Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~ niezalogowany
25 kwietnia 2014r. o 14:07
Pannazdzieckiem napisał(a): Powiadasz , że na ekonomii się znasz , to powiedz proszę , jak oceniasz system rezerw szczątkowych ? :)

Słabeuszu zadajesz bardzo ogólnikowe pytania, które dowodzą twojej niewiedzy. Ekonomia to niezwykle precyzyjna matematyczna dziedzina, w której brak wiedzy jest widoczny jak na dłoni. Nie umiesz nawet pytania zadać w tym temacie. Zajmuj się lepiej dalej swoją ledwo kwiczącą firmą, na więcej cię nie stać.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~PŁACA 2100zł niezalogowany
25 kwietnia 2014r. o 14:12
~ napisał(a): wzrost placy powinien wynikac z mozliwosci rynku i konkurencji na nim a nie ustaw uchwalanych rpzez przyglupow na stolkach. dzisiaj wzrost pensji minimalnej spowoduje znaczacy wzrost cen i ogromne bezrobocie. wez sie doksztalc z zakresu gospodarki po-l-glo-wku
Jeżeli producenci żywności prześcigają się kto da jak najniższą cenę produktu, to dlaczego po wzroście płac niby mają wzrosnąć ceny będą jeszcze niższe bo będzie większa konsumpcja :> Bezrobocie przy wzroście płac ?? To chyba żart ,przeciwnie będzie duże zapotrzebowanie na pracowników ponieważ nikt juz nie będzie chciał pracować na czarno i to załatwi sprawę.Twoje argumenty w 1% nie pokrywają się nawet ze zdrowym rozsądkiem ,a co dopiero z ekonomią gospodarczą.Idż chłopczyku dalej odrywać listki papieru toaletowego i układać w pionowe stosy bo to bardziej ekonomiczne rozwiązanie ,ale czy praktyczne ??

Zmoderowano 26.04.2014 godz.19:57 - powód: topposting (moderator)
11842
#Zdemotywowany nieaktywny
25 kwietnia 2014r. o 15:31
Kilka postów nade mną bez świątobliwego, oświeconego linku do artykułu? Skorn Twój temat schodzi na psy. Wchodząc tutaj spodziewałem się skopiowanych linków z tvn, polsat, bbc, tvwujwiejakapodsziemna, jakiejkolwiek komercyjnej tv.
A tak na poważnie to myślałem, że temat został założony by dzielić się własnymi doświadczeniami, a jeśli takich nie mamy, to chociaż wyciągniętymi wnioskami z całego wariactwa. A jak od dłuższego czasu zauważyłem, jest tu tylko przekopiowywana papka jaką nam serwują media.
Piotrze niczym się nie różnisz pod tym względem.
W tym kraju ma być lepiej, jak? Cesarz zaserwował spot za 7 mln złotych promujący UE, a raczej podziękowanie dla tej .... rzeszy. (zresztą i tak w większości przekłamany spot). w sytuacji, gdy niecały miesiąc temu rodzice niepełnosprawnych dzieci zostali zmuszeni do głodówki, a słońce peru oświadcza, że żeby im daćmusi zabrać innej grupie. Szkoda, że sobie nie zabierze i swoim kolesiom.
To są absurdy w życiu Polaków, a nie jakieś przeklejone artykuły z angielskich, niemieckich, USraelskich, itp. stron.
Nara.
~ niezalogowany
25 kwietnia 2014r. o 15:43
~PŁACA 2100zł napisał(a): Jeżeli producenci żywności prześcigają się kto da jak najniższą cenę produktu, to dlaczego po wzroście płac niby mają wzrosnąć ceny będą jeszcze niższe bo będzie większa konsumpcja :> Bezrobocie przy wzroście płac ?? To chyba żart ,przeciwnie będzie duże zapotrzebowanie na pracowników ponieważ nikt juz nie będzie chciał pracować na czarno i to załatwi sprawę.Twoje argumenty w 1% nie pokrywają się nawet ze zdrowym rozsądkiem ,a co dopiero z ekonomią gospodarczą.Idż chłopczyku dalej odrywać listki papieru toaletowego i układać w pionowe stosy bo to bardziej ekonomiczne rozwiązanie ,ale czy praktyczne ??

