Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Nie ma pracy w Bolesławcu

~ niezalogowany
16 lutego 2012r. o 12:25
Bo w naszym kraju ludzie wgetują. Tylko tacy jak Kapler mają życie w tym kraju.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~az niezalogowany
16 lutego 2012r. o 12:28
A u nas jak się zarabia1,5tyś to już druga osoba w rodzinie nie musi pracować bo godnie zarabiamy i stać nas na to żeby utrzymać rodzinę.... stwierdzenie kadry,bez komentarza.
~ niezalogowany
16 lutego 2012r. o 12:31
~ napisał(a):
~ napisał(a): Za 1500 zl to sie wegetuje a nie zyje

tO CHYBA WIĘKSZOŚĆ WEGETUJE BO WIEKSZOŚC ZARABIA 1200 1600 ZŁ NA MIESIĄĆ.

no i o tym jest cała dyskusja. Że w Bolesławcu, ba, w całej Polsce się wegetuje, a nie żyje. No bo przypuśćmy, że kobieta zarabia na rękę 1200. Mężczyzna zarabia 2000, powiedzmy. Razem to daje 3200. Wydaje się nawet nieźle, jeżeli jedna osoba by tyle przynosiła do domu. A dwie? No i tak, gdzieś trzeba mieszkać, większość młodych bierze kredyt na mieszkanie, przypuśćmy, że jest to koło 1000 zł miesięcznie. Rachunki, jedzenie, nie wspominam tu już o ewentualnych ratach na inne rzeczy, ubrania to już zbytek, paliwo po 6 zł, zresztą wszystko drożeje w zastraszającym tempie, więc nie przypuszczam, żeby przeciętnemu Polakowi starczało na jakieś przyjemności. 3200 moze kilka lat temu wydawało się sporo. Teraz to życie od pierwszego do pierwszego. I teraz jeżeli jedna z tych osób straci pracę i nie może jej znaleźć przez dłuższy czas, to przepraszam bardzo, z czego ma żyć? Ale nikogo to nie interesuje. Ci, co akurat mają coś do powiedzenia zarabiają kilkanaście tysięcy miesięcznie i nie mają pojęcia, jak wygląda prawdziwe zycie.
~ niezalogowany
16 lutego 2012r. o 12:33
Nie nazywam się Kepler, jestem Polakiem. Mieszkam w Polsce i nie wegetuję. Więc zmien swoją wypowiedź, ze ISTNIEJĄ w tym kraju ludzie którzy wegetują.
~ niezalogowany
16 lutego 2012r. o 12:49
~ napisał(a): ... Ci, co akurat mają coś do powiedzenia zarabiają kilkanaście tysięcy miesięcznie i nie mają pojęcia, jak wygląda prawdziwe zycie.

..i jeszcze pewnie kradną te pieniądze a nie zarabiają!
~ niezalogowany
16 lutego 2012r. o 12:50
~ napisał(a): Nie nazywam się Kepler, jestem Polakiem. Mieszkam w Polsce i nie wegetuję. Więc zmien swoją wypowiedź, ze ISTNIEJĄ w tym kraju ludzie którzy wegetują.

a to już inna sprawa. Są różni ludzie. Ty masz takie szczęście, że należysz do tych przedsiębiorczych, co od początku dążą do swego celu, wiedzą, czego chcą. I chwała Ci za to, bo moze zatrudniasz innych, tych właśnie, którzy nigdy nie nauczyli się, jak sobie radzić w życiu, jak coś osiągnąć, jak wyciągnąc z życia coś więcej. Tacy ludzie właśnie zasilają taśmy produkcyjne w wielkich firmach. Ale i tacy muszą być, żeby wszystkie tryby w machinie działały jak należy. I o tych ludzi mi chodzi. Bo 90% społeczenstwa takie jest. I 90% społeczeństwa żyje na kredyt.
~ niezalogowany
16 lutego 2012r. o 13:10
~ napisał(a): a to już inna sprawa. Są różni ludzie. Ty masz takie szczęście, że należysz do tych przedsiębiorczych, co od początku dążą do swego celu, wiedzą, czego chcą. I chwała Ci za to, bo moze zatrudniasz innych, tych właśnie, którzy nigdy nie nauczyli się, jak sobie radzić w życiu, jak coś osiągnąć, jak wyciągnąc z życia coś więcej. Tacy ludzie właśnie zasilają taśmy produkcyjne w wielkich firmach. Ale i tacy muszą być, żeby wszystkie tryby w machinie działały jak należy. I o tych ludzi mi chodzi. Bo 90% społeczenstwa takie jest. I 90% społeczeństwa żyje na kredyt.

Jaka inna? Jestem takim samym Polakiem. Żyję w tym kraju. Korzystam z tych samych przepisów. Pracuję ok 12-15 godzin dziennie. I... wiążę koniec z końcem. Nie narzekam. Mam olbrzymi szacunek dla każdego kto pracuje. Ale póki co w Polsce nie ma przymusu pracy. Ja pracuję na prawie dwa etaty i mam 2 razy więcej pieniędzy. Na szczęście moja praca sprawia mi przyjemność i nie chodzę do niej za karę.
7066
#Gamelin nieaktywny
16 lutego 2012r. o 14:31
witam , po czterech miesiacach bezowocnych poszukiwan udalo mi sie załapac do jednego z bolesławieckich "obozów pracy " jak sie je powszechnie nazywa. Na reke co miesiac dostaje nieco ponad 1400 zł i mi to w zupełnosci wystarcza ale tylko na w dostatnie życie do nastepnego 10 tego i wystarcza tylko dla tego ,ze nie mam zony ani dzieci .Niestety mamy w Polsce realia takie a nie inne i nie ma tu znaczenia to czy premierem jest Tusk czy inny Palikot . Zgadzam sie z tym ,że w takich miastach jak Boleslawiec ciezko jest znalezc dobrze platna prace a nawet jakakolwiek prace w swoim zawodzie jesli się nie ma co najmniej kilkuletniego doswiadczenia . Jednak nie jest tak ,że pracy nie ma w ogóle . Ci którzy chca pracowac prace znajda , kwestia jest tylko taka czy 1200 - 1500 zł to suma za ,która zechca sie z domu ruszyc .. ja osobiscie wole pracowac niz bezproduktywnie siedzieć w domu i gnusniec narzekajac bez przerwy jak to jest zle i jakim po...banym krajem jest Polska .

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA
REKLAMA PÓŁNOC Nieruchomości zaprasza