Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~ niezalogowany
24 kwietnia 2014r. o 10:07
Dużo zarabiasz na tych bajeczkach?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
24 kwietnia 2014r. o 12:04
Wpadłem do domciu na obiadek i co widzę ? Degrengoladę . Techniczny nie śpij i popraw Kolegę w temacie :

http://www.bolec.info/index.php?boleslawiec=forum&forum=9&act=showtopic&topic=87649&strona=last

Nie chciałbym , aby przekaz został zdewaluowany :D

Czekaj Poeto , niech policzę ... Putin przesyła mi, na moje szwajcarskie konto jakieś 2000 rubli miesiąc w miesiąc. Mao Tse Tung , pośmiertnie, dokłada parę jenów, na innym koncie w tym samym banku. Piękna Angela , to już w ogóle mnie rozpieszcza i sypie eurasami , jak Dziadek Mróz cudami. Tylko ryży Olsen mi to wszystko kradnie :|

To posłuchaj jeszcze jednej bajeczki :D :

&list=UUrFx0KTUzpDQY2mkLWoIdyg

A teraz Ty przedstaw swoje dochody ... i o zegarku nie zapomnij :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
4335
24 kwietnia 2014r. o 13:05
Płacę ... oprócz dochodowego :) Mów mi Blachara :D Nara :)

Dopisane 24.04.2014r. o godz. 13:05:

W afekcie pomyliłem jena z juanem , podobnie jak kiedyś Białoruś z Ukrainą, mam nadzieję , że wybaczysz Skorn :)

No dobra , idę budować kapitalizm :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
24 kwietnia 2014r. o 15:33
Pannazdzieckiem napisał(a): Czekaj Poeto

W afekcie pomyliłem jena z juanem

Nadal majaczysz, mylisz się i mylisz się. Odwal się od Poetów prosty człowieku.
4335
24 kwietnia 2014r. o 21:37
~ napisał(a):

Uniżony sługa , prostak i cham , gdzieżby mógł rozmawiać z poetyczną arystokracją :D

Nie mylić z Mądrymi Kobietami :)
A mogłabyś powiedzieć Droga Arystokratko :) , jakiż szlachetny cel , tudzież wizja przyświecała Ci w kwestii tego poloneza ? :)

Dopisane 24.04.2014r. o godz. 21:37:

Żeby nie było , że nie na temat :D

Rozmowa z posłem PiS, byłym bramkarzem reprezentacji Polski Janem Tomaszewskim.

STANISŁAW ŻARYN: NIK negatywnie ocenia nadzór ministrów sportu nad budową Stadionu Narodowego. Podczas kontroli znaleziono duże i mniejsze nieprawidłowości dotyczące finansowania budowy – informował prezes Izby. Pan od dawna alarmuje, że Stadion był budowany w sposób nierzetelny. Jak pan przyjmuje ustalenia NIK?

JAN TOMASZEWSKI: Jeszcze w czasie kampanii wyborczej mówiłem: „Jeśli chcecie, by wielomiliardowe europrzekręty przy budowie Stadionów i autostrad nie zostały, jak afera hazardowa, zamiecione pod dywan, zagłosujcie na przedstawicieli PiSu”. Takie było moje hasło wyborcze. W czasie kampanii podawałem fakty – budowa stadionu w Doniecku, większego od warszawskiego, kosztował 80 mln euro. A nasz Stadion, który ja nazywam przekrętem narodowym, kosztował 510 mln euro. Z kolei stadion w Charkowie, który jest taki sam jak nasze stadiony w Gdańsku, Wrocławiu i Poznaniu, kosztował 50 mln euro. A nasze były po 200 milionów!

- Coś tu ewidentnie nie gra? Czy może koszty pracy tłumaczą te różnice?

- Coś tu nie gra. A koszty pracy… Przecież stadion w Hoffenheim w Niemczech, również taki sam jak nasze obiekty we Wrocławiu, Gdańsku i Poznaniu, wybudowano za 60 mln euro. A wiadomo, że w Niemczech wszystko jest droższe niż w Polsce. Jak to się ma do 200 milionów za nasze stadiony? Takich zaskakujących spraw jest więcej. Spójrzmy na budowane przed Euro autostrady. W Niemczech kilometr zwykłej autostrady kosztuje około 7 mln euro, a w Polsce budowano za 12-15 mln euro. Dodatkowo różnica jest taka, że niemieckie autostrady są znacznie lepszej jakości niż w Polsce. Jednak to wszystko zostało zamiecione pod dywan.

- NIK punktuje rządzących.

- NIK nie miała innych możliwości. Musi o tym wszystkim informować. Jednak nie wiem, czy Izba informuje choćby, że Stadion Narodowy do dziś nie jest odebrany. A także, że do dziś marnotrawione są pomieszczenia komercyjne, których wybudowano ogromną ilość. To jest sabotaż. Jednak dopóki ta władza będzie zamiatała wszystko pod dywan, zapomnijmy o jakichkolwiek konsekwencjach.

- Prezes Izby i w tej sytuacji mówi, że NIK nie zamierza kierować w sprawie Stadionu żadnego doniesienia do prokuratury. Dziwi to pana?

- A dlaczego to miałoby mnie dziwić? A była afera hazardowa?

- Była…

- A gdzie tam! Przecież nie było, ponieważ wszystko zostało zamiecione pod dywan. Była afera stoczniowa? Też nie było. To o czym my rozmawiamy. To jest normalka. Mówiłem, że nie daj Boże, żeby PiS wygrał wybory.

- Dlaczego?

- Wtedy to będzie! Co się będzie działo? Jak te trupy z szafy zaczną wypadać… A jest ich wiele. Ostatnio miesięcznik Forbes wskazał, że przy budowie autostrad przed Euro 2012 gdzieś „zniknęło” 20 miliardów złotych. 20 miliardów! Dopóki ta władza będzie trwałą to będziemy mieli taki kwiatki.

I źródełko :

http://www.stefczyk.info/publicystyka/opinie/tomaszewski-stadion-czyli-przekret-narodowy,10441537398

Chyba zagłosuję na JKM :)

~Iza niezalogