~ napisał(a): http://wolnemedia.net/polityka/o-co-tak-naprawde-chodzi-w-ukrainskiej-tragedii/
Świetny artykuł. Jakoś nie mogłem poskładać tej koszmarnej kołysanki współczesności , a tu proszę - Pleban i wszystko jasne.
Drogi Antykomercjalisto :) Nie wiem jak Fobiak , ale mi ulica potrzebna nie jest . Nie mam też komunistycznych bohaterów / autorytetów, i nie będę z Tobą polemizował na złośliwości. To co by mi się przydało , to więcej ludzi z głową na karku , może być nawet młodzieżowa Narodówka. Za pięć pokoleń Polacy nie spłacą długów , jakie zaciągnął nasz ukochany nierząd , ale nadal będzie się Ich straszyć mitycznym komunizmem i gierkowymi kartkami, chociaż do żarcia mieć będą jedynie szczaw i mirabelki , jak mawia klasyk motylarz. To co się dzieje w tym kraju obecnie, przeraża nie tylko Narodowców , komunistów również. Doktryna neoliberalna, którą zapewne znasz na wylot, panosząca się ponad dwadzieścia lat nad Wisłą zdepopulowała Naród z 42 do 38 mln luda. A Mędrcy Syjonu mówią , że ma nas być 15 mln. Dopóki nadal będziemy pozwalać sprzedajnym politykom uprawiać tą idiotyczną przepychankę socjalizm / kapitalizm , tak długo będziemy w d... ę kopani. Więc daj sobie spokój i spróbuj pogodzić nauczycielkę z uczniami :) w temacie ... no wiesz :)