Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Gdzie najtaniej zapłacę za OC

~Mam bezkurencyjne ubezpieczenie OC niezalogowany
20 lipca 2011r. o 8:46
1994
FORD
1.6
-60%(n.prawda)
garaż(n.prawda)
Ok. 1O tys/rocznie(n.prawda)
nie użytkowane zagranicą
I kierowca >30lat
OC, NNW
I.162PLN+II.165PLN
AVIVA przez internet...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2963
#rulongab nieaktywny
20 lipca 2011r. o 9:35
~rafal napisał(a): Większość kalkulatorów ubezpieczeniowych na stronach internetowych nie uwzględniają wszystkich zniżek, jakie może przyznać agent. Oczywiście, że można grzebać w internecie - po to właśnie to jest.

Uzna ci zniżki pobierze prowizje i w sumie przez necik wyjdzie i tak taniej. Ja dodatkowo każdą kalkulacje podpieram rozmową tel. z bok danej firmy ;)
Agentom dziękuję :]
~Tofek niezalogowany
20 lipca 2011r. o 9:47
Gówno prawda, badałem te kalkulatory i każdy się mylił. Wyliczył np w PZU składke 665 zł, a zapłaciłemw pzu 450 zł jednorazowo.
5799
CZARNULA83
20 lipca 2011r. o 10:34
LINKA napisał(a):
masi napisał(a): Znaczy siedziba jelenia albo wrocław, ale jest gość z lwówka co wszystko załatwia, przyjeżdża i nic Cię nie interesuje.
Nie mogę znaleźć do niego numeru ale masz fona do Jeleniej i tam Ci podadzą
Tel.: (75) 755-12-42
www.tuw.pl

Naprawdę warto bo wszędzie sprawdzałem i wybrałem właśnie TUW
Dziękuję MASI-jutro sprawdzę :)

W Gryfowie jest też punkt :)
2963
#rulongab nieaktywny
20 lipca 2011r. o 10:44
~Tofek napisał(a): Gówno prawda, badałem te kalkulatory i każdy się mylił. Wyliczył np w PZU składke 665 zł, a zapłaciłemw pzu 450 zł jednorazowo.

Gówniany kalkulator :P
Niestety nie każdy potrafi korzystać z dobrodziejstw sieci i przekazuje złą opinie dalej. :>
Ja tam swoje wiem, od lat płacę niewielkie pieniądze za OC i NNW co roku w innej firmie i nigdy nie przkroczyłem 450pln.
A ta składka w PZU to ze zniżką 60% w wieku 50 lat i autko z 2010, garażowane,hehehehe :D
2497
#toudi140 nieaktywny
20 lipca 2011r. o 12:07
W MBANKU , najlepiej przez stronę , ostatnio ubezpieczałam auto 4000 ccm, 2002 rok , mam 60 % zniżek , i rozpiętośc wyszła od 438 zł ( mbank) do 731 ( hdi)

niech to piorun trzaśnie ...
~ niezalogowany
20 lipca 2011r. o 12:15
rulongab napisał(a):
~rafal napisał(a): Większość kalkulatorów ubezpieczeniowych na stronach internetowych nie uwzględniają wszystkich zniżek, jakie może przyznać agent. Oczywiście, że można grzebać w internecie - po to właśnie to jest.

Uzna ci zniżki pobierze prowizje i w sumie przez necik wyjdzie i tak taniej. Ja dodatkowo każdą kalkulacje podpieram rozmową tel. z bok danej firmy ;)
Agentom dziękuję :]

Uzna zniżki jak każdy inny ubezpieczyciel. Co do prowizji to nalicza ją towarzystwo nie agent.
Nie każdy lubi kupować ubezpieczenia przez internet. Wiele osób woli zawierać umowy u agenta. Tylko należy się dowiedzieć czy agent "tylko sprzedaje" czy też pomaga w rozwiązaniu problemów np.przy szkodzie. Niektórzy tak robią, że tylko są agencją która sprzedaje ubezpieczenia a w razie nieszczęścia nie potrafią pomóc Klientowi.
Słyszałem też, że gdy kupujemy polisę przez internet to niezawsze agent tej samej firmy chce pomóc u nas na miejscu. Dziwne jest to dla mnie, ale potwierdzone.
Kiedyś, gdy było tylko PZU, potem Warta itd to ludzie nie mieli możliwości zakupu przez tel lub internet. Następnie powstało wiele TU, które zaczęły sprzedawć online i to funkcjonuje do dzisiaj. Jednak wiele z tych osób, które spróbowały zakupów ubezpieczeń w taki sposób powraca do pierwotnej formy zakupów tj w biurze agenta lub filii/oddziale TU.
Zapraszam na www.otostrona.pl/polisa
~Znający Temat niezalogowany
20 lipca 2011r. o 15:35
To że kupujemy polisę od agenta nie podwyższa ceny OC, do tego agent w większości przypadków doradzi, pomoże i postara się abysmy zapłacili jak najmniej za OC bo o to większości właśnie chodzi.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.