Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Gdzie najtaniej zapłacę za OC

3188
#dzidzius nieaktywny
30 marca 2011r. o 10:36
racja ale znalazłem coś internetowego dla młodych kierowców,nie korzystałem z tego https://www.youcandrive.pl/

Ja mam u nich ubezpieczony samochód- ceny naprawę rewelka, pod warunkiem że jest się przed 30 rokiem życie. W moim przypadku różnica pomiędzy pzmotem, a youcandrive wyniosła ponad 1000 zł !!!!
Tam płaciłam 1800 zł, a tu nie całe 700zł- no ale trzeba być młodym kierowcą, i chyba jest warunek że auto nie może być tuningowane :>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4382
#rusalka nieaktywny
30 marca 2011r. o 11:19
to cale youcandrive to dziecko Ergo Hestii ,wiec nie może byc cudownym dzieckiem ;) chociaz jesli OC dla kogos kto musi zaplacic ,bo musi wydaje sie byc ok ... nikt z nas przeciez nie zaklada od razu wypadku czy innego zdarzenia drogowego i licytowania sie z firma ubezpieczeniowa ,co i ile sie nalezy ... na AC bym nie polecala ani firmy matki ani cudownego dziecka :)

Człowiek ma to,na co się zgadza .
2820
#k1p nieaktywny
30 marca 2011r. o 12:10
Z tym, że w przypadku obowiązkowego ubezpieczenia OC nie masz możliwości negocjowania z ubezpieczycielem, ponieważ Ty nigdy nie dostajesz pieniążków od swojego ubezpieczyciela. Gdy jesteś sprawcą wypadku lub kolizji, Twój ubezpieczyciel pokrywa szkody ofiary. Analogicznie dzieje się, gdy jesteś ofiarą. Pieniążki płyną z OC sprawcy.
Trochę inna sprawa jest, gdy wykupujemy dotatkowy pakiet, np. NNW. Wtedy można liczyć na jakąś kasę od swojego ubezpieczyciela.
Dlatego jeśli ktoś chce wykupić samo OC, powinien szukać jak najtańszego, bo w rzeczywistości kupujemy je dla innych.
Wiadomo, przy OC sprawa ma się zupełnie inaczej.
~ niezalogowany
30 marca 2011r. o 13:14
tylko że jak poszkodowany zobaczy że masz polise w jakims TUW to nie ugadasz sie z nim tylko od razu zadzwoni po policje i do kosztów dochodzi nie mały mandat i pkt karne, a jak mam w pzu to jednak wiadomo że wypłata z oc będzie.

poza tym oc w pzu jak płaciłem w lutym to wyszło taniej niz w hdi ,avivie i alliansie.
~ niezalogowany
30 marca 2011r. o 13:14
tylko że jak poszkodowany zobaczy że masz polise w jakims TUW to nie ugadasz sie z nim tylko od razu zadzwoni po policje i do kosztów dochodzi nie mały mandat i pkt karne, a jak mam w pzu to jednak wiadomo że wypłata z oc będzie.

poza tym oc w pzu jak płaciłem w lutym to wyszło taniej niz w hdi ,avivie i alliansie.
3188
#dzidzius nieaktywny
30 marca 2011r. o 17:30
ja jak sprawdzałam w PZU to wyszło najdrożej że wszystkich firm :> , ale ja jestem dość młodym kierowcą (prawko mam tylko 5 lat) i do tego mam te cholerne zwyżki wiekowe, ale może ktoś kto jest po 25 roku życia i dłużej prawko to mają lepsze oferty. Co do OC to zgadzam się że kupujemy je dla kogoś nie dla siebie, a jak ktoś chce sobie wykupić AC to powinien już zastanowić się nad wyborem firmy. Ale nie mogę się zgodzić że, jeżeli jestem sprawcą wypadku i poszkodowany zobaczy że nie mam OC w "znanej- porządnej" firmie to nie będzie chciała się dogadać- sama miałam ostatnio taką sytuacje - byłam poszkodowana i nie robiłam sprawcy żadnych problemów, dogadaliśmy się i po sprawie. Nie pamiętam dokładnie jak to działa, ale wiem że jest jeszcze coś takiego jak fundusz gwarancyjny i teraz firmie ubezpieczeniowej nie tak łatwo się wykręcić z wypłacenia odszkodowania, a jak już to zawiedzie to zostaje jeszcze Biuro windykacji należności i odszkodowań, jeżeli są ku temu podstawy to wyciągną z nich kasę beż problemu. W Bolesławcu takie biuro jest na pewno na Mickiewicza , ale czy gdzieś jeszcze to nie wiem.
~rafal niezalogowany
19 lipca 2011r. o 22:04
Jeśli potrzebujesz ubezpieczenie w dobrej cenie to zapraszam na moją stronę internetową www.otostrona.pl/polisa a następnie zachęcam do kontaktu.
5007
#LINKA nieaktywny
19 lipca 2011r. o 22:31
Świetna strona,naprawdę!Pozdrawiam Ewelina :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.