Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

11842
#Zdemotywowany nieaktywny
4 kwietnia 2014r. o 19:55
fobiak napisał(a):
panieko nie oszukuj ludzi z ta twoja nauka

oho, specjalitete żenia żelipapom, dajesz coś alfa i omego. Niech spłynie deszcz twej mądrości.

Dopisane 04.04.2014r. o godz. 19:55:

Znamy raport CBA – najwięcej afer wykryto
w administracji i ministerstwach PO.
Panie Tusk może już czas na zmianę nazwy,może Platforma Korupcyjna-brzmi świetnie.Teraz chociaż wiadomo dlaczego nie ma pieniędzy dla niepełnosprawnych dzieci ponieważ świnie przy korycie jeszcze nie nakradły wystarczająco dużo.
Z treści raportu podsumowującego działalność Centralnego Biura Antykorupcyjnego w 2013 r. Wynika, że CBA prowadziło 469 postępowań przygotowawczych, najwięcej dotyczyło administracji samorządowej i sektora gospodarczego. Zarzuty usłyszało w sumie ponad pół tysiąca osób – w tym wielu urzędników.
Okazuje się, że w sprawach, którymi CBA zajmowało się w ubiegłym roku, Skarb Państwa mógł ponieść szkody w wysokości nawet 840 mln zł. Chodzi m.in. o nieprawidłowości przy przetargach na sprzęt teleinformatyczny w MSWiA, Komendzie Głównej Policji i Ministerstwie Sprawiedliwości, ale też np. wyłudzanie dotacji z UE oraz nielegalną produkcję i obrót paliwami płynnymi.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
4 kwietnia 2014r. o 20:09
A nie wiem Droga Niewiasto . Żyjemy w dobie Internetu , mnóstwo informacji krąży w sieci. Jaśkowskiego czytuję podobnie jak Michalkiewicza i przyznać muszę , że większość informacji przekazywanych przez obu Panów znajduje swoje potwierdzenie w innych źródłach , ale nie każ mi teraz udowadniać ;)

A gdzie Ty tu widzisz oszustwo Fobiczny , bo jakoś nie jarzę Twych retorycznych figur :) ? Od dłuższego już czasu wklejam Wam uważane przeze mnie za ciekawe linki, niekiedy komentując. Gdzie tu oszustwo ?
Fajne zestawienie Zmotywowany :)

Miłego wieczoru Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2161
#fobiak nieaktywny
4 kwietnia 2014r. o 20:46
no tutaj
" Ucz się, ucz. Bo nauka to potęgi klucz. A jak uzbierasz wiele takich kluczy zostaniesz woźnym."
4335
4 kwietnia 2014r. o 20:54
Odjazd na całego :D Nie wiedziałem , że potrafisz żartować Komuchu :D I nareszcie polskie fonty :D

:)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10897
#Anonim10897 nieaktywny
4 kwietnia 2014r. o 21:11
Dobry artykuł , zachęcam do czytania:
http://www.money.pl/gospodarka/raporty/artykul/czarny;rynek;w;polsce;wart;jest;nawet;80;mld;zl;rocznie;poprawi;nam;statystyki,0,0,1508352.html

Wszyscy będziemy płacic podatki :P

Dopisane 04.04.2014r. o godz. 21:01:

Nie wyświetla się to co miało się wyświetlić - ale po prawej stronie są "Raporty" - ze zdjęciem Donka i tytuł "Czarny rynek wart 80 mld złotych".. to właśnie ten artykuł :]

Dopisane 04.04.2014r. o godz. 21:11:

Droga Panieneczkozdzieckiem ,
to Twoje słowka: "A nie wiem Droga Niewiasto . Żyjemy w dobie Internetu , mnóstwo informacji krąży w sieci. Jaśkowskiego czytuję podobnie jak Michalkiewicza i przyznać muszę , że większość informacji przekazywanych przez obu Panów znajduje swoje potwierdzenie w innych źródłach , ale nie każ mi teraz udowadniać ;) "

Za podstawę twierdzeń nie możemy przyjmować wszystkiego co krąży w internecie
;) Tym bardziej treści , które dotyczą naszego życia i zdrowia. Nie będę udawała ,że znam się na tym czy tamtym ale z pewnością wiem ,że szczepionki , niektóre , są bezwzględnie konieczne ! W przypadku , gdy zapadnie się na pewne choroby a nie było szczepienia . skutek choroby może mieć przebieg tragiczny.
Weź pod uwagę ,że szczepienia to nie odkrycia ostatnich lat...Ich historia sięga dużo , dużo wcześniej...Miliony ludzi dzięki szczepieniom przeżyły... Co się tyczy nanocząsteczek...na tym się zupełnie nie znam , wiem jednak iż na ten temat są obszerne , bardzo obszerne publikacje w czasopismach fachowych ( amerykańskie , angielskie).
4335
4 kwietnia 2014r. o 22:13
To ja zostanę przy teoriach spiskowych Droga Niewiasto :) Chodzą słuchy , że pokolenie Adama i Ewy żyło 800 lat :) A potem zaczęli szczepić :D Dobranoc :)

~ niezalogowany
4 kwietnia 2014r. o 23:31
Pannazdzieckiem napisał(a): To ja zostanę przy teoriach spiskowych Droga Niewiasto :) Chodzą słuchy , że pokolenie Adama i Ewy żyło 800 lat :) A potem zaczęli szczepić :D Dobranoc :)

Niemożliwe, żaden ZUS, nawet boski, nie wytrzymałby tak długo żyjących emerytów. :D
~Iza niezalogowany
5 kwietnia 2014r. o 6:48
Pannazdzieckiem napisał(a): ...Żyjemy w dobie Internetu , mnóstwo informacji krąży w sieci. Jaśkowskiego czytuję podobnie jak Michalkiewicza i przyznać muszę , że większość informacji przekazywanych przez obu Panów znajduje swoje potwierdzenie w innych źródłach , ale nie każ mi teraz udowadniać ;) ...

Jeżeli lubisz, Panna, czytać Michalkiewicza, to może i ten jego felieton zaciekawi Cię:

http://www.pch24.pl/dwie-strategie,20945,i.html

Miłego :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza