Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
25 kwietnia 2014r. o 21:34
I tak trzymać , na pohybel korporacjom :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
6979
E
26 kwietnia 2014r. o 13:07
Połączenie kilku tematów...

"Kochani ludożercy
Nie patrzcie wilkiem
Na człowieka
Który pyta o wolne miejsce
W przedziale kolejowym
Zrozumcie
Inni ludzie też mają
Dwie nogi i siedzenie

Kochani ludożercy
Poczekajcie chwilę
Nie depczcie słabszych
Nie zgrzytajcie zębami
Zrozumcie
Ludzi jest dużo będzie jeszcze
Więcej więc posuńcie się trochę
Ustąpcie

Kochani ludożercy
Nie wykupujcie wszystkich
Świec sznurowadeł i makaronu
Nie mówcie odwróceni tyłem:
Ja mnie mój moje
Mój żołądek, mój włos
Mój odcisk moje spodnie
Moja żona moje dzieci
Moje zdanie

Kochani ludożercy
Nie zjadajmy się Dobrze
Bo nie zmartwychwstaniemy
Naprawdę"
T. Różewicz

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
211
skorn
26 kwietnia 2014r. o 16:30

warto wziąć to sobie do serca

<i>
~ niezalogowany
26 kwietnia 2014r. o 17:35
Pannazdzieckiem napisał(a):
Zdemotywowany napisał(a):
Piotrze niczym się nie różnisz pod tym względem.

Jeszcze pięć lat temu żyłem sobie w błogim przeświadczeniu

Twoje "układanki" to zabawa podstarzałego głupiejącego z każdym następnym rokiem dziwaka, który traci cenny czas na jałowe paplanie. Niezmiennie mi cię żal :)
211
skorn
26 kwietnia 2014r. o 23:08
Alter, czemu przestałeś się logować? Chyba nie dlatego, że piszesz "niemiłe" posty?

<i>
5183
magnum44
26 kwietnia 2014r. o 23:55
E, świetny wiersz!

Skorn, dobre pytanie!

Pozdrawiam Was :*

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
~Iza niezalogowany
27 kwietnia 2014r. o 7:27
E, bardzo dobry wiersz, porządkujący pewne sprawy, gdyż jak odrzucimy Sacrum, cele wyższe, to pozostaną nam już tylko "ego" i ... prawo dżungli.

Henry Hazlitt napisał kiedyś, że człowiek jest kłębowiskiem pragnień. Pożąda tego, tamtego i jeszcze czegoś innego. Jednakże świat jest tak ułożony, że prawie nigdy nie można zaspokoić jednego pragnienia, nie rezygnując z innych pokus , a siła woli to umiejętność wizualizacji odległego od nas celu, tak zdeterminowanej, że inne zachcianki, które mogłyby z tym celem kolidować, nie są w stanie go wyprzeć.

I coś w tym jest :)

Miłego :)
~ niezalogowany
27 kwietnia 2014r. o 7:29
skorn napisał(a): Alter, czemu przestałeś się logować? Chyba nie dlatego, że piszesz "niemiłe" posty?

Jesteś pewien, że ja to Alter? Każdy ma prawo pisać, jako tylda, i ja także. Niemiłe posty? Dlaczego nie zwracasz uwagi na niemiłe posty panny? To samo pytanie zadaję magnum44 :) Więc zadajcie także sobie pytanie, jakie macie prawo mi zwracać uwagę? W obronie Altera wypowiedziała się tylko Iza i GosiaG. Was nie było stać na pouczenie głupiejpanny, że przekroczył znacznie "granicę kultury". Gdybym tylko chciał odpowiedziałby za to inaczej. Do czego dalej mam prawo. Jego hipokryzję i fałsz zawsze będę obnażał, nawet "niemiłymi" postami. Zdanie innych w tym temacie nie ma dla mnie znaczenia.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza