Nad Dżemem jest zachwyt, bo może Rysiek i śpiewał dobrze, ale jak skonczył... Tak samo było z Kurtem. Był superhero, bo ćpał i zginął młodo... Wielu to kręci - Morrison, Joplin, Hendrix... Wokalista Toola też podobno nieźle daje w kanał... (Choć i tak jest nieziemski i dla mnie jeden z najlepszych) A byli inni, o wiele lepiej tworzący muzycy, jak choćby ex-gitarzysta Pantery, a jakiś frajer zastrzelił go na scenie... Może jest moda na słuchanie takich rzeczy, bo są "ponadczasowe", bo wypada, bo to klasyka, etc. etc... ?
Rysiek Riedel to jeden z bardzo niewielu ludzi w muzyce którego czuć było prawdziwy AUTENTYZM. Ta muzyka bije do dziś prawdziwością i głębią osobowości Ryśka. Dla mnie Rysiek jest wielki. Mimo tego że był słabym człowiekiem, że uległ nałogowi, że nie udało mu się wygrać, mimo tego że nie był wykształcony i czasem mylił się w swoich tekstach. Wkładał w śpiewanie całego siebie i czuć to do dziś na każdej jego płycie.
Chyba troszkę podobnie było z JAckiem Olterem-geniusz w tym co robił,jednak wybrał coś innego,tak bardzo wcześnie.Ale to co stworzył jest ponadczasowe!!
niech sobie bedzie autentyczny - bardzo cenie autentyzm u artystow, ale jest on (poza kregami popowymi) dosc powszechnym zjawiskiem:P (na forum udowodniono nawet ze sumptuastic sa autentyczni w tym co robia).
Nie mowie ze spiewal kiepsko czy cos... ale czy to jest HERO? Czy zasluzyl na taka gloryfikacje? Na mowienie Rysiek byl Wielki? Nie znalem go to fakt - ale przeciez ty tez nie. Ja tylko zadaje pytania:P
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.