Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

~Rz 8,31 niezalogowany
15 września 2011r. o 12:22
Ktoś napisał:
To nie zmienny IP panno , to pisza dwie rozne osoby,
trzy osoby. Rz8,31, Snsn i Ty. To i tak za malo. Wbrew pozorom jest sporo ludzi w bc, ktorzy maja potrzebna wiedze i przygotowanie do dyskusji nt KK. Niewiem co ich powstrzymuje przed wlaczenem sie do rozmow. Szkoda.

pozdrawiam
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
15 września 2011r. o 12:23
gawron666 napisał(a): mogą mnie cmoknąć w zad jak umyją swięconą wodą usta żebym czegoś nie załapał...

Swiecona woda nie dezynfekuje , a jej wlasciwosci oczyszczajace maja charakter duchowy.
Jedynie co moze zrobic to zachlapac twoja dusze.

gawron666 napisał(a): proszę i się przedstawiać bo z tchórzami nie rozmawiam.Kończe tu zabawę bo pewnie dzieci też to czytają czasem...

Czy ty sie przedstawiles. Gawron to login , tak samo duzo mowiacy , jak kazdy inny , czy tez taki "~".
Jedynie co ciebie w tym przypadku wyroznia , to ze jestes uzytkownikiem zalogowanym i nic ponadto
~ niezalogowany
15 września 2011r. o 12:41
~Rz 8,31 napisał(a): trzy osoby. Rz8,31, Snsn i Ty. To i tak za malo. Wbrew pozorom jest sporo ludzi w bc, ktorzy maja potrzebna wiedze i przygotowanie do dyskusji nt KK. Niewiem co ich powstrzymuje przed wlaczenem sie do rozmow. Szkoda.

pozdrawiam

Zgadza sie trzy osoby.
Malo osob sie wypowiada z wielu powodow. Jedni sie obawiaja pisac ze wzgledu na bluzganie i wyzwiska uwazajacych sie za wszystko wiedzacych niewierzacych.
Inni znowu nie chca tracic czasu na rozmowy z osobami , ktore poza nic nie znaczacymi frazesami nie maja nic do powiedzenia.

Jednak wiele osob tu sie wypowiadajacych ma pojecie o wierze i pisze ciekawie i sensownie.
Najgorsze jest to , ze sa tacy , co probuja udowadniac innym , ze wiedza o wierze najlepiej , mimo ze ich wiedza jest szczatkowa i mizerna.
4616
#gawron666 nieaktywny
15 września 2011r. o 13:00
- Abraham prostytuuje własną żonę faraonowi (Rdz 12:11-16)
- Ojciec wydaje 2 swoje córki na zbiorowy gwałt (Rdz 19:1-8)
- Mężczyzna wydaje swoją konkubinę na zbiorowy gwałt. Po zakończeniu orgii ćwiartuje jej ciało (Sdz 19:22-30)
- Dwie córki Lota upijają swojego ojca w celu podjęcia z nim czynności prokreacyjnych (Rdz 19:30-38)
- Kobieta udaje prostytutkę by uwieść swojego teścia (Rdz 38:12-30)
I co na to odpowiesz?To są przykłady Waszej wielkiej księgi napisałem raz nie wiecie z kim macie do czynienia.A druga sprawa moje dane są wszędzie jakbyś jeden z drugim był troszkę lotny już dawno by znał nr telefonu gg i maila:)Ja się nie ukrywam jak niektórzy tutaj bo to żenujące i poniżej mojej godnosci pyszczyć i chowac się jak panienka.Żegnam Was wielcy katolicy o sercach przepełnionych nienawiścią do wszystkiego co inne.I co tu się dziwić że wyprawy krzyżowe były na porządku dziennym skoro dla Was każdy inaczej myślacy to satanista albo bandyta...

Dopisane 15.09.2011r. o godz. 13:00:

I jeszcze jedno ja nie piszę że wiem o Waszej wierze najwięcej a wytykam Wam kłamstwa które tuszujecie pod przykrywką boga...boli Was moja obecnośc i dobrze ma boleć.

"Chrześcijaństwo, jak dotychczas, było największym nieszczęściem ludzkości."
~ niezalogowany
15 września 2011r. o 13:11
gawron666 napisał(a): napisałem raz nie wiecie z kim macie do czynienia.
sic....!! :D:D:D

gawron666 napisał(a): - Abraham prostytuuje własną żonę faraonowi (Rdz 12:11-16)
- Mężczyzna wydaje swoją konkubinę na zbiorowy gwałt. Po zakończeniu orgii ćwiartuje jej ciało (Sdz 19:22-30)
- Dwie córki Lota upijają swojego ojca w celu podjęcia z nim czynności prokreacyjnych (Rdz 19:30-38)

juz abstrahujac od tego, ze to nie twoje a skopiowane (po wklejeniu tej wyliczanki wyszukiwarka pokazuje kilkadziesiat stron :D ) to sam cos tam pisales o wyrywaniu z kontekstu.

