Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Gdzie najtaniej zapłacę za OC

5119
#Exeq nieaktywny
29 marca 2011r. o 12:59
Mi najtaniej z Avivie wyliczyli OC z tym ze nie mam zadnych znizek... Jezeli ktos ma jakies znizki to moze z czegos innego cos ciekawego bedzie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
29 marca 2011r. o 13:43
~Czarny kot zwany PitBull napisał(a): Do tej pory to padła jedna sesnowana odpowiedź.Nie interesuja mnie ubezpieczenia samochodów.Mam samochód ubezpieczony w jednej firmie, jestem tam wspołwłaścicielem i w tamtej firmie zawołali odemnie 700 zł za ubezpieczenie motoru, bo na motor mam być WŁAŚCICIELEM, wiec szukam innej firmy która nie bedzie ze mnie ździerać.Jest to dla mnie troche pilne bo jednak sezon sie zaczął a ja nie moge skożystac z uroków pięnej pogody z racji braku ubezpieczenia.;]

To rusz cztery litery i sobie sam znajdź, a anie szukasz aż ktoś cię za raczke poprowadzi
~wiciu niezalogowany
29 marca 2011r. o 14:14
Exeq napisał(a): Mi najtaniej z Avivie wyliczyli OC z tym ze nie mam zadnych znizek... Jezeli ktos ma jakies znizki to moze z czegos innego cos ciekawego bedzie
racja ale znalazłem coś internetowego dla młodych kierowców,nie korzystałem z tego https://www.youcandrive.pl/
~ niezalogowany
29 marca 2011r. o 14:42
link4 już szósty rok u nich opłacam,warto.Pozdrawiam
4106
#igrek nieaktywny
29 marca 2011r. o 17:46
assassin napisał(a): PZU to porażka. Takie moje zdanie. Allianz Direct, Link4 lub Aviva
mówimy o motorze. zapłaciłem w tym roku 55 zł (za cały rok) gdzie znajdziesz taniej :] w link czy aviva :|

Dopisane 29.03.2011r. o godz. 17:46:

~Czarny kot zwany PitBull napisał(a): Do tej pory to padła jedna sesnowana odpowiedź.
... i zapewne moja :D dzwoniłeś ? ile wyliczyli ?
~Czarny kot zwany PitBull niezalogowany
29 marca 2011r. o 20:51
Dzwoniłam, wyliczyli.Masz jakieś znizki skoro zapłaciłeś tylko 55 zł, mi zawołali około 200.Ale to i tak mało w porównaniu z innymi firmami z którymi się kontaktowałam.

~ napisał(a): To rusz cztery litery i sobie sam znajdź, a anie szukasz aż ktoś cię za raczke poprowadzi

Czyli nawet nie można uzyskac pomocy na forum gdyż kojarzone to jest odrazu z lenistwem??Zadałam konkretne pytanie i kierowałam je do osob którę potrafiły na nie odpowiedziec.Czy to tak trudno pojąć?
1744
bartek23
29 marca 2011r. o 21:03
Najlepiej przejść się do ubezpieczyciela np. na Sierpnia 80 gościu jest reprezentantem kilku firm a później porównać cenę w necie na stronie mBanku(dobrze byc ich klientem). Porównać ceny i łyknąć gdzie taniej(prawdopodobnie w necie będzie taniej)

http://www.mbank.pl/indywidualny/ubezpieczenia/ na tej stronie kliknij oblicz wyjdzie skladka

MENTE ET MALEO
2820
#k1p nieaktywny
30 marca 2011r. o 10:18
Z motocyklem jest podobnie jak z autem. Cena nie zależy tylko od marki i wieku pojazdu. Dlatego, jeśli ktoś napisze, że np. w Avivie jest najtaniej, Tobie mogą wyliczyć drożej. Musiałby się wypowiedzieć ktoś w tym samym wieku, mieszkający w tej samej gminie, z tym samym motocyklem itp...
Ubezpieczałam Yamahę w zeszłym roku w PZU. Przy 60% zniżek wyszło niecałe 60 zł. PZU było najtańsze.
Niestety, z powodu wielu czynników wpływających na cenę, nikt Ci nie powie, gdzie jest najtaniej. Musisz sam/a poszukać.
Jako ciekawostkę podam, że kiedyś mBank chwalił się tym, że ma najtańsze OC, a jeśli ktoś znajdzie tańsze, zwracają różnicę.
W moim przypadku Aviva była tańsza o ponad 100 zł niż mBank.
Ale na zdrowy rozum, kto ubezpieczałby specjalnie w mBanku, później szukał tańszego, aby tylko zwrócili mu różnicę. Szkoda czasu i energii, lepiej ubezpieczyć tam, gdzie taniej.
Gdyby zwracali podwójną różnicę, wtedy może bym się postarała :-)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza