Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Religia

4616
#gawron666 nieaktywny
15 września 2011r. o 11:38
Po 1 z czy ja mam pisać po raz setny że nie mam ochoty z czubkami religijnymi pisać bo i tak nic do Was nie dociera?Po 2 to właśnie obrazuje jak wyciągacie pewne wersy żeby swoje kulawe teorie ukazać w dobrym świetle.Skoro na tyle znasz biblie to dobrze wiesz co Chrystus mówił o chrzcie nieświadomych dla niego taki sakrament nie ma żadnej ważności...Ale cóż Ty i tak wiesz swoje i pewnie poszukasz zaraz ustępu który wzocni Twoją wiarygodność;)Nie rozumiem tylko czemu ma to służyć wprowadzaniu ludzi w błąd czy wyjaśnienia zachowań kościoła które są sprzeczne z pismem świętym?Dużo sobie trudu zadajesz zeby ukazać ze masz rację tyle że logicznego wytłumaczenia tu nie ma żadnego...puste frazesy które może działają na młodzież poniżej 10 roku życia i starsze osoby zmęczone życiem.

Dopisane 15.09.2011r. o godz. 11:36:

~ napisał(a):
gawron666 napisał(a): Pisałem że biblia nie mówi nic o chrzcie niemowląt a nie o chrzcie ogólnie..

Sam sobie zaprzeczasz.
Wczesniej napisales cos inego

gawron666 napisał(a): Chrzest niemowląt to wymysł kościoła przecież biblia o tym mówi.Tylko kto świadomie przyjmie chrzest zostaje obmyty z grzechów i przystępuje do koścxioła Chrystusa.

Ty czytasz co napisałeś?Bo zaczynam się zastanawiać czy z gościem ze szkoły podstawowej nr 7 nie mam do czynienia?

Dopisane 15.09.2011r. o godz. 11:38:

Napisał biskup... i tyle w tym temacie.

"Chrześcijaństwo, jak dotychczas, było największym nieszczęściem ludzkości."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
15 września 2011r. o 11:39
~ napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Cwaniaczek postawił sobie za punkt honoru wyprowadzić Bolecnautów na drogę ślepej wiary.

Dobrze wiedziec , że chrzescijanstwo uwazasz za slepa wiare.
Zapewne bardzo to ucieszy tych sposrod twoich znajomych , ktorzy sa chrzescijanami.
Kim ty jestes i kto ci dal prawo do oceny danej religii , ze publicznie nazywasz ja slepa.
Taki z ciebie medrzec i znawca wiary i Boga.

Zmienny IP , nie szukam konfliktu , wbrew pozorom. Ślepa wiara to taka , która uznaje się za jedyną słuszną i nie dopuszcza do siebie tego , że ktoś może myśleć inaczej. Odmawiając innym swobody myślenia ograniczamy różnorodność natury. Nie jestem znawcą , ale lubię poznawać myśli innych , nawet jeśli są mi nie na rękę :) Ślepa wiara w ideę , religię , polityka , sprawiedliwość .... cokolwiek wpiszecie odcina od wiedzy. Nie ma nic bardziej fajnego jak usiąść i drapiąc się po brzuchu pomyśleć , że wszystko już się wie. :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
4616
#gawron666 nieaktywny
15 września 2011r. o 11:46
I jeszcze jedno czy ja Wam nie pisałem żebyście dali mi spokój z gównianym tematem wiary?Czy ja mam do czynienia z prostytutkami którym się mówi nie a ten nie rozumieją?Wyjaśnię to ostatni raz dosadnie : (...)Kończe tu zabawę bo pewnie dzieci też to czytają czasem...

Zmoderowano 15.09.2011 godz.21:07 - powód: chamstwo (sentinel)

"Chrześcijaństwo, jak dotychczas, było największym nieszczęściem ludzkości."
~Rz 8,31 niezalogowany
15 września 2011r. o 11:55
gawron666 napisał(a): Po 1 z czy ja mam pisać po raz setny że nie mam ochoty z czubkami religijnymi pisać bo i tak nic do Was nie dociera?
zeby cos dotarlo musi zostac wyslane. plodzisz post za postem nie wypelniajac ich trescia. I prosze daruj sobie inwektywy.

Ktoś napisał: Po 2 to właśnie obrazuje jak wyciągacie pewne wersy żeby swoje kulawe teorie ukazać w dobrym świetle
czy to moja wina, ze twoja wiedza jest zadna. piszesz ze wiesz, ale juz nie napiszesz nic wiecej. wiemy ze lubisz piwo i paryska :D

Ktoś napisał: Skoro na tyle znasz biblie to dobrze wiesz co Chrystus mówił o chrzcie nieświadomych dla niego taki sakrament nie ma żadnej ważności...
to twoj wymysl, tyle wiem. jezeli jest inaczej to podaj cytat. sztuka dyskusji to trudna sztuka i nie we wszystkich szkolach jej uczyli :D

Ktoś napisał: Ale cóż Ty i tak wiesz swoje i pewnie poszukasz zaraz ustępu
nie musze szukac. z korytarza na lewo kolo kuchni jest

Ktoś napisał: ...Nie rozumiem tylko czemu ma to służyć wprowadzaniu ludzi w błąd czy wyjaśnienia zachowań kościoła które są sprzeczne z pismem świętym?
kiszonka Gawronka. podeprzyj swoje twierdzenie chociaz jakims argumentem abysmy mieli chodz kawalek przestrzeni do dyskusji.

