rulongab napisał(a): ~rafal napisał(a): Większość kalkulatorów ubezpieczeniowych na stronach internetowych nie uwzględniają wszystkich zniżek, jakie może przyznać agent. Oczywiście, że można grzebać w internecie - po to właśnie to jest.
Uzna ci zniżki pobierze prowizje i w sumie przez necik wyjdzie i tak taniej. Ja dodatkowo każdą kalkulacje podpieram rozmową tel. z bok danej firmy ;)
Agentom dziękuję :]
Uzna zniżki jak każdy inny ubezpieczyciel. Co do prowizji to nalicza ją towarzystwo nie agent.
Nie każdy lubi kupować ubezpieczenia przez internet. Wiele osób woli zawierać umowy u agenta. Tylko należy się dowiedzieć czy agent "tylko sprzedaje" czy też pomaga w rozwiązaniu problemów np.przy szkodzie. Niektórzy tak robią, że tylko są agencją która sprzedaje ubezpieczenia a w razie nieszczęścia nie potrafią pomóc Klientowi.
Słyszałem też, że gdy kupujemy polisę przez internet to niezawsze agent tej samej firmy chce pomóc u nas na miejscu. Dziwne jest to dla mnie, ale potwierdzone.
Kiedyś, gdy było tylko PZU, potem Warta itd to ludzie nie mieli możliwości zakupu przez tel lub internet. Następnie powstało wiele TU, które zaczęły sprzedawć online i to funkcjonuje do dzisiaj. Jednak wiele z tych osób, które spróbowały zakupów ubezpieczeń w taki sposób powraca do pierwotnej formy zakupów tj w biurze agenta lub filii/oddziale TU.
Zapraszam na www.otostrona.pl/polisa