GDYBYS chcial znalazlbys tez cyt. w PS: "...Boga nie ma...". I moglbys nam powiedziec, ze Boga nie ma bo tak mowi PS. Kolego, kontekst, kontekst i jeszcze raz kontekst :D

Ktoś napisał: I co na to odpowiesz?To są przykłady Waszej wielkiej księgi
...zenua... :D

Ktoś napisał: A druga sprawa moje dane są wszędzie jakbyś jeden z drugim był troszkę lotny już dawno by znał nr telefonu gg i maila:)
nie ma takiej potrzeby i woli. znam sporo ciekawszych ateistow :D

Ktoś napisał: ... bo to żenujące i poniżej mojej godnosci
nie denerwuj sie.
Ktoś napisał: Żegnam Was wielcy katolicy o sercach przepełnionych nienawiścią do wszystkiego co inne.
ech, znowu klamiesz, obiecanki cacanki :D

~Rz 8,31 niezalogowany
15 września 2011r. o 13:11
gawron666 napisał(a): napisałem raz nie wiecie z kim macie do czynienia.
sic....!! :D:D:D

gawron666 napisał(a): - Abraham prostytuuje własną żonę faraonowi (Rdz 12:11-16)

juz abstrahujac od tego, ze to nie twoje a skopiowane (po wklejeniu tej wyliczanki wyszukiwarka pokazuje kilkadziesiat stron :D ) to sam cos tam pisales o wyrywaniu z kontekstu.

GDYBYS chcial znalazlbys tez cyt. w PS: "...Boga nie ma...". I moglbys nam powiedziec, ze Boga nie ma bo tak mowi PS. Kolego, kontekst, kontekst i jeszcze raz kontekst :D

Ktoś napisał: I co na to odpowiesz?To są przykłady Waszej wielkiej księgi
...zenua... :D

Ktoś napisał: A druga sprawa moje dane są wszędzie jakbyś jeden z drugim był troszkę lotny już dawno by znał nr telefonu gg i maila:)
nie ma takiej potrzeby i woli. znam sporo ciekawszych ateistow :D

Ktoś napisał: ... bo to żenujące i poniżej mojej godnosci
nie denerwuj sie.
Ktoś napisał: Żegnam Was wielcy katolicy o sercach przepełnionych nienawiścią do wszystkiego co inne.
ech, znowu klamiesz, obiecanki cacanki :D

4616
#gawron666 nieaktywny
15 września 2011r. o 13:17
Ja już skończyłem z nimi bo kłótnie z przedstawicielami tej sekty uwłacza mojej godności.Mam nadzieje że zwykli ludzie czy to wierzący czy nie mają pojęcie jak to z Wami obroncami wiary jest.Jesteście zwykłymi pieniaczami którzy obrażać potrafią tylko gdy czują się nierozpoznawalni.Cieszy mnie Wasza anonimowa walka o "prawdę" buhahaha

Dopisane 15.09.2011r. o godz. 13:15:

I tu się mylisz bo to moje buhaha

Dopisane 15.09.2011r. o godz. 13:17:

I piszę jeszcze raz bo chyba nie dochodzi do co niektórych pisać na priv jak Wam coś nie pasuje.Sława Słowiańskiej Polsce!Zadruga!

"Chrześcijaństwo, jak dotychczas, było największym nieszczęściem ludzkości."
~ niezalogowany
15 września 2011r. o 13:36
gawron666 napisał(a):
I co na to odpowiesz?To są przykłady Waszej wielkiej księgi napisałem raz nie wiecie z kim macie do czynienia.

Podajesz przyklady Starego testamentu, ktory jest podstawa Judaizmu , a chrzescijanstwo opiera sie o Nowy Testament.
Do Starego Testamentu jedynie sie odwoluje .
Cytujesz to , co napisano o ludziach zle czyniacych i sprzeciwiajacych sie woli Boga.
To co oni czynili dowodzi jedynie , ze nie sa tez ludzie zli a nie to ze wszyscy tacy byli.

gawron666 napisał(a): wielcy katolicy o sercach przepełnionych nienawiścią do wszystkiego co inne.I co tu się dziwić że wyprawy krzyżowe były na porządku dziennym skoro dla Was każdy inaczej myślacy to satanista albo bandyta...

Kto tu sieje nienawisc.
Jedynie ty tu siejesz nienawiscia i bluzgasz w innych. Czy ktos tu podobnie do ciebie czyni.
Czy ktos tu napisal , ze kazdy niewierzacy lub innego niz katolik wyznania jest taki i owaki.

gawron666 napisał(a): a wytykam Wam kłamstwa które tuszujecie pod przykrywką boga...boli Was moja obecnośc i dobrze ma boleć.

Ty nie wytykasz klamstw , ty podwazasz wiare.
Mnie nie boli twoja obecnosc , to ciebie drazni , ze sa ludzie , ktorzy wypowiadaja sie na temat wiary , broniac jej , a przy tym nie uzywaja podobnego do twojego jezyka.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza