , brak słów powinni was na ural przesiedlić bo przez takich ludzi jak wy nic w tym kraju nie moze powstac normalnego , a poza tym bedziecie mieli miejsca pracy!! popieram w 100%
www.stopwiatrakom.eu
Prosimy o wypowiedzi i wsparcie.
Adres naszego, na razie skromnego, forum
www.nowogrodziec.org --> forum
Niebawem ruszy strona poświęcona całkowicie tej tematyce:
www.nowogrodziecinfo.pl
Nie pozostańcie bierni na ludzki los.
Nasze główne postulaty:
1. Oddziaływanie wiatraków jest szkodliwe dla społeczeństwa.
2. Wartość naszych nieruchomości drastycznie spadnie.
3. Krajobraz zostanie nieodwracalnie zmienony a środowisko niesłychanie ucierpi, głównie ptactwo i nietoperze.
~ napisał(a):~Krzysiek napisał(a): Pewien inwestor z Jeleniej Góry chce nam, mieszkańcom gminy Nowogrodziec, zafundować około 29 wiatraków, po 160m każdy (wieża naszego kościoła ma ok30-40m). Nie mamy nic przeciwko energi pozyskanej z takiego źródła, jest ona bardzo pożyteczna. Jednakże nie 800-1500m od naszych domów. Inwestycja ruszyła ponad 2 lata temu i niebawem będzie miała swój finał w postaci zmienionego planu zagospodarowania przestrzennego i wydania pozwolenia na budowę. Jeśli nie macie zdania na temat wiatraków podaję adres ogólnopolskiej strony związanej z tym zagadnieniem.niezłe zacofanie , brak słów powinni was na ural przesiedlić bo przez takich ludzi jak wy nic w tym kraju nie moze powstac normalnego , a poza tym bedziecie mieli miejsca pracy!! popieram w 100%
www.stopwiatrakom.eu
Prosimy o wypowiedzi i wsparcie.
Adres naszego, na razie skromnego, forum
www.nowogrodziec.org --> forum
Niebawem ruszy strona poświęcona całkowicie tej tematyce:
www.nowogrodziecinfo.pl
Nie pozostańcie bierni na ludzki los.
Nasze główne postulaty:
1. Oddziaływanie wiatraków jest szkodliwe dla społeczeństwa.
2. Wartość naszych nieruchomości drastycznie spadnie.
3. Krajobraz zostanie nieodwracalnie zmienony a środowisko niesłychanie ucierpi, głównie ptactwo i nietoperze.
~to ja napisał(a): W dzisiejszych Nowinach Jeleniogórskich w-ce burmistrz Nowogrodźca Bogusław Szeffs pisze, że przeciw wiatrakom jest "grupka mieszkańców a większość jest za lub jest obojętna". To dziwne, bo przecież był na zebraniu 25 czerwca i jesli nie spał, to musiał widziec, że z obecnych ok. 200 zebranych tylko ok. 15 osób głosowało za wiatrakami a cała reszta była przeciw. Nieładnie tak manipulować opinią publiczną, ale jego stanowisko nie pochodzi z wyborów tylko z powołania przez burmistrza. Burmistrz Relich nie pozwoliłby sobie na takie kpiny z ludzi.