jest taka ksiazka "ekonomia w jednej lekcji" i moze zamiast sie osmieszac w necie najpierw ja przeczytaj.

a tu masz bialo na czarnym dlaczego wzrost plac minimalnych powoduje bezrobocie (jak nie znasz angielskiego to popros kogos madrzejszego,zeby ci przetlumaczyl o co chodzi) http://www.forbes.com/fdc/welcome_mjx.shtml

Zmoderowano 26.04.2014 godz.19:58 - powód: topposting (moderator)
11842
#Zdemotywowany nieaktywny
25 kwietnia 2014r. o 15:55
Jaki cel ma wzajemne obrażanie się? Satysfakcja? A no tak satysfakcja, jedyny posiłek, który jest za darmo serwowany przez rząd.
~Iza niezalogowany
25 kwietnia 2014r. o 20:31
~PŁACA 2100zł napisał(a): Jeżeli producenci żywności prześcigają się kto da jak najniższą cenę produktu, to dlaczego po wzroście płac niby mają wzrosnąć ceny będą jeszcze niższe bo będzie większa konsumpcja :> Bezrobocie przy wzroście płac ?? To chyba żart ,przeciwnie będzie duże
zapotrzebowanie na pracowników ponieważ nikt juz nie będzie chciał pracować na czarno i to załatwi sprawę.Twoje argumenty w 1% nie pokrywają się nawet ze zdrowym rozsądkiem ,a co dopiero z ekonomią gospodarczą.Idż chłopczyku dalej odrywać listki papieru toaletowego i układać w pionowe stosy bo to bardziej ekonomiczne rozwiązanie ,ale czy praktyczne ??

Cena produktu zależy od kosztu produkcji i wartości dla kupującego.
O ile klient ma ochotę kupić i ma za co.
Jeżeli chcesz na dłuższą metę sprzedawać swój produkt bez dotacji poniżej kosztu , to życzę powodzenia w biznesie :D
Dumping stosuje się w eksporcie i to też w określonych celach.
Tak przynajmniej piszą w literaturze fachowej:)
Co do taniej żywności - polemizowałabym na temat jej jakości - takie sprawdzenie ilości "mięsa w mięsie" i pozostałych wypełniaczy ;)

Miłego :)

Zmoderowano 26.04.2014 godz.19:59 - powód: topposting (moderator)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
25 kwietnia 2014r. o 21:06
Zdemotywowany napisał(a):
Piotrze niczym się nie różnisz pod tym względem.

Wcale nie zamierzam się niczym wyróżniać :) Powiem tak . Jeszcze pięć lat temu żyłem sobie w błogim przeświadczeniu , że nasz ukochany rząd działa w naszym interesie. Ale kiedy zacząłem czytywać niepokornych , zestawiać pewne fakty , rozglądać się szerzej , kiedy zacząłem szukać przyczyn : ... dlaczego mam tak bardzo w życiu prze...bane. No cóż, wszystko powoli zaczyna się składać w jedną , koszmarną układankę. Bo trzeba Ci wiedzieć Drogi Kolego , że Polska , to jedynie drobny fragment planu realizowanego od stuleci , celem jest wizja Orwella . przy czym On sam , ( jeszcze raz powtarzam ) nie był wizjonerem , tylko wiedział o co chodzi. Czy zadałeś sobie trud i przeczytałeś opracowanie pana Pająka ? Zamieściłem w eurokołchozowym temacie ? :)

Gdzieś mi się przez oczy , tudzież uszy przewinęło Droga Arystokratko , podanie ... jakoby pomidory z Biedronki nigdy na oczy ziemi nie widziały. Nasze Polskie kosztują 8-10 PLN , ale jaki zapach :) ... rozmarzyłem się :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Iza niezalogowany
25 kwietnia 2014r. o 21:28
Ja tam gustuję w pomidorach z działeczki lub od zaprzyjaźnionego ogrodnika, a teraz grzecznie czekam, aż mi rzodkiewka i sałata urosną :D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu