jo kierowca dla poprzedniego auta dla silnika 1.6 ,kierowca powyzej 25 lat ale z jedną kolizja (parkingówka w pospiechu,a kto inny tez wyjezdzał...) najtaniej wyszło w MTU,oraz allianz ale polisa przez neta,bo spisana np w biurze ubezpieczen to wychodziło drozej(:))
Wszystko na podstawie łazenia po miescie,pytania jak i zapytania ( a pozniej dzwonili) na jakims portalu,wpiszcie tylko porównanie cen OC
Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
wykupowalismy OC i AC w mbanku ...wyszło najtaniej ..taniej o ponad tysiac złotych niż u poprzedniego ubezpieczyciela Ergo Hestii :) ,sprawdzałam rózne warianty u róznych ubezpieczycieli,w mbanku mieli najniższa cene,do tego gwarancje,ze gdybym znalazla takie samo ubezpieczenie,to oddadza roznice.Poczatek byl taki,ze zalozylismy konto w mbanku przez internet ,potem kurier przywiozl umowe,podpisalismy,odeslalismy,wplacilismy kaske na konto, mily pan przez telefon zebral wszystkie info,zalozyl polise i gotowe .. :) naprawde proste,nie gram w reklamie i nie płacą mi :)
Proponuje PTU obok ciesli na ul.Zgorzeleckiej jest poczta i tam na 1 piętrze urzeduje pan oc bez znizek z nw autokasco za caly rok zaplacilem 1136 zl. taniej nie znajdziesz i w tym masz pakiet na zagranice tylko zalezy ile masz lat i staz w prawojazdach pozdrawiam !!
Składka OC zależy od wielu czynników. Nie tylko od wieku kierowcy. Również od pojemności, marki i roku produkcji auta. Niektóre towarzystwa, a może nawet chyba już teraz wszystkie uzależniają również cenę od tego, ile auto będzie pokonywało rocznie kilometrów, gdzie będzie parkowane w nocy, a nawet od miejsca zamieszkania właściciela. Niektórzy dają zniżkę za posiadanie małego dziecka...
Mi wszystkie auta wychodziły najtaniej w Avivie. Ale najpierw obdzwoniłam lub odiwedziłam wszystkich. Różnice cen sięgały nawet 300 zł!!
Teraz ubezpieczam tam dwa samochody i o dziwo ten z mniejszą pojemnością kosztował mnie 10 zł więcej, ponieważ stoi pod domem i zadeklarowałam, że przejadę nim więcej kilometrów niż tym drugim.
Dla przykładu za auto o pojemności 3500 cm3 płaciłam składkę 413 zł/rok przy pełnych zniżkach.
Za 1.6 385 zł, 2.0 375 zł, a za 4.9 476 zł :]
Więc trzeba wziąć sprawy w swoje ręce i poprosić każdego ubezpieczyciela o indywidualne wyliczenie składki. Warto, bo rozpiętość cen jest duża.
K1 masz racje w 100%,wiek auta,czy pod chmurka,ile prawko,jaki stam dzieci,czy kawaler...Miałem Jette II,jako osoba do 25 roku zycia,z prawkiem ponizej roku,bez dzieci,a autko miało 17 lat to w jakims towarzystwie wyszło mi 3500 zł,a za auto dałem 1800:D
a i znizki,bez zadnych znizek,własciciel ja sam:)
czyli moze jak wam za duzo wychodzi to moze jakieś kombinacje w rodzinie tudziez u znajomych??
Ma ktos 60% znizki i zrobic współwłasciciela;)
Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
Tak właśnie robiłam ja. Zawsze współwłaścicelstwo z ojcem, który miał 60% zniżek. Co prawda początkowo doliczali mi zwyżkę za wiek, ale i tak się opłacało. 6 lat szybko minęło i teraz mam już swoje zniżki :-)
To bardzo dobry pomysł dla świeżego właściciela autka.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.