kowaluu napisał(a):zinka napisał(a):darkalodziarka napisał(a):kowaluu napisał(a): Jeśli myślisz, że Rysiek Riedel dobrze śpiewal utwory dżemu, to nie słyszałaś naszego kumpla jak śpiewa "Czerwony jak cegła"
Bartosz, jesteś królem polskiej muzyki:P
BARTOSZA DO IDOLA :D :D :D tylko tekst musi jescze sobie przypomnieć ;) wróżę mu świetlaną przyszłość wokalisty :P
wiem który to...ma talent ma ale niech wymysli własne piosenki i tym sie wybije...orginalne teksty i wykonanie jest Dżemu a nie bartosza!! a tak pozatym jest duzo ludzi ktorzy dobrze wykonują cudze piosenki a nie potrafią sie wybic z czyms swoim;p pozdro
Nie mówimy tu o bartoszu z marginesu, jest inny bartosz tworzący w undergroundzie;)
jegomosc napisał(a): a tak wracajac do tematu - nie wiem co "nowofalowego" jest np. w lady punk czy republice:P kiedy byly to zespoly bardzo grzeczne i chetnie promowane przez media ktore zmoderacjaa raczej problemow nie mialy... "nowofalowe" to byly moze zespoly takie jak T.Love ktora na poczatku zachaczaly o punka...Republika miala duze klopoty zmoderacja Jegomosciu wiec tak bardzo grzeczna nie byla;)... Ale mowiac powaznie Republika jesli chodzi o zachowanie to bardzo grzeczy zespol - ale najwazniejsza jest muzyka i slowa;)... Wykreowala sobie takze niepowtarzalny , rozpoznawalny image - czarne stroje ,charakterystyczne wryzury, flagi w biale i czarne paski (obowiazkowo pod katem 45 stopni;) ), a takze... krowe;)... (Ktora stala sie symbolem glownie od czasow ostatniej plyty , czyli "Masakry");)... Czytalem ze prawdziwi fani republiki byli zdolni pomalowac swoj pokoj w duze czarne i biale pasy pod katem 45 stopni;)... Lady Pank zawsze zas "rozrabial" czy to na scenie czy prywatnie , ale nie byl to napewno zespol tak skandaliczny jak wiele zachodnich zespolow rockowych... No i o punka tez zachaczali na poczatku i to bardzooo;) Wracajac do Republiki - piszesz ze zmoderacja nie mieli klopotu , a prawda wyglada inaczej , bo mieli go calkiem sporo... Na przyklad niby nie majaca zadnego przeslania politycznego piosenka "Z poza lini swiata" doczekala sie dopisu ze strony cenzury - "z serca dzumgli";)... Albo piosenka "Nie pytaj o Polske" - powstala w 1988 , watpliwe zeby mogla powstac wczesniej , a nikt nie zaprzeczy ze slowa tej piosenki jednoczyly Polakow w nadal trudnym dla nich okresie... "Uklad sil" , "Nowe sytuacje" -miedzy innymi w tych piosenkach jest zawarty podtekst polityczny ktory dzis nic nikomu nie mowi , ale wtedymoderacja mocno czepiala sie Ciechowskiego za slowa tych piosenek;)... Ja uwazam ze zespol nie musi byc "nie grzeczny" , wazne zeby tworczosc tego zespolu byla wartosciowa... Sluchaliscie kiedys piosenki "Biala Flaga"??;) To chyba taka jedyna piosenka o "przyjacielach", uwazam ze niedoscigniona... P.S - spiewal ja tez Myslowic ale ich wykonanie nie przypadlo mi do gustu;)...
A mowiac o dzemie - ja tam zupelnie nie rozumiem zachwytu owym ryskiem - jego spiewanie podoba mi sie dosc srednio, ale jak mozna gloryfikowac pijaka i cpuna, ktory zniszczyl swoj wielki talent, niszczyl swoja rodzine, nie dbal o fanow (jak mozna inaczaj tlumaczyc granie kocertow bedac narypanym?) i wcale sie z tym nie kryl... to jest bochater? Szczegolnie ze texty tez wcale sklaniajace do czynienia z niego bochatera nie sa...
Zastosowana autokorekta
jegomosc napisał(a): a tak wracajac do tematu - nie wiem co "nowofalowego" jest np. w lady punk czy republice:P kiedy byly to zespoly bardzo grzeczne i chetnie promowane przez media ktore zmoderacjaa raczej problemow nie mialy... "nowofalowe" to byly moze zespoly takie jak T.Love ktora na poczatku zachaczaly o punka...
A mowiac o dzemie - ja tam zupelnie nie rozumiem zachwytu owym ryskiem - jego spiewanie podoba mi sie dosc srednio, ale jak mozna gloryfikowac pijaka i cpuna, ktory zniszczyl swoj wielki talent, niszczyl swoja rodzine, nie dbal o fanow (jak mozna inaczaj tlumaczyc granie kocertow bedac narypanym?) i wcale sie z tym nie kryl... to jest bochater? Szczegolnie ze texty tez wcale sklaniajace do czynienia z niego bochatera nie sa...
Zastosowana autokorekta
kowaluu napisał(a): Co do gejspejsa to polecam: http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=2262201