Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA PÓŁNOC Nieruchomości zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Nie ma pracy w Bolesławcu

~ niezalogowany
16 lutego 2012r. o 10:41
~zaciekawiona napisał(a): Niestety list który wysłałam wrócił do mnie..błędny adres mail..hm

Ponieważ otrzymałem już 3... zatem adres raczej działa.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~zaciekawiona niezalogowany
16 lutego 2012r. o 10:42
:) odpowiada Pan na każdy list? :)
mail wysłany,poprzednio zrobiłam błąd w literze :)
~ niezalogowany
16 lutego 2012r. o 10:43
ja jeszcze nie dostałam odpowiedzi.:(
~ niezalogowany
16 lutego 2012r. o 11:04
~ napisał(a):
~zaciekawiona napisał(a): Niestety list który wysłałam wrócił do mnie..błędny adres mail..hm

Ponieważ otrzymałem już 3... zatem adres raczej działa.

zły adres email, list wraca, czy może Pan podać jeszcze raz???
~ niezalogowany
16 lutego 2012r. o 11:04
~zaciekawiona napisał(a): :) odpowiada Pan na każdy list? :)
mail wysłany,poprzednio zrobiłam błąd w literze :)

Dzisiaj tak. Nawet jak ktoś podał w liście tylko swoje imię ;)
~ niezalogowany
16 lutego 2012r. o 11:15
~papi napisał(a): Jestem po studiach. Wróciłam do Bc, nie wiem po co. Myslałam, ze to tylko gadanie, ze tu pracy nie ma, ze tak tylko mówią ci, którym się nie chce szukać. Mam cięzką sytuację w domu i wierzcie mi, pracowałabym za 1200 i niech będzie śmieciowa umowa-zlecenie, ale żeby było cokolwiek. Nie jestem głupia ani leniwa, jak pracuję to daję 100% z siebie. Jedyne prace jakie wykonywałam to prace wakacyjne, żeby coś dorobić, pomóc rodzicom, ale pracowałam. No ale jak przychodzi co do czego, to oczywiście nie mam doświadczenia i pani podziękujemy. No to przepraszam bardzo, gdzie ja mam zdobyć to doświadczenie? To po pierwsze. Po drugie praca naszego urzędu pracy to jakaś kpina. Kiedy się

zarejestrowałam kazali mi przyjsc za 3 miesiące. Trzy

miesiące! A przez ten czas martw się człowieku sam o siebie. Wysyłałam setki CV, chodziłam po mieście, pytałam, zostawiałam podania. Nic. Chodziłam na rozmowy kwalifikacyjne, ale ostatecznie wybierali kogoś z doświadczeniem. Po takim czymś człowiek może stracić poczucie własnej wartości. Po 4 miesiącach na bezrobociu można zwariować i wpaść w depresję. Nie wiem, co dalej. Nie ma pracy w Bolesławcu. Pracodawcy dobrze to wiedzą i jeszcze wykorzystują ludzi dając im śmieciowe umowy i pomiatając nimi na wszystkie strony, bo taki pracownik da ze sobą zrobić wszystko, byle tylko pracy nie utracić.

Zgadzam się ja również mam wykształcenie wyższe i do tego kilkunastoletni staż w handlu a do zwykłego baru nie chcą mnie przyjąc bo mam już(!) 34 lata patrząc na wiek wyobrażają sobie chyba starą babką w dodatku niedołężna .Miałam trzyletnią przerwę bo urodziłam i wychowywałam dziecko myślałam że z moim zawodem zawsze coś znajdę a tu pudło .Jeszcze 5 lat temu było łatwiej o pracę i nie chodzi mi o jakieś super zarobki -1300 zł -za tyle mogę pracować ,ale nawet takiej pracy niema!
~ niezalogowany
16 lutego 2012r. o 11:19
w tym navsim dostaniecie minimalna i czesc. taki jest rynek pracy w polsce. radze sie spakowac i uciekac z kraju jesli chcecie godnie zyc.
~ niezalogowany
16 lutego 2012r. o 11:23
~ napisał(a):
~ napisał(a): ma ktoś jakiegoś emeila do tych wykrot do tej pracy?

a poszukać to już problem? czy może najlepiej przyjechać po CV osobiście?...

Z całym szacunkiem do bezrobotnych którzy się starają o pracę... ludzie jak czytam CV, które dostaje to ręce mi opadają do samej ziemi i tarzają się po śniegu... Błędy ortograficzne, zdjęcia jak do sesji z Playboy'a + niezły materiał do pamiętników z wakacji z Polsatu... Powiedzcie mi jak takich ludzi zatrudniać? Nic dziwnego jak każdy traktuje szukanie pracy jak 'odbębnienie swojego obowiązku' po czym wraca na forum wylewać żale. Prawda jest taka, że ludzie (cały czas mówię o pewnej grupie ludzi, która niestety stanowi około połowy chętnych ;) ) w ogóle nie zastanawiają się nad tym jak szargają swój wizerunek w ich pierwszych kontaktach z pracodawcami. A sprawdzić poprzez NK bądź Facebook bardzo łatwo kogo ma się zamiar przyjąć bo pomijam fakt, że CV które ląduje w koszu to nie takie, które ma 0 doświadczenia ale pomimo jego braku jest napisane z fatalnymi błędami... szkoda wymieniać ale coś w stylu "umiem posługiwać się internetem" jako umiejętności, aż po e-mail kontaktowy "[email protected]"... Jeśli ktoś tak reprezentuje siebie to jak będzie reprezentował firmę? Pozostawiam co niektórym trochę do myślenia a tym pozostałym życzę powodzenia.

Jeżeli szukasz pracownika przeglądając jego strony na portalach to nigdy nie znajdziesz dobrego .Co cię obchodzi jego życie prywatne ( a zdjęcia na NK do takich należą ) .Pani która ma mail buziaczekcośtamcośtam może się sprawdzić jako świetny pracownik ,tak samo jak Pani która na nk robi zdjęcia swojemu psu ,kotu czy występuje w bikini .Takie powierzchowne ocenianie świadczy tylko o poziomie twojego intelektu :P
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.