Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Horror mieszkańców Nowogrodźca - powstanie farma wiatrowa

2856
#szwarc nieaktywny
4 maja 2012r. o 13:08
Lepsza blisko domów na pewno będzie elektrownia atomowa. Znając nasz rząd z pewnością pierdyknie :P

Szwarc ! I wszystko jasne !
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
4 maja 2012r. o 13:29
~waski napisał(a):
~Moim zdaniem napisał(a): Bardzo daleko od domów,a najlepiej wcale.

glupota ludzka nie a granic nic nie chalasuja te wiatraki zapraszam do warty czy gdzie tam stoja te wiatraki nic nie słychac mieszkam w niemczech obok takich wiatrakow i nie widze zadnego problemu

w Warcie też pogonili wiatrakowe towarzystwo, a do Zagrodna to faktycznie zapraszam wszystkich entuzjastów wiatraków, fajnie żyć w elektrowni wiatrowej, świst 50-metrowych łopat, efekt migotania cienia i wspaniały widok z tarasu podczas grilowania, zapraszam!

zapraszam - może ktoś kupi tu dom, przecież spadek ich wartości to normalka, w sąsiedztwie farmy wiatrowej nikt nie chce mieszkać ze względów min. zdrowotnych

co do kasy dla rolnika czy gminy, popytajcie o ich zeznania podatkowe i wtedy piszcie te bzdury, dodatkowo zapytajcie rolnika czy przez "ogromne" dochody już jest na ZUS-e a wójta czy stracił subwencję? Jak nie wiecie o czym piszę to pogooglujcie nieuki i wtedy może przestaniecie zachwycać się wiatrakową ściemą
~Sąsiad niezalogowany
4 maja 2012r. o 13:36
&feature=player_embedded#!
~Albert Einstein niezalogowany
4 maja 2012r. o 14:01
Czytając posty przypomniały mi się słowa :
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
A. Einstein
2856
#szwarc nieaktywny
4 maja 2012r. o 14:12
~ napisał(a):

w Warcie też pogonili wiatrakowe towarzystwo, a do Zagrodna to faktycznie zapraszam wszystkich entuzjastów wiatraków, fajnie żyć w elektrowni wiatrowej, świst 50-metrowych łopat, efekt migotania cienia i wspaniały widok z tarasu podczas grilowania, zapraszam!

zapraszam - może ktoś kupi tu dom, przecież spadek ich wartości to normalka, w sąsiedztwie farmy wiatrowej nikt nie chce mieszkać ze względów min. zdrowotnych

Tak się składa, że mieszkam w Gminie Zagrodno, blisko wiatraka (około 50 m od) już byłem i powiem Ci, że żadnego wielkiego świstu nie słyszałem, na drodze W WIOSCE jest o wiele głośniej. Mieszkańcy Zagrodna też nie narzekają - znam kilku :o). Efekt migotania cienia - bo padnę, niektórzy też pisali o zagrożeniu dla ptaków - no nie ma co ptaki są tak głupie, że masowo wpadają na wiatraki - normalnie krew się leje strumieniami, a sarnom podchodzącym pod wiatraki głowy obcina :P

Widok z pewnością bardziej urozmaicony i ciekawy niż tylko - "pole, pole, łyse pole". Cicho, ładnie i czysto.
Elektrownie atomowe będą wyglądały znacznie ładniej :D

Owszem w Zagrodnie odbywają się sprawy sądowe dotyczące wiatraków - Ci co je założyli nie mogą wytrzymać, że wiatraki nie stoją u nich na polu - bo nie mają z tego kasy.

To jest właśnie cała prawda :o)

Co do samych kwestii finansowych: gmina od wiatraków ma spore dotacje, cena prądu dla mieszkańców gminy z tytułu "posiadania" wiatraków się nie zmieniła - więc to, że mieszkańcy będą mieli tańszy prąd to mit.

Jedno wiem - trzeba szukać alternatywnych źródeł energii niż atom, gdyż historia już nas nauczyła czym to może grozić, a bajki, że teraz elektrownie są bezpieczne można sobie miedzy półki włożyć.

Oczywiście wiatraki powinny być budowane z dala od zabudowań i w Gminie Zagrodno właśnie tak jest.

A przeciwnicy może niech się wypowiedzą - jak rozwiązać problem zaopatrywania w energię elektryczną kraju - może kupmy sobie wszyscy agregaty prądotwórcze - dopiero będzie ładnie pachniało, będzie cicho i miło.

I żeby było jasne - jestem za wiatrakami ale nie 10 m od domu tylko 300 m.

http://wiatrowa.xn.pl/

Szwarc ! I wszystko jasne !
~bezboznik niezalogowany
4 maja 2012r. o 21:55
buhahaha horror banda zacofanców. KONONOWICZ -
NIC NIE BEDZIE!!!!!!!!
~Tomasz niezalogowany
5 maja 2012r. o 2:08
szwarc napisał(a):
... blisko wiatraka (około 50 m od) już byłem i powiem Ci, że żadnego wielkiego świstu nie słyszałem ...

http://wiatrowa.xn.pl/

-> I nie usłyszysz - bo to są infradżwięki. Niesłyszalnle dla ludzkiego ucha (poniżej 20 Hz) ale odczuwalne przez ciało. Najszybciej rozstraja sie układ nerwowy. Później jest tylko gorzej ...

-> Na stronie którą reklamujesz jest ciekawie zestawienie ceny zakupu rocznej energii 1000 kWh dla gospodarstw domowych.

[img=1336175962_z07i543.jpg]

Okazuje sie, że w takiej Dani która ma najwięcej w Europie wiatraków energia jest NAJDROŻSZA. Dwa razy droższa niż w Polsce. A w takiej Francji gdzie jest najwięcej elektrowni atomowych, energia kosztuje tyle co w Polsce.

-> Wiatraki napędza nie wiatr ale unijne dotacje, zielone certyfikaty. Jak sie one skończa to wiatraki staną. Energia droga, społecznie szkodliwa.

Mam nadzieję, że Twoje Zagrodno za parę lat nie bedzie wyglądać tak jak teraz wyglądają porzucone farmy wiatrowe w USA. Skończyły sie dotacje -> skończył sie biznes.
[img=1336175740_ggpgjim.jpg]
~J niezalogowany
5 maja 2012r. o 12:42
Tacy jak Szwarc, którzy zamienili się z ..... na głowy mogą pisać takie rzeczy. Energia z elektrowni wiatrowych jest tania i czysta to trzeba być dopiero de...lem żeby tak pisać !!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza