~ napisał(a):gawron666 napisał(a): Pisałem że biblia nie mówi nic o chrzcie niemowląt a nie o chrzcie ogólnie..
Sam sobie zaprzeczasz.
Wczesniej napisales cos inego
gawron666 napisał(a): Chrzest niemowląt to wymysł kościoła przecież biblia o tym mówi.Tylko kto świadomie przyjmie chrzest zostaje obmyty z grzechów i przystępuje do koścxioła Chrystusa.
~ napisał(a):Pannazdzieckiem napisał(a): Cwaniaczek postawił sobie za punkt honoru wyprowadzić Bolecnautów na drogę ślepej wiary.
Dobrze wiedziec , że chrzescijanstwo uwazasz za slepa wiare.
Zapewne bardzo to ucieszy tych sposrod twoich znajomych , ktorzy sa chrzescijanami.
Kim ty jestes i kto ci dal prawo do oceny danej religii , ze publicznie nazywasz ja slepa.
Taki z ciebie medrzec i znawca wiary i Boga.
gawron666 napisał(a): Po 1 z czy ja mam pisać po raz setny że nie mam ochoty z czubkami religijnymi pisać bo i tak nic do Was nie dociera?zeby cos dotarlo musi zostac wyslane. plodzisz post za postem nie wypelniajac ich trescia. I prosze daruj sobie inwektywy.
Ktoś napisał: Po 2 to właśnie obrazuje jak wyciągacie pewne wersy żeby swoje kulawe teorie ukazać w dobrym świetleczy to moja wina, ze twoja wiedza jest zadna. piszesz ze wiesz, ale juz nie napiszesz nic wiecej. wiemy ze lubisz piwo i paryska :D
Ktoś napisał: Skoro na tyle znasz biblie to dobrze wiesz co Chrystus mówił o chrzcie nieświadomych dla niego taki sakrament nie ma żadnej ważności...to twoj wymysl, tyle wiem. jezeli jest inaczej to podaj cytat. sztuka dyskusji to trudna sztuka i nie we wszystkich szkolach jej uczyli :D
Ktoś napisał: Ale cóż Ty i tak wiesz swoje i pewnie poszukasz zaraz ustępunie musze szukac. z korytarza na lewo kolo kuchni jest
Ktoś napisał: ...Nie rozumiem tylko czemu ma to służyć wprowadzaniu ludzi w błąd czy wyjaśnienia zachowań kościoła które są sprzeczne z pismem świętym?kiszonka Gawronka. podeprzyj swoje twierdzenie chociaz jakims argumentem abysmy mieli chodz kawalek przestrzeni do dyskusji.
Ktoś napisał: Dużo sobie trudu zadajesz zeby ukazać ze masz rację tyle że logicznego wytłumaczenia tu nie ma żadnego...puste frazesy
gawron666 napisał(a): nie mam ochoty z czubkami religijnymi pisać bo i tak nic do Was nie dociera?Po 2 to właśnie obrazuje jak wyciągacie pewne wersy żeby swoje kulawe teorie ukazać w dobrym świetle.
gawron666 napisał(a): Ale cóż Ty i tak wiesz swoje i pewnie poszukasz zaraz ustępu który wzocni Twoją wiarygodność;)Nie rozumiem tylko czemu ma to służyć wprowadzaniu ludzi w błąd
gawron666 napisał(a): żadnego...puste frazesy które może działają na młodzież poniżej 10 roku życia i starsze osoby zmęczone życiem.
gawron666 napisał(a):
Ty czytasz co napisałeś?Bo zaczynam się zastanawiać czy z gościem ze szkoły podstawowej nr 7 nie mam do czynienia?
gawron666 napisał(a): Pisałem że biblia nie mówi nic o chrzcie niemowląt a nie o chrzcie ogólnie..
gawron666 napisał(a): Chrzest niemowląt to wymysł kościoła przecież biblia o tym mówi.
Pannazdzieckiem napisał(a):
Ja nie dyskutuję z Tobą , Księże Proboszczu
gawron666 napisał(a): I jeszcze jedno czy ja Wam nie pisałem żebyście dali mi spokój z gównianym tematem wiary?
Pannazdzieckiem napisał(a):
Zmienny IP , nie szukam konfliktu , wbrew pozorom. Ślepa wiara to taka , która uznaje się za jedyną słuszną i nie dopuszcza do siebie tego , że ktoś może myśleć inaczej.
gawron666 napisał(a): I jeszcze jedno czy ja Wam nie pisałem żebyście dali mi spokój z gównianym tematem wiary?