Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Nie ma pracy w Bolesławcu

~zaciekawiona niezalogowany
15 lutego 2012r. o 21:15

Poza tym, jako pracodawca powinieneś wiedzieć, że umieszczając preferowany wiek potencjalnego pracownika w ogłoszeniu o naborze na stanowisko, dopuszczasz się jawnej dyskryminacji, za co grozi kara finansowa.
Zdziwiłabyś się. Nie zauważyłem u pracowników w tym wieku i wyższym nadużyć w tym zakresie. Myślę że to kwestia organizacji pracy.
Dyskryminacja? Tak wiem o tym. Podać Ci telefon do PIP?

dotka kolejna twoja rewelacja! A wiadomo ci,w jak sprytny sposób pracodawcy omijają ową dyskryminację? Nie wiadomo? Może kiedyś będziesz miała okazję się przekonać.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
15 lutego 2012r. o 21:23
@zaciekawiona
Sprytni pracodawcy nie są w "omijaniu" prawa pracy wcale sprytniejsi od sprytnych pracowników. Jedni są warci drugich. I to jest patologia. I rynek powoli sam wyeliminuje jednych i drugich. Niestety... jest to proces często zbyt długotrwały.

@dotka
I często niestety doświadczeniem i kreatywnością panie w "średnim wieku" biją na głowę ładne, młode z pustką na półce z napism "kreatywność".
5134
#TOjsienka nieaktywny
15 lutego 2012r. o 21:24
~zaciekawiona napisał(a): dotka doprawdy? Jesteś pracodawcą ,który zatrudnia panie w tym wieku?,a może lekarzem? Myśle,że ani jedno ani drugie.Zdecydowanie za wczesnie odsyłasz nas -panie w srednim wieku do lekarzy i na 'złom'.Zapewniam Cię,ze taka kobieta ma więcej dynamizmu w sobie niż niejedna dwudziestoletnia kobieta.

Zgadzam się.Pokolenie jest coraz słabsze i coraz bardziej leniwe i choć zaliczam się jeszcze do dwudziestolatków to jak na niektórych popatrzę to niestety muszę przyznać racje.

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
261
#michalpl nieaktywny
15 lutego 2012r. o 21:27
TOjsienka napisał(a):
~zaciekawiona napisał(a): dotka doprawdy? Jesteś pracodawcą ,który zatrudnia panie w tym wieku?,a może lekarzem? Myśle,że ani jedno ani drugie.Zdecydowanie za wczesnie odsyłasz nas -panie w srednim wieku do lekarzy i na 'złom'.Zapewniam Cię,ze taka kobieta ma więcej dynamizmu w sobie niż niejedna dwudziestoletnia kobieta.

Zgadzam się.Pokolenie jest coraz słabsze i coraz bardziej leniwe i choć zaliczam się jeszcze do dwudziestolatków to jak na niektórych popatrzę to niestety muszę przyznać racje.

dokladnie o tym wspomnialem w swoim poscie....nowy pracownik - uzyl przez godzine "sily fizycznej" - i walnela mu jucha z nosa...

2796
#dotka nieaktywny
15 lutego 2012r. o 21:28
~zaciekawiona napisał(a): dotka doprawdy? Jesteś pracodawcą ,który zatrudnia panie w tym wieku?,a może lekarzem? Myśle,że ani jedno ani drugie.

ani jednym, ani drugim ;-) Wszystkich nas powinno traktować się na równi, ale jak widać wyżej 'nasz' tajemniczy pracodawca obawia się zatrudnić młodą, niezamężną kobietę, bo już ma wizję jej rychłej ciąży, a co za tym idzie 9miesięcznego L4, następnie urlopu macierzyńskiego, nie daj Bóg wychowawczego, a potem wiadomo - dziecko będzie chorować, więc chorobowe na latorośl, opieka itd.
Nie wiem dlaczego z góry zakłada, że jak młode, to zaraz będzie ciąża.

~zaciekawiona napisał(a): Zdecydowanie za wczesnie odsyłasz nas -panie w srednim wieku do lekarzy i na 'złom'.Zapewniam Cię,ze taka kobieta ma więcej dynamizmu w sobie niż niejedna dwudziestoletnia kobieta.

Nikogo nigdzie nie wrzucam. To już kwestia charakteru, determinacji, zaangażowania w pracę i chęci samorozwoju. Nie ma to żadnego związku z wiekiem.
~stara wiedźma niezalogowany
15 lutego 2012r. o 21:29
dotka napisał(a): heh, powinieneś jeszcze wziąć pod uwagę to, że Panie w okolicach 50tki często chodzą na L4, bo niestety zdrowie już nie takie, jak przed dwudziestu laty. Nie ma co się oszukiwać. A to rehabilitacja, bo kręgosłup wysiada, a to sanatorium itd. itp. Przykładów można mnożyć.
Przed chorobą pracownika się nie ustrzeżesz, bez względu na to ile będzie miał lat.

dotko, natomiast osoby w okolicach 20tki chodzą na L4, bo wakacje, bo impreza, bo mam wszystko gdzieś i należy mi się.
A ponadto wszystkie mają zagrożoną ciążę już od pierwszego dnia i wypoczywają na L4. Nie ma się co oszukiwać. Po prostu na lenistwo nie pomoże ani rehabilitacja ani sanatorium

2796
#dotka nieaktywny
15 lutego 2012r. o 21:34
a to już inna sprawa. lenie zdarzają się w każdej grupie wiekowej :D
~ niezalogowany
15 lutego 2012r. o 21:38
~ napisał(a):
~zaciekawiona napisał(a): Proszę Pana ,jestem w tej drugiej połowie wysyłających cv.Błędów ortograficznych nie robię,ze stylem pisania problemów nie mam.Logicznie zdania budować potrafie.
Pracy szukam z determinacją ( nie, nie tu na forum) .
Jednak efekty są bezowocne,może mój dojrzały wiek jest przeszkodą?( 46) brak wyższego wykształcenia? zaledwie srednia znajomość języka niemieckiego?Cóż...c'est la vie
Pracodawcy wolą zatrudniac młode,śliczne itp itd itc..

Pozdrowienia '

Hm... To gdzie Pani CV gdy szukałem do pracy kobiety, na umowę o pracę do pracy w biurze, 2300 na rękę, stałe godziny pracy i... jeden warunek - wiek powyżej 45 lat. Mam dosyć młodych, niedoświadczonych niemężatek, które za chwilę będa rodzić dzieci a nie pracować.

A gdzie sie Pan ogłaszał?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA
REKLAMA PÓŁNOC Nieruchomości zaprasza