Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
5 kwietnia 2014r. o 21:46
alter napisał(a): ... Opiniotwórczy nawiedzony bałwan jesteś i tyle :)

No tak , to mnie jeszcze nikt , nigdy nie zwyzywał :D Cieszę się Niedźwiedziu , że wróciłeś , brakowało mi Ciebie :) Kiedy zrozumiesz ideę Jezusa ... tak naprawdę ... wtedy nienawiść będzie przeszłością. Czy widzisz w tych słowach poezję ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
5 kwietnia 2014r. o 22:00
Pannazdzieckiem napisał(a):
alter napisał(a): ... Opiniotwórczy nawiedzony bałwan jesteś i tyle :)

Kiedy zrozumiesz ideę Jezusa ... tak naprawdę ... wtedy nienawiść będzie przeszłością. Czy widzisz w tych słowach poezję ? :)

Majaczysz człowieczku, aż przykro czytać twoje brednie :) żal mi cię...

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
5 kwietnia 2014r. o 22:17
Zaraz , zaraz Poeto , Jezusowi stawiane są pomniki , uważany jest za boga , w wielu księgach jest cytowany , nawet komuniści uważają Go za swe guru , a Ty mówisz mi , że majaczę , mówiąc kochaj bliźniego ... O przepraszam , powtarzając słowa mistrza : Kochaj bliźniego.

Niedźwiedziu , czy Ciebie się coś przypadkiem nie pomyliło , kto tu jest większym agresorem ? Panna , czy Alter ? Niech historia nas rozsądzi :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
9714
#BPM nieaktywny
5 kwietnia 2014r. o 22:31
~Iza napisał(a): ...owszem, szukasz własnej drogi, kontestując doktrynę katolicką - przynajmniej werbalnie,....

Nie oryginalnosc doktryny lecz Bostwo Chrystusa (Chrystus jest Bogiem) determinuje (nadaje mu znaczenie) chrzescijanstwo.
~majętny Stef niezalogowany
5 kwietnia 2014r. o 23:08
Pannazdzieckiem napisał(a): Zaraz , zaraz Poeto , Jezusowi stawiane są pomniki , uważany jest za boga , w wielu księgach jest cytowany , nawet komuniści uważają Go za swe guru , a Ty mówisz mi , że majaczę , mówiąc kochaj bliźniego ... O przepraszam , powtarzając słowa mistrza : Kochaj bliźniego.

To tak jak Banderze.
Stawiają mu pomniki, uważany jest za boga. I też kocha Polaków, na swój sposób.
Nawet Alter mu wybaczył i uważa jego sympatyków za naszych przyjaciół.
A uwierzył dzięki Putinowi.
Trzeba Władimirowicz dać tą nagrodę Nobla bo jednoczy zwaśnione narody.
4335
5 kwietnia 2014r. o 23:24
:D Myślę Stefan , że Agent KGB nagrody nie dostanie. Nagrody przyznawane są Alterom wszystkich nacji , ale nie Ruskim ... ale czy Mendelejew dostał Nobla ? Niech mi kto przypomni ;) Nie wiem czemuż nobel kojarzy mi się z syfilisem :| A kiedy czegoś nie wiem , to łączę się z tymi , co wiedzą.

Dobranoc :)

~ niezalogowany
6 kwietnia 2014r. o 0:23
Pannazdzieckiem napisał(a): Zaraz , zaraz Poeto , Jezusowi stawiane są pomniki , uważany jest za boga , w wielu księgach jest cytowany , nawet komuniści uważają Go za swe guru , a Ty mówisz mi , że majaczę , mówiąc kochaj bliźniego ... O przepraszam , powtarzając słowa mistrza : Kochaj bliźniego.

Niedźwiedziu , czy Ciebie się coś przypadkiem nie pomyliło , kto tu jest większym agresorem ? Panna , czy Alter ? Niech historia nas rozsądzi :)

Chyba ci woda sodowa uderzyła do łba. Historia? Dla historii nie istniejesz pyłku marny. :P
~Iza niezalogowany
6 kwietnia 2014r. o 8:52
BPM napisał(a):
~Iza napisał(a): ...owszem, szukasz własnej drogi, kontestując doktrynę katolicką - przynajmniej werbalnie,....

Nie oryginalnosc doktryny lecz Bostwo Chrystusa (Chrystus jest Bogiem) determinuje (nadaje mu znaczenie) chrzescijanstwo.

Oczywiście BPM-ie, ale pisałam o podważaniu doktryny wiary, czyli o tym w Kogo wierzymy, jak wierzymy, jak praktykujemy, jakie zasady i wartości powinny być dla nas stałe, itd. Panna, wydaje się, że skręcił w kierunku New Age, może nie zdając sobie sprawy z tego.

Panna, nie jesteś zwolennikiem grabieży i rozboju, swoistego hajdamactwa, walki klas, raczej preferujesz to, aby bogaty część oddał ze swego bogactwa i podzielił się z biedniejszym bliźnim.
Tak sądzę, a to nie komunizm.
" (...) chodzi o to, aby człowiek stawał się coraz bardziej człowiekiem, o to, aby bardziej był, a nie tylko więcej miał – aby więc poprzez wszystko co ma, co posiada, umiał bardziej i pełniej być człowiekiem – to znaczy, aby również umiał bardziej być nie tylko z drugim, ale także dla drugich” ( J.P. II, 1980r.)

Alterze, ja też się cieszę, że wróciłeś. Jakaś równowaga w przyrodzie i na forum powinna być zachowana, no nie ? :)

Miłego :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza