Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMARaport BIK
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Ach Ci źli motocykliści

~! niezalogowany
24 kwietnia 2012r. o 16:24
Kava napisał(a): Ja, jako kierowca, dałabym Wam sygnał prawym kierunkowskazem i zrobiłabym Wam miejsce.
W razie wypadku pewnie posypałyby się komentarze, że kierowca nie spojrzał w lusterka.

Na pewno w mieście i na takiej ulicy nie sygnalizowałbym prawym kierunkowskazem manewru, którego jedynym celem jest uławienie wyprzedzania mnie:)
Sygnalizuję taki manewr tylko poza terenem zabudowanym !!:)

Masz rację , z tymi lusterkami to już przesada!! Sugerują , że tylko oni, motocykliści spogladają w lusterka a cała reszta czyli kierowcy, nie czynią tego!! :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2820
#k1p nieaktywny
24 kwietnia 2012r. o 18:01
Kava napisał(a): Jak ja Wam zazdroszczę..
Macie możliwość realizacji swej pasji, macie coś, o czym wielu (między innymi ja) może jedynie pomarzyć.

Kava, nie zazdrość, tylko realizuj swoje marzenia!!
Na swoim przykładzie wiem, że nic nie jest niemożliwe :-)
Kiedyś panicznie bałam się motocykli. Kilka lat temu brat przewiózł mnie na GPZ, nie mogłam zejść z motocykla, tak zesztywniałam. Później nie umiałam opanować drżenia rąk. W końcu przyszedł czas na własną (a raczej mężą-bo to był jego pomysł) 125-tkę. I się zaczęło. Cały sezon do niej podchodziłam, odpalałam, siadałam. Chciałam, ale się bałam :-). Do tej pory wspomnienie tamtych czasów wywołuje u mnie uśmiech na twarzy.
Od tamtego czasu minęły już cztery lata, a ja nie wyobrażam sobie, aby życie mogło potoczyć się inaczej :-)
Dlatego działaj, rób prawko, kup jakiś motocykl i jeździj (nigdy w odwrotnej kolejności ;-))

Dopisane 24.04.2012r. o godz. 18:01:

A co do patrzenia w lusterka, innych legend i podań ludowych...
Ostatnio jechałam autem od strony Legnicy, z daleka widząc motocyklistę we wstecznym lusteku, powoli, po kolei, wyprzedzającego wolniej niż on poruszające się pojazdy.
Dojechał w końcu do mnie, więc ja ładnie w prawo, do pobocza, tak, że chłopak zmieścił się na naszym pasie.
Wtedy gościu, wyprzedzając mnie, podniósł rękę w podziękowaniu...
Takie gesty na drodze mają właśnie znaczenie. Kultura, wzajemny szacunek i tolerancja. Niczego więcej nam nie trzeba :-)
~DAWCA orgazmów niezalogowany
24 kwietnia 2012r. o 18:30
Czarna SC35 :)
~SD01 niezalogowany
24 kwietnia 2012r. o 18:54
Czarna...Bo tylko taką widziałem w BOLCU.Jak dla mnie najlepszy i najszybszy turystyk no i znaczek HONDY. Chyba że to co innego...
24 kwietnia 2012r. o 19:03
No wiadomo Honda to Honda ;) [img=1335286934_zz2p5v1.jpg]
2736
#immortalrider nieaktywny
24 kwietnia 2012r. o 19:50
hemi napisał(a):
immortalrider napisał(a): Ja widziałem ładną TDM'ke

którą,bo jest jedna cicha (osobnika pozdrawiam,co się wślepiał w me auto koło eko na kubika ok.19) ale też jest jedna "trochę" głosniejsza :D

Ta głośniejsza ;) Pozdrawiam ~Don

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szaleńców! Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... ...czasem naprawdę trudno ich wyprzedzić!
3145
#hemi nieaktywny
24 kwietnia 2012r. o 20:08
a dawca lata takim czymś:P:P:P
p.s. dawca jak nie zyczysz sobie ujawniania twego sprzęta to usunę:P[img=1335290363_zrdefz4.jpg]

Dopisane 24.04.2012r. o godz. 20:08:

a co do takiej sytuacji jak opisywała Kava,to też brak słów,bo o ile jestem za motocyklistami o tyle czasem cięzko tolerować przegięcia pt.takie wyprzedzanie czy też robienie odcinki wieczorem czy w nocy na światłach..

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
24 kwietnia 2012r. o 20:21
No widzę, że nawet sobie fotę słitaśną cyknąłeś z moim sprzętem :P
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza