Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
15 września 2011r. o 10:25
gawron666 napisał(a): Szatan mi powiewa tak jak i jahwe:)Nawet nie masz pojęcia że są kościoły gdzie chrzest odbywa się w wieku kiedy jesteś świadomy tego co przyjmujesz...ale instytucja której jesteś zwolennikiem nie może sobie na to pozwolić:)Boli Cię że ktoś o tym pisze?

Gawron to nie było do Ciebie . Cwaniaczek postawił sobie za punkt honoru wyprowadzić Bolecnautów na drogę ślepej wiary. Od kilku dni obserwuję jak Mu nie idzie i bardzo się z tego cieszę , ponieważ uważam , że Bóg może wszystko . Może również pozbyć się swoich urzędników w koloratkach. Z niecierpliwością czekam , aż wreszcie Stwórca to zrobi i skończy się czas faryzeuszy.

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4616
#gawron666 nieaktywny
15 września 2011r. o 10:29
Mam pojęcie że operujesz stronami w internecie a nawet nie masz pojęcia o czym one mówią;)

Dopisane 15.09.2011r. o godz. 10:27:

Spooko niech nawraca ja też do normalnych ludzi nic nie mam do Waszego boga też nic.Tym bardziej że on dla mnie nie istnieje:)Ja tylko wnerwiam psycholi religijnych patrz jak się pienią:D

Dopisane 15.09.2011r. o godz. 10:29:

Najbardziej mnie śmieszą Ci znawcy co z bibli wysciągają tylko pewne wersety a całość ich mało obchodzi:)Dodajmy że wybierają wątki które akurat im pasują:D

"Chrześcijaństwo, jak dotychczas, było największym nieszczęściem ludzkości."
~Sektom nasze stanowcze nie niezalogowany
15 września 2011r. o 10:36
Pannazdzieckiem napisał(a): To na czym się znasz , to indoktrynacja . Jesteś w tym świetny wraz ze swoją logiką . [...]Niech Ci się wreszcie przestanie zdawać , że owoc poznania jest szkodliwy.

Widzę, że mocno zabolało :D :D :D
Cóż? Odczucie impotencji intelektualnej i porażki może być mocno frustrujące :D

Jak się nie da rady ustosunkować do żadnej wypowiedzi rzeczowo, pozostaje wymyślić sobie coś głupiego i z tym polemizować (tobie się tylko zdaje, że mnie się zdaje) ;)
~ niezalogowany
15 września 2011r. o 10:37
Calahan napisał(a):
Ktoś napisał: ... powstalo kilkadziesiat tys. zborow a PS wyraznie mowi: "...upominam was, bracia...abyście byli zgodni, i by nie było wśród was rozłamów
Przyjacielu, odpisywalem w tej sprawie juz wczesniej, wspominajac o jednosci zborow/kosciolow Pana Jezusa Chrystusa ....
to jak w koncu drogi Calahanie, luteranizm jest oparty na Sola scriptura czy tez nie? jak trzeba to trzymacie sie kazdego slowa PS obiema rekoma a jak wygodnie to tylko jedna lub wcale... Dlatego tez powstalo tyle odlamow. a pismo (2P 1,20-21) przestrzega:

"...żadne proroctwo Pisma nie jest dla prywatnego wyjaśnienia. Nie z woli bowiem ludzkiej zostało kiedyś przyniesione proroctwo, ale kierowani Duchem Świętym mówili od Boga święci ludzie."
w innym miejscu czytamy (2P 3:16 ) :
Są w nich trudne do zrozumienia pewne sprawy, które ludzie niedouczeni i mało utwierdzeni opacznie tłumaczą, tak samo jak i inne Pisma, na własną swoją zgubę.

ale oczywiscie nie przeszkadza to GOLDENHAND pisac, tak samo jak jego wspolbraciom od 500lat : "znam pismo" a to juz prosta droga do powstania nastepnej 33 678* denominacji protestanckiej

Ktoś napisał: Placi za to Pastor, kogo nie stac, lub kto nie chce ten nie musi nic dawac na rzecz zboru. ... :).
no to placi Pastor z wlasnej kieszeni(...robi to kosztem wlasnej rodziny??) czy jest zrzuta (danina, taca, ofiara)? Konkret Calahanie.

Ktoś napisał: Tak, robotnikowi nalezy sie zaplata, o ile na nia kogos stac.
co prosze???? taki jest sens slow Pana Jezusa?? czyli co Calahanie,wiem ze nie stac mnie na kafelkarza, ale korzystam z jego uslug i mowie mu po wszystkim...sorry nie mam kasy, nie stac mnie. wiec jeszcze raz ci przypomne co mowi PS:
(2P 3:16 ) :
Są w nich trudne do zrozumienia pewne sprawy, które ludzie niedouczeni i mało utwierdzeni opacznie tłumaczą, tak samo jak i inne Pisma, na własną swoją zgubę.

@GOLDENHAND cytaty miales podrzucic, gdzie jakoby PS zabrania lozenia na kosciol. Bo napisales cyt GH: "Ale o pieniądzach jest napisane wyraźnie, i nie ma tu miejsca na spekulacje.."

*33 678 - tysiac w ta czy w tamta nie gra roli :D
~ niezalogowany
15 września 2011r. o 10:41
To ta trzecia cała prawda góralska - g***o prowda!
~ niezalogowany
15 września 2011r. o 10:41
gawron666 napisał(a): Chrzest niemowląt to wymysł kościoła przecież biblia o tym mówi.....
te biblista... siegnij po nia to sie zdziwisz ;)
4616
#gawron666 nieaktywny
15 września 2011r. o 10:44
Ja Wam powiem jedno przy założeniu że bóg istnieje to troszkę mi go żal.A to z tego powodu że jeżeli jego celem było to zeby być marionetką w rękach pedofili zboczeńców morderców i tego typu przedstawicieli człowieczeństwa to mu gratuluje.Jego plan powiódł się w 100%.Jeśli jednak nie chciał firmować swoim imieniem tego dziadostwa to naprawdę kondolencje.Skończyłem temat religijny bo ani ja Was ani Wy mnie nie przekonacie...pozdrawiam

Dopisane 15.09.2011r. o godz. 10:44:

Bądź pewien że poznałem wroga i to od podszewki:)Czasem można się zdziwić z kim się pisze...pozdrawiam

"Chrześcijaństwo, jak dotychczas, było największym nieszczęściem ludzkości."
~Sektom nasze stanowcze nie niezalogowany
15 września 2011r. o 10:46
gawron666 napisał(a): Ja Wam powiem jedno przy założeniu że bóg istnieje to troszkę mi go żal.A to z tego powodu że jeżeli jego celem było to zeby być marionetką w rękach pedofili zboczeńców morderców i tego typu przedstawicieli człowieczeństwa to mu gratuluje.

Żal to tylko ciebie. Zacytuję siebie...
Gdyby Bóg był głupi jak tu zakładają ci co go tu próbują osądzać, nie potrafiłby stworzyć tak wspaniałego i skomplikowanego świata.
Noga komara - najmarniejszego pyłka w we wszechświecie ma taką budowę, ze mosty byłyby kilkaset razy "chudsze" i bardziej nośne gdybyśmy je potrafili tak budować. Rozpoznanie istoty budowy materii i energii ciągle jest w powijakach...
Wymądrzający się i wywyższający się człowiek nie potrafi stworzyć nawet najprostszych elementów świata ożywionego a co dopiero mówić o zrozumieniu działania czy odtworzeniu np. mózgu ludzkiego... ,

Jeśli Bóg nie jest Idiiotą, to nie stworzył miliardów stworzeń, by się nimi sadystycznie zabawiać i z pewnością nie karze ich za nie ich winy.

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza