Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Religia

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
15 września 2011r. o 10:47
~Sektom nasze stanowcze nie napisał(a):
Widzę, że mocno zabolało :D :D :D
Cóż? Odczucie impotencji intelektualnej i porażki może być mocno frustrujące :D

Jak się nie da rady ustosunkować do żadnej wypowiedzi rzeczowo, pozostaje wymyślić sobie coś głupiego i z tym polemizować (tobie się tylko zdaje, że mnie się zdaje) ;)

Oj zabolało , zabolało :D
Ja nie dyskutuję z Tobą , Księże Proboszczu , już mówiłem , że piwa nie będzie. Szatan , którym straszysz i intelektualne wyżyny do których nie sięgam , nie pozwalają mi z Tobą dyskutować . Poczytaj znawco Pisma. Tylko tyle :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4616
#gawron666 nieaktywny
15 września 2011r. o 10:49
Wiesz co nawet tegop nie skomentuje bo szkoda mojego czasu...nie zaczepiaj skoro napisałem że kończe ten temat.

"Chrześcijaństwo, jak dotychczas, było największym nieszczęściem ludzkości."
~ niezalogowany
15 września 2011r. o 10:52
gawron666 napisał(a): ...Bądź pewien że poznałem wroga i to od podszewki:)Czasem można się zdziwić z kim się pisze...pozdrawiam
smialo, nie napinaj sie tylko zaserwuj cyt. z PS. przypomne kolego, ze napisales: Chrzest niemowląt to wymysł kościoła przecież biblia o tym mówi.

w razie gdybys podarl swoj egzemplarz i sie migal pod innym pretekstem, mozesz skorzystac z
: http://www.nonpossumus.pl/ps/ :D:D

PS. kiedy zaczniesz merytorycznie pisac? wstyd, ponad 100postow i 0 tresci :D
4616
#gawron666 nieaktywny
15 września 2011r. o 10:58
Pisałem że biblia nie mówi nic o chrzcie niemowląt a nie o chrzcie ogólnie...ale cóż czego wymagać od Ciebie?Bo czytania ze zrozumieniem raczej nie.I napisałem nie czepiać mnie więcej w tym temacie bo leję na psycholi religijnych i tyle.A skąd znam cały ten burdel to się możesz dowiedzieć ale przy rozmowie w oczy...[img=1316077090_suf6gy4.jpg]

"Chrześcijaństwo, jak dotychczas, było największym nieszczęściem ludzkości."
~ niezalogowany
15 września 2011r. o 11:18
gawron666 napisał(a): Pisałem że biblia nie mówi nic o chrzcie niemowląt a nie o chrzcie ogólnie.....

masz racje, trudno wymagac cytatow skoro tak piszesz . moje niedopatrzenie.

ale Ty drogi kolego tak piszesz, bo albo nie czytales PS, albo czytajac nie chciales dostrzec ze:

w czasach apostolskich stosowano chrzest całych domów. Tak właśnie wraz z całym domem została ochrzczona :
Lidia (Dz 16, 15).
Czytamy też, że strażnik więzienia w Filippi został ochrzczony z całym domem (Dz 16, 33).
Podobnie św. Paweł ochrzcił cały dom Stefanasa (1Kor 1, 16).

Wyrażenie "cały dom" oznacza wszystkich domowników: całą rodzinę i służbę, także małe dzieci i niemowlęta.
~ niezalogowany
15 września 2011r. o 11:24
Pannazdzieckiem napisał(a): Cwaniaczek postawił sobie za punkt honoru wyprowadzić Bolecnautów na drogę ślepej wiary.

Dobrze wiedziec , że chrzescijanstwo uwazasz za slepa wiare.
Zapewne bardzo to ucieszy tych sposrod twoich znajomych , ktorzy sa chrzescijanami.
Kim ty jestes i kto ci dal prawo do oceny danej religii , ze publicznie nazywasz ja slepa.
Taki z ciebie medrzec i znawca wiary i Boga.
~ niezalogowany
15 września 2011r. o 11:30
gawron666 napisał(a): Pisałem że biblia nie mówi nic o chrzcie niemowląt a nie o chrzcie ogólnie..

Sam sobie zaprzeczasz.
Wczesniej napisales cos inego

gawron666 napisał(a): Chrzest niemowląt to wymysł kościoła przecież biblia o tym mówi.Tylko kto świadomie przyjmie chrzest zostaje obmyty z grzechów i przystępuje do koścxioła Chrystusa.

~Rz 8,31 niezalogowany
15 września 2011r. o 11:34
jeszcze w temacie chrztu niemowlat i dzieci. podobna dyskusje juz toczylem wiec pozwole sobie tylko wkleic:

Chrzest niemowląt towarzyszy chrześcijaństwu od samych jego początków. W II wieku biskup Lyonu, św. Ireneusz, nawiązują do chrztu niemowląt pisał: "Chrystus przyszedł przez siebie samego wszystkich zbawić, wszyscy powiadam, przez niego odradzają się Bogu: dzieci i niemowlęta, pacholęta, młodzieńcy i starsi" (Przeciw herezjom, ks. IV, 22, 4). O chrzcie niemowląt świadczy też Tertulian w swoim dziele "O chrzcie" napisanym ok.205-206 roku. Podobnie i inni Ojcowie Kościoła z III wieku potwierdzają stosowanie tej praktyki. Orygenes pisał: "Kościół od apostołów przejął praktykę udzielania chrztu nawet dzieciom. Wiedzieli bowiem ci, którym powierzone były sekrety Bożych tajemnic, że we wszystkich są przyrodzone zmazy grzechowe, które powinny być zmyte przez wodę i Ducha Świętego" (Wykład Listu do Rzymian ks. V, nr4). "

na potrzeby dyskusji pozdrawia tylda
Rz8,31
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza