Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

9879
#panda nieaktywny
9 grudnia 2012r. o 16:47
~ napisał(a):
gover napisał(a): Jesli juz przywolujesz takie madrosci, to pomoge ci podac ich zrodlo. Moze chociaz cudzyslow bylby pozadany.
http://www.monde-diplomatique.pl/index.php?id=1_2

Łatwiej jest "poszperać" za zródłem a dużo trudniej wyrazić swoje zdanie.

Wystawienie linki do artykułu w moim przypadku oznacza, że w dużej mierze zgadzam się z artykułem! To chyba jest jasne prawie dla wszystkich. Korzystanie z artykułów z sieci, wcale nie oznacza braku własnych poglądów. Kto wysuwa taki zarzut musi być zwyczajnym krety*em. Na pisanie elaboratów zwyczajnie nie ma czasu!

Dopisane 09.12.2012r. o godz. 16:45:

falco napisał(a): rzeczywistość jest taka że Polska jest na mapach Europy a absurd to to,że jeszcze jest :D

eee bez przesady! to dość skrajna teza :)

Dopisane 09.12.2012r. o godz. 16:47:

takie zdanie bliskie jest z pewnością nie jednemu rosjaninowi, czy niemcowi :P
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
9 grudnia 2012r. o 16:51
przecież ten kraj popada z jednej skrajności w drugą ;)
kiedyś obudzimy sie i z tiwi dowiemy się że może i jesteśmy Polakami tyle tylko że nie mieszkamy już w Polsce tylko kupił nas Niemiec czy jakiś inny np.Rosjanin :D
dlaczego nie mogę tak myśleć jeśli dzisiaj sprzedaje się lokale czy też całe budynki z lokatorami :>
to wszystko jest kwestią ceny bo za odpowiednie pieniądze wszystko można kupić i każdy się ,,sprzeda,, :P

"bierz życie z każdym oddechem..."
9879
#panda nieaktywny
9 grudnia 2012r. o 18:10
~ napisał(a): Pa.Do następnego razu :D

PS.Nie piję piwa(rzadko)! :P

brrr... czy to nie zabrzmiało prawie, jak zaproszenie? :)

Dopisane 09.12.2012r. o godz. 18:10:

to jest świetne! jak mamy wyjść z kryzysu skoro sam premier ma kryzys?

nadredaktorzy? czy to nowamoderacja? to gorsze od cenzury! nadredaktorzy działają z ukrycia

:) [img=1355073048_82g1nwk.jpg]

Zastosowana autokorekta

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
9 grudnia 2012r. o 21:58
Panowie , kość niezgody różne miewa kształty :) Proszę Was o wzajemny szacunek i powagę dyskusji .

Niedźwiedź , Grzdyl , proszę łapy sobie podać , pamiętajcie starą filozoficzną dewizę , władza może być sprawowana jedynie w atmosfesze wzajemnej rywalizacji .

Nie dajcie się prowokować ... sobie na wzajem , również :).

Dajmy jeszcze chwilę Goverowi na odpowiedź :)

Dopisane 09.12.2012r. o godz. 21:58:

Skornie , zaczynasz lewitować ... tfu lewicować :D ... Sierpiński ? :|.
Boże Świat się wali :D

Myślących inaczej proszę o , nie uwzględnianie konotacji erotycznych i nie wstawianie Bolec.info komentarzy :) Dobranoc :)

Gover , jak tam ? Dajesz radę z lekturą ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
9984
#gover nieaktywny
9 grudnia 2012r. o 22:09
Pannazdzieckiem napisał(a): Gover , jak tam ? Dajesz radę z lekturą ? :)

Czytam "Kapital" Marxa. Nazwa kapitalizmu nie pochodzi od angielskiego "the capital" czy niemieckiwego "das Kapital". Tylko od lacinskiego "capita - czyli glowa. To w glowach tkwia prawdziwe zasoby.
4335
9 grudnia 2012r. o 22:18
gover napisał(a): To w glowach tkwia prawdziwe zasoby.

Oczywiście , nie trzeba czegokolwiek czytać , aby o tym wiedzieć , wystarczy czuć . Ale co ma to wspólnego z fiduracyjnym pieniądzem , o który Cię pytałem ? :) A zwróc , proszę uwagę , że nie jestem napastliwy :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
9984
#gover nieaktywny
9 grudnia 2012r. o 22:22
Pannazdzieckiem napisał(a):
gover napisał(a): To w glowach tkwia prawdziwe zasoby.

Oczywiście , nie trzeba czegokolwiek czytać , aby o tym wiedzieć , wystarczy czuć . Ale co ma to wspólnego z fiduracyjnym pieniądzem , o który Cię pytałem ? :) A zwróc , proszę uwagę , że nie jestem napastliwy :)

Nie ma nic wspolnego. Ja to czuje, korzystam z prawdziwych zasobow glowy, dlatego nie narzekam, interesy ida bardzo dobrze, poniewaz bardzo dobrze sprzedaje "zasoby mojej glowy.
4335
9 grudnia 2012r. o 22:36
gover napisał(a): poniewaz bardzo dobrze sprzedaje "zasoby mojej glowy.

Powodzenia Ci życzę Gover , bądź szczęśliwy :) Kornik jest mądrzejszy od Ciebie , ale szczęśliwy nie jest.

I co ?

Dopóki Obaj nie będziecie rozumieli , gdzie żyjecie , zasoby głowy , nawiasem , wtłoczone w tą głowę , niewiele Wam pomogą .
Przestań czytać ( jeśli radzić mogę :) ) klasyków , poczytaj Internautów :)

Jutro druga lekcja Młody Padawanie . Definicja pieniądza fiduracyjnego , jak nie , to baty :D
Dobranoc :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza