Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Nie ma pracy w Bolesławcu

~ niezalogowany
15 lutego 2012r. o 18:28
ma ktoś jakiegoś emeila do tych wykrot do tej pracy?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
15 lutego 2012r. o 19:36
~ napisał(a): ma ktoś jakiegoś emeila do tych wykrot do tej pracy?

a poszukać to już problem? czy może najlepiej przyjechać po CV osobiście?...

Z całym szacunkiem do bezrobotnych którzy się starają o pracę... ludzie jak czytam CV, które dostaje to ręce mi opadają do samej ziemi i tarzają się po śniegu... Błędy ortograficzne, zdjęcia jak do sesji z Playboy'a + niezły materiał do pamiętników z wakacji z Polsatu... Powiedzcie mi jak takich ludzi zatrudniać? Nic dziwnego jak każdy traktuje szukanie pracy jak 'odbębnienie swojego obowiązku' po czym wraca na forum wylewać żale. Prawda jest taka, że ludzie (cały czas mówię o pewnej grupie ludzi, która niestety stanowi około połowy chętnych ;) ) w ogóle nie zastanawiają się nad tym jak szargają swój wizerunek w ich pierwszych kontaktach z pracodawcami. A sprawdzić poprzez NK bądź Facebook bardzo łatwo kogo ma się zamiar przyjąć bo pomijam fakt, że CV które ląduje w koszu to nie takie, które ma 0 doświadczenia ale pomimo jego braku jest napisane z fatalnymi błędami... szkoda wymieniać ale coś w stylu "umiem posługiwać się internetem" jako umiejętności, aż po e-mail kontaktowy "[email protected]"... Jeśli ktoś tak reprezentuje siebie to jak będzie reprezentował firmę? Pozostawiam co niektórym trochę do myślenia a tym pozostałym życzę powodzenia.
5134
#TOjsienka nieaktywny
15 lutego 2012r. o 19:48
:| nie no spoko :| :D

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
~zaciekawiona niezalogowany
15 lutego 2012r. o 19:48
Proszę Pana ,jestem w tej drugiej połowie wysyłających cv.Błędów ortograficznych nie robię,ze stylem pisania problemów nie mam.Logicznie zdania budować potrafie.
Pracy szukam z determinacją ( nie, nie tu na forum) .
Jednak efekty są bezowocne,może mój dojrzały wiek jest przeszkodą?( 46) brak wyższego wykształcenia? zaledwie srednia znajomość języka niemieckiego?Cóż...c'est la vie
Pracodawcy wolą zatrudniac młode,śliczne itp itd itc..

Pozdrowienia '
~papi niezalogowany
15 lutego 2012r. o 19:59
~zaciekawiona napisał(a): Proszę Pana ,jestem w tej drugiej połowie wysyłających cv.Błędów ortograficznych nie robię,ze stylem pisania problemów nie mam.Logicznie zdania budować potrafie.
Jednak efekty są bezowocne,może mój dojrzały wiek jest przeszkodą?( 46) brak wyższego wykształcenia? zaledwie srednia znajomość języka niemieckiego?Cóż...c'est la vie

Pozdrowienia '

Eh, prosze się nie przejmować, ja mam wyższe, języki znam nieźle, błędów nie robię, młoda jestem, pracy również szukam z determinacją, a pracy ani widu ani słychu. Tak więc nie sądzę, że wiek albo któryś z tych czynników zawinił o tym, że nie ma Pani pracy. Po prostu Bolesławiec to taka pipidówa, gdzie jeżeli nie ma się znajomości i pleców, to naprawdę ma się pod górkę. A tak w ogóle, to orientuje się ktoś jaki jest teraz wskaźnik bezrobocia w powiecie? Wiem, że jakiś czas temu było prawie 14%. Czy coś się zmieniło?
~ niezalogowany
15 lutego 2012r. o 20:05
~zaciekawiona napisał(a): Proszę Pana ,jestem w tej drugiej połowie wysyłających cv.Błędów ortograficznych nie robię,ze stylem pisania problemów nie mam.Logicznie zdania budować potrafie.

Pozdrowienia '

Hm... To gdzie Pani CV gdy szukałem do pracy kobiety, na umowę o pracę do pracy w biurze, 2300 na rękę, stałe godziny pracy i... jeden warunek - wiek powyżej 45 lat. Mam dosyć młodych, niedoświadczonych niemężatek, które za chwilę będa rodzić dzieci a nie pracować.
1799
#koehl nieaktywny
15 lutego 2012r. o 20:09
PRACA JEST...TYLKO LUDZIE NIE CHCĄ PRACOWAĆ!!!
~ niezalogowany
15 lutego 2012r. o 20:09
~papi napisał(a): ... ja mam wyższe, języki znam nieźle, błędów nie robię, młoda jestem, pracy również szukam z determinacją, a pracy ani widu ani słychu....

A coś więcej? Zawód? Może rynkowo źle wybrany choć pełen pasji?
Wstrętni ci pracodawcy, bo nie chcą zatrudniać polonistów!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA PÓŁNOC Nieruchomości zaprasza
REKLAMA KGHM zaprasza