Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Nie ma pracy w Bolesławcu

~Marta niezalogowany
8 października 2012r. o 12:40
Bo ja wiem, czy nie ma. Zaglądałam na stronę powiatowego urzędu pracy i zarówno z wykształceniem jak i bez można coś wybrac. Nie wygląda to aż tak tragicznie. http://pup.boleslawiec.ibip.pl/public/get_file_contents.php?id=225419
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2951
#Anonim2951 nieaktywny
8 października 2012r. o 13:06
82.177.216.*** napisał(a): niestety hegomonie czy jak cię tam wołają w tym kierunku w urzędzie są kursy właśnie jak ktoś nie potrafi szukać pracy czyli między innymi napisać cv.

Ale ja pisałem o "złożeniu" a nie "napisaniu" 82.177.216.*** : )

Zmoderowano 08.10.2012 godz.13:09 - powód: Cytowanie (Hegemon)
~m niezalogowany
8 października 2012r. o 16:02
Tylko większość to już nieaktualne oferty,pracownicy są już przyjęci,pracują a ogłoszenie wisi,bo musi przez miesiac-chore to.I co z tego ze praca gdzieś jest,jak sie dostają tylko osoby po znajomości.
~pracujaca niezalogowany
8 października 2012r. o 16:23
albo jak sie dostaje ochlapy za te prace ze niektorym, np jak ja, nie oplaca sie dojezdzac do tej pracy, bo odliczajac dojazd z wiochy to zostaje na "czysto" jakies 800 zl, prawie tyle co kuroniowka(nie orientuje sie ile dokladnie jest). Ja mam dosc wymagajaca prace, caly czas do dyspozycji nocki, swieta itp, a placa jest jaka jest (1200zl netto). pozdrawiam i glowa do gory:)
~NADIA niezalogowany
8 października 2012r. o 21:00
~bezrobotny napisał(a): Powiedzcie jak szukać pracy w Bolcu? Odwiedzam wszystkie portale z ogłoszeniami o pracy , szukam w Up wysyłam dziesiątki CV i nic .Chodzę na spotkania jak któryś z pracodawców zadzwoni i potem nic czekam może się odezwą .Mam 34 lata kilkanaście lat pracy w handlu również na stanowiskach kierowniczych .Problem w tym że od 3 lat nie pracuję wychowuję dziecko , chyba "wypadłam " z obiegu .Jestem załamana że nawet do marketu mnie nie chcą ,za stara jestem ? A może nie umiem się dobrze zareklamować na rozmowie ?Zaznaczam że pracy szukam już rok i bez skutku :(

Mam Bardzo podobną sytuację. Mam 3 letniego synka i męża tylko do dyspozycji w weekendy. Doszłam do wniosku że czasem nie warto mówić że jest się młodą mamą. Przecież dziecka nigdzie nie zgłaszasz tak naprawdę. We większości zakładów nie ma już paczek i bonów.
~ niezalogowany
9 października 2012r. o 9:26
Ja jestem także w podobnej sytuacji,tylko mam starsze dziecko.To nie prawda ze jak ktos chce to bedzie pracować,denerwuje mnie to strasznie,gdy ktos tak głupio pisze.Niech sobie taki jeden/na z drugim sama zacznie szukać pracy i przekonają sie czy będzie tak łatwo,a szczególnie teraz w dobie kryzysu,gdzie zwalniają,a nie przyjmują,a gdy są przyjęcia to tylko po znajomości przyjmują.Chodziłam na rozmowy,mówiłam jak wielkie chęci mam do tej pracy,że jestem dyspozycyjna,i co z tego,moge sobie chcieć.
~m niezalogowany
9 października 2012r. o 9:29
To ma być polityka prorodzinna?Czy już takie kobiety mają zostać skazane na bezrobocie?Chyba mają większe potrzeby zarobienie na rodzine,niż nie jedna panienka która mieszka z rodzicami,i oni zawsze jej pomogą,a matce z dzieckiem kto pomoże gdy zostanie bez pracy.
~ niezalogowany
9 października 2012r. o 9:49
~m napisał(a): To ma być polityka prorodzinna?Czy już takie kobiety mają zostać skazane na bezrobocie?Chyba mają większe potrzeby zarobienie na rodzine,niż nie jedna panienka która mieszka z rodzicami,i oni zawsze jej pomogą,a matce z dzieckiem kto pomoże gdy zostanie bez pracy.

No właśnie tylko według pracodawcy , matka z dzieckiem nie jest pracownikiem tak wydajnym jak panienka ( co jest bzdurą oczywiście ponieważ matce z dzieckiem będzie na pracy bardziej zależeć niż pannie bez zobowiązań) :/
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza