Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Muzyka jakiej słuchamy.

1040
#zinka nieaktywny
5 lipca 2006r. o 10:26
kowaluu napisał(a):
zinka napisał(a):
darkalodziarka napisał(a):
kowaluu napisał(a): Jeśli myślisz, że Rysiek Riedel dobrze śpiewal utwory dżemu, to nie słyszałaś naszego kumpla jak śpiewa "Czerwony jak cegła"
Bartosz, jesteś królem polskiej muzyki:P

BARTOSZA DO IDOLA :D :D :D tylko tekst musi jescze sobie przypomnieć ;) wróżę mu świetlaną przyszłość wokalisty :P

wiem który to...ma talent ma ale niech wymysli własne piosenki i tym sie wybije...orginalne teksty i wykonanie jest Dżemu a nie bartosza!! a tak pozatym jest duzo ludzi ktorzy dobrze wykonują cudze piosenki a nie potrafią sie wybic z czyms swoim;p pozdro

Nie mówimy tu o bartoszu z marginesu, jest inny bartosz tworzący w undergroundzie;)

spoko...ja tylko wyraziłam gdzies tam swoją opinie;p niech sobie bartosz robi kariere...haha;p niech sobie wszyscy o imieniu bartosz robią kariere..powodzonka;p pozdro
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
625
#rude nieaktywny
5 lipca 2006r. o 11:15
duuuzo fajnych rzeczy mozna znalezc na gespejsie, polecam ;)
625
#rude nieaktywny
5 lipca 2006r. o 11:15
duuuzo fajnych rzeczy mozna znalezc na gejspejsie, polecam ;)
444
#kowaluu nieaktywny
5 lipca 2006r. o 11:44
Co do gejspejsa to polecam: http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=2262201
983
#Calahan nieaktywny
5 lipca 2006r. o 16:46
jegomosc napisał(a): a tak wracajac do tematu - nie wiem co "nowofalowego" jest np. w lady punk czy republice:P kiedy byly to zespoly bardzo grzeczne i chetnie promowane przez media ktore zmoderacjaa raczej problemow nie mialy... "nowofalowe" to byly moze zespoly takie jak T.Love ktora na poczatku zachaczaly o punka...

A mowiac o dzemie - ja tam zupelnie nie rozumiem zachwytu owym ryskiem - jego spiewanie podoba mi sie dosc srednio, ale jak mozna gloryfikowac pijaka i cpuna, ktory zniszczyl swoj wielki talent, niszczyl swoja rodzine, nie dbal o fanow (jak mozna inaczaj tlumaczyc granie kocertow bedac narypanym?) i wcale sie z tym nie kryl... to jest bochater? Szczegolnie ze texty tez wcale sklaniajace do czynienia z niego bochatera nie sa...
Republika miala duze klopoty zmoderacja Jegomosciu wiec tak bardzo grzeczna nie byla;)... Ale mowiac powaznie Republika jesli chodzi o zachowanie to bardzo grzeczy zespol - ale najwazniejsza jest muzyka i slowa;)... Wykreowala sobie takze niepowtarzalny , rozpoznawalny image - czarne stroje ,charakterystyczne wryzury, flagi w biale i czarne paski (obowiazkowo pod katem 45 stopni;) ), a takze... krowe;)... (Ktora stala sie symbolem glownie od czasow ostatniej plyty , czyli "Masakry");)... Czytalem ze prawdziwi fani republiki byli zdolni pomalowac swoj pokoj w duze czarne i biale pasy pod katem 45 stopni;)... Lady Pank zawsze zas "rozrabial" czy to na scenie czy prywatnie , ale nie byl to napewno zespol tak skandaliczny jak wiele zachodnich zespolow rockowych... No i o punka tez zachaczali na poczatku i to bardzooo;) Wracajac do Republiki - piszesz ze zmoderacja nie mieli klopotu , a prawda wyglada inaczej , bo mieli go calkiem sporo... Na przyklad niby nie majaca zadnego przeslania politycznego piosenka "Z poza lini swiata" doczekala sie dopisu ze strony cenzury - "z serca dzumgli";)... Albo piosenka "Nie pytaj o Polske" - powstala w 1988 , watpliwe zeby mogla powstac wczesniej , a nikt nie zaprzeczy ze slowa tej piosenki jednoczyly Polakow w nadal trudnym dla nich okresie... "Uklad sil" , "Nowe sytuacje" -miedzy innymi w tych piosenkach jest zawarty podtekst polityczny ktory dzis nic nikomu nie mowi , ale wtedymoderacja mocno czepiala sie Ciechowskiego za slowa tych piosenek;)... Ja uwazam ze zespol nie musi byc "nie grzeczny" , wazne zeby tworczosc tego zespolu byla wartosciowa... Sluchaliscie kiedys piosenki "Biala Flaga"??;) To chyba taka jedyna piosenka o "przyjacielach", uwazam ze niedoscigniona... P.S - spiewal ja tez Myslowic ale ich wykonanie nie przypadlo mi do gustu;)...

Zastosowana autokorekta

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
~Bolo niezalogowany
5 lipca 2006r. o 17:31
jegomosc napisał(a): a tak wracajac do tematu - nie wiem co "nowofalowego" jest np. w lady punk czy republice:P kiedy byly to zespoly bardzo grzeczne i chetnie promowane przez media ktore zmoderacjaa raczej problemow nie mialy... "nowofalowe" to byly moze zespoly takie jak T.Love ktora na poczatku zachaczaly o punka...

A mowiac o dzemie - ja tam zupelnie nie rozumiem zachwytu owym ryskiem - jego spiewanie podoba mi sie dosc srednio, ale jak mozna gloryfikowac pijaka i cpuna, ktory zniszczyl swoj wielki talent, niszczyl swoja rodzine, nie dbal o fanow (jak mozna inaczaj tlumaczyc granie kocertow bedac narypanym?) i wcale sie z tym nie kryl... to jest bochater? Szczegolnie ze texty tez wcale sklaniajace do czynienia z niego bochatera nie sa...

Mam pytanie panie Jegomość! Ile pan masz latek??? Ja się wychowałem w czasach, kiedy Dżem zaczynał, a potem zdobywał popularność. Byłem na kilkunastu ich koncertach w tym na niezapomnianym dziesięcioleciu Dżemu i wiem coś na ten temat. Widziałem jak ten człowiek śpiewał i w jaki sposób to robił. On nigdy nie robił z siebie GWIAZDORA scenowego, a my, czyli publiczność byliśmy traktowani przez niego jak przyjaciele i nie ważne czy był na naćpany, czy też nie... To był klimat, jakiego teraz ciężko szukać na koncertach w tym też aktualnych koncertach Dżemu. Zresztą ja nie ukrywam, że dla mnie wraz ze śmiercią Ryśka umarł też Dżem :-( Nie powinieneś oceniać kogoś, kogo nie do końca znałeś poprzez pryzmat nałogów, bo to nie fair. Każdy ma swoje słabostki i nałogi, a niektórzy z nimi umierają, ale jedni to wybitni dranie, a inni to wybitni ludzie. Moim zdaniem Rysiek Riedel był niesamowitym człowiekiem wiem, bo widziałem to na własne oczy....
Pozdr.

Zastosowana autokorekta

1144
#darkalodziarka nieaktywny
5 lipca 2006r. o 17:47
kowaluu napisał(a): Co do gejspejsa to polecam: http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=2262201

fajne :D:D:D
1144
#darkalodziarka nieaktywny
5 lipca 2006r. o 18:11
http://www.maxior.pl/?p=index&id=12208&0
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza