Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

~ niezalogowany
15 września 2011r. o 13:50
gawron666 napisał(a): Mam nadzieje że zwykli ludzie czy to wierzący czy nie mają pojęcie jak to z Wami obroncami wiary jest.Jesteście zwykłymi pieniaczami którzy obrażać potrafią tylko gdy czują się nierozpoznawalni.

Ludzie , ktorzy to czytaja widza dokładnie , kto bluzga na innych i ich wyzywa , a kto pisze w sposob cywilizowany i kulturalny.
Próbujesz swoimi wypowiedziami przedstawic wierzacych w bardzo negatywnym swietle ale to ci slabo wychodzi.
Wmawiasz , ze ja jestem pieniaczem , choc nie uzylem wobec ciebie zadnych inwektyw.
Ja w przeciwienstwie do ciebie nie oceniam ciebie i nie uzywam wobec ciebie epitetow , tylko dlatego , ze nie jestes osoba niewierzaca.

gawron666 napisał(a): I piszę jeszcze raz bo chyba nie dochodzi do co niektórych pisać na priv jak Wam coś nie pasuje

Dlaczego mam pisac tobie prywatnie.
Tu moga wszyscy przeczytac co kto ma do powiedzenia i wlaczyc sie do dyskusji.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4616
#gawron666 nieaktywny
15 września 2011r. o 14:34
Ja już naprawdę nie będe komentował Twoich postów bo to nie ma żadnego sensu.Ja swoje zadanie spełniłem nawet nie wiesz jak mi w tym pomogłeś (kilku Twoich kolesi również);)Aaaa i to że lubię piwo to widzę według Was też źle świadczy o mnie:)No skoro tak do tego podchodzicie to będę je pił z jeszcze większą przyjemnością:)Życzę udanego nawracania i powodzenia w dalszej drodze do raju bo będzie Wam potrzebne:)Zadruga!

"Chrześcijaństwo, jak dotychczas, było największym nieszczęściem ludzkości."
~Joszua niezalogowany
15 września 2011r. o 14:52
Przedstawiciele KK i innych wyznań , próbują Wam wmówić, że nie wierzycie w Boga.Uczeni w piśmie , tak właśnie manipulują ludźmi
.Są tu , tak -ludzie przygotowani do rozmowy , ale właśnie dlatego tego nie robią. Bo ''Chrześcijaństwo'' to największe narzędzie w rękach Szatana.Zeby wierzyć lub nie wierzyć w dogmat , najpierw trzeba wiedzieć CZEGO DOTYCZY.
Intuicja jest Głosem Duszy -jesli prowadzi do Boga -wszystko jest ok:)
Prawdziwy ksiądz(Przewodnik duchowy,pastor itd..) z powolania, ktory dziala zgodnie z wola Bożą(Przyczyna) nie musi martwić sie o pieniądze, bo Duch Święty POBUDZI darczyńcow (Skutek);)
Czuwajcie.
~Sektom nasze stanowcze nie niezalogowany
15 września 2011r. o 15:02
~Joszua napisał(a): Przedstawiciele KK i innych wyznań , próbują Wam wmówić, że nie wierzycie w Boga.Uczeni w piśmie , tak właśnie manipulują ludźmi

Nic bardziej błędnego! Tak właśnie sekciarze manipulują ludźmi..

Wiara w Boga to sama w sobie nie ma żadnej wartości. Oto "złe duchy też wierzą i drżą" a przecież są ZŁE! Ważna jest miłość Boga i bliźniego. Ale nie słowo "kocham" tylko miłość prze uczynki.
Niestety, większość Boga kocha (słownie) ale "kury kradnie" :(
6979
E
15 września 2011r. o 15:08
Kto nie miłuje, nie zna Boga, bo Bóg jest miłością :*
1J 4,8

Życie miłością na co dzień nie jest łatwe, wymaga wiele mądrości, dobroci, siły.

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
~Rz 8,31 niezalogowany
15 września 2011r. o 15:09
~Joszua napisał(a): Przedstawiciele KK i innych wyznań , próbują Wam wmówić, że ...

Czesc. Fajnie gdybys zaczal w inny sposob:

-czesc jestem Joszua jestem SJ lub,

-czesc jestem Joszua nie jestem czlonkiem zadnego kosciola, zboru itp. rozmyslam nad Slowem w oparciu o Biblie i tu: tysiaclatka, gdanska, wujka, moskiewska, pekinska, tokijska... lub

-czesc jestem Joszua nie jestem czlonkiem zadnego kosciola, zboru i przetlumaczylem sobie PS z ktorego korzystam a prowadzi mnie Duch Sw.

moze wtedy bedziemy mieli jasnosc i przestrzen do dyskusji a na pewno jakis punkt wyjscia do rozmowy
pozdrawiam
~Joszua niezalogowany
15 września 2011r. o 15:10
~Sektom nasze stanowcze nie napisał(a): Tak właśnie sekciarze manipulują ludźmi..

Dokładnie;)
Załóż jednak że Ktoś startuje z ''czystą kartką'' , bez wychowania w rodzinie katolickiej czy innego wyznania. W co uwierzy w obecnym czasie, kogo ma słuchać? Jak wszedzie nienawiśc i zwalczanie sie , wykorzystujące do tego celu i przyswajające Sobie- cechy Boga?
~Joszua niezalogowany
15 września 2011r. o 15:13
~Rz 8,31 napisał(a): lub

-czesc jestem Joszua

Byłem-katolikiem , byłem ŚJ, byłem widzimistą ;)
Teraz szukam Prawdziwej religii ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.