Ktoś napisał: Dużo sobie trudu zadajesz zeby ukazać ze masz rację tyle że logicznego wytłumaczenia tu nie ma żadnego...puste frazesy

nikt nie jest winny temu, ze nie jestes w stanie zrozumiec co piszemy

GosiaM juz ci napisala: idź na piwo ;) i nie grzesz więcej
pozdrawiam
~ niezalogowany
15 września 2011r. o 11:55
gawron666 napisał(a): nie mam ochoty z czubkami religijnymi pisać bo i tak nic do Was nie dociera?Po 2 to właśnie obrazuje jak wyciągacie pewne wersy żeby swoje kulawe teorie ukazać w dobrym świetle.

Nie majac zadnych konkretnych tresci do powiedzenia , bluzgasz i ublizasz innym.
Jezeli ktos zna Biblie , to cytuje jej tresci , zeby takim osobnikom jak ty udowodnic , ze twoje teorie i proby pokazania ludzi wierzacych jako zlych i pokretnych sa nic nie warte.

gawron666 napisał(a): Ale cóż Ty i tak wiesz swoje i pewnie poszukasz zaraz ustępu który wzocni Twoją wiarygodność;)Nie rozumiem tylko czemu ma to służyć wprowadzaniu ludzi w błąd

W blad to ty chcesz wprowadzic innych , lecz nie masz na to nic ciekawego i wiarygodnego do powiedzenia , oprocz powtarzania zaslyszanych gdzies slow.

gawron666 napisał(a): żadnego...puste frazesy które może działają na młodzież poniżej 10 roku życia i starsze osoby zmęczone życiem.

To konkretne tresci i przyklady z Biblii, o ktorych nie masz pojecia i ne potrafisz sie logicznie odniesc.

gawron666 napisał(a):
Ty czytasz co napisałeś?Bo zaczynam się zastanawiać czy z gościem ze szkoły podstawowej nr 7 nie mam do czynienia?

Ja przeczytalem , ale jak widac ty nie, bo zacytowalem twoje pisanie, gdzie sobie zaprzeczasz , podkreslilem nawet slowa ale ty dalej tego nie widzisz.

To moze teraz zobaczysz

gawron666 napisał(a): Pisałem że biblia nie mówi nic o chrzcie niemowląt a nie o chrzcie ogólnie..

gawron666 napisał(a): Chrzest niemowląt to wymysł kościoła przecież biblia o tym mówi.
~Sektom nasze stanowcze nie niezalogowany
15 września 2011r. o 12:04
Pannazdzieckiem napisał(a):
Ja nie dyskutuję z Tobą , Księże Proboszczu

Kulą w płot- jak zwykle ;)

Nie poszedłem do seminarium bo nie czułem powołania.
A i nie potrafiłbym udźwignąć nienawiści jaką różni rozbitkowie życiowy obdarzają księży (budzą w nich wyrzuty sumienia?). No i nie potrafiłbym żyć bez rodziny.
~ niezalogowany
15 września 2011r. o 12:04
gawron666 napisał(a): I jeszcze jedno czy ja Wam nie pisałem żebyście dali mi spokój z gównianym tematem wiary?

Nawet do ciebie - niewierzącego dotarło i mocno tąpnęło.
Ziarno zostało posiane...
~ niezalogowany
15 września 2011r. o 12:06
Pannazdzieckiem napisał(a):
Zmienny IP , nie szukam konfliktu , wbrew pozorom. Ślepa wiara to taka , która uznaje się za jedyną słuszną i nie dopuszcza do siebie tego , że ktoś może myśleć inaczej.

To nie zmienny IP panno , to pisza dwie rozne osoby, choc maja podobne podejscie.
Czy ktorys z piszacych tu chrzescijan pisal , ze uwaza swoja wiare za jedyna sluszna i nie dpouszcza do siebie pogladow innych.
Jedynie calahan tak pisal , ze ine wyznania oprocz tego ktore on wyznaje sa klamliwe.
Coć tak to brzmialo kilkanascie stron wczesniej.

gawron666 napisał(a): I jeszcze jedno czy ja Wam nie pisałem żebyście dali mi spokój z gównianym tematem wiary?

Znowu nic konkretnego nie piszesz poza bluzgami.
Zatem po co wogole zabierasz tu glos , skoro nic nie masz konkretnego do powiedzenia i ten temat ciebie nie obchodzi.
Jak mnie cos nie interesuje , to nie wypowiadam sie na ten temat.
To samo dotyczy spraw , o ktorych nie mam pojecia.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza