Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Najlepsza pizza w Bolesławcu

~ niezalogowany
10 listopada 2010r. o 18:38
U mnie w domu jak sam zrobie
:>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~gggg niezalogowany
10 listopada 2010r. o 19:24
Ja robię najlepszą pizzę ;) paluszki lizać ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4362
#Phineas nieaktywny
10 listopada 2010r. o 19:56
~PJK napisał(a): KAZDA PIZZA NA POCZATKU JEST WPROST IDEALNA ZEBY PRZYCIAGNAC KLIENTOW A Z PIZZERIA ITALIAN JEST CALKIEM INACZE MAJA CALY CZAS DOBRA I SIE NIEZMIENIA
A DOMOWA PIZZA NA CIEKIM CIESCIE JEST JESZCZE LEPSZA

Niestety Italian zszedł na psy już dawno temu. Kiedyś byli rewelacyjni. Uwielbiałem ich. Z czasem pizza już niestety była coraz gorsza.

Teraz łażę już tylko do PePe PIzza. Słyszałem jeszcze, że w Jokerze jest wypas, ale póki co z czystym sumieniem polecam PePe. Palce lizać
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2443
#Jasiu82 nieaktywny
10 listopada 2010r. o 21:32
jestem wybredna morda co do pizzy, zdecydowanie w boleslawcu TYLKO Jocker na cienkim ciescie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~tobi niezalogowany
11 listopada 2010r. o 8:59
Mieszkam ww Bolcu niecały rok i mogę śmiało powiedzieć, że nie ma tu dobrej pizzy. Ogólnie straszna lipa. Mam nadzieje, że niedługo stąd wyjadę.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5415
#Sasankaa nieaktywny
11 listopada 2010r. o 9:13
W EL PABLO jest też bardzo dobra pizza na cienkim cieście i w rozmiarze 50 cm! a na dodatek jak ktoś chce, to upieką mu na grubszym.
POLECAM




Zmoderowano 11.11.2010 godz.11:02 - powód: powielony post (bylu)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4564
#heee nieaktywny
11 listopada 2010r. o 11:41
Sasankaa napisał(a): W EL PABLO jest też bardzo dobra pizza na cienkim cieście i w rozmiarze 50 cm! a na dodatek jak ktoś chce, to upieką mu na grubszym.
POLECAMZmoderowano 11.11.2010 godz.11:02 - powód: powielony post (bylu)
No fakt dobrą pizze mają i pepe mniam mniam :P :P :P
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~esmeralda... niezalogowany
11 listopada 2010r. o 14:52

Najlepsza pizza. Najlepsze ciasto i idealny zestaw składników
:) Ciasto:

 250 g mąki pszennej
 150 ml ciepłej wody
 15 g świeżych drożdży lub 7 g suchych instant
 1 pełna łyżeczka soli
 pół łyżeczki cukru
 1 łyżka oliwy z oliwek

Sos pomidorowy:

 1/2 puszki pomidorów w sosie pomidorowym
 1 łyżka oliwy z oliwek
 suszone oregano
 sól, pieprz, cukier
Dodatki:
1 kulka białej mozzarelli
6 plasterków cienko pokrojonej szynki parmeńskiej
20 czarnych oliwek
20 pomidorków koktajlowych
2 duże garście rukoli
pęczek świeżej bazylii
Wykonanie:
Drożdże rozpuszczam w 60 ml ciepłej wody, dodaję cukier i 3 łyżki mąki. Odstawiam na 15 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Mąkę przesiewam do miski, mieszam z solą. Wlewam wyrośnięte drożdże, oliwę oraz resztę ciepłej wody. Wyrabiam ciasto przez 10-15 minut aż będzie elastyczne i gładkie. Przykrywam ściereczką i odstawiam na 1 i 1/2 do 2 godzin do wyrośnięcia.
Zagotowuję pomidory wraz z oliwą, doprawiam solą, odrobiną cukru, suszonym oregano i pieprzem, gotuję na wolnym ogniu przez 10 minut.
Wyrośnięte ciasto dzielę na 2 części, obsypuję mąką, rozwałkowuję na placki. Kładę je na posmarowanych oliwą blachach, odstawiam na 1/2 godziny do podrośnięcia.
Na pół godziny przed pieczeniem pizzy piekarnik nagrzewam do maksymalnej temperatury, 250℃.
Podrośnięte pizze smaruję sosem pomidorowym, rysując okręgi, posypuję suszonym oregano, układam plasterki mozzarelli oraz połowę pomidorków.
Pizze piekę w górnej części piekarnika, przez 10 - 12 minut.
Zaraz po wyjęciu z piekarnika, w środkowej części każdej pizzy układam po 3 plasterki szynki parmeńskiej. Na całości rozkładam oliwki, rukolę i resztę świeżych pomidorków. Posypuję listkami świeżej bazylii oraz gruboziarnistą solą morską. :P :P :P smacznego
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Muzeum Ceramiki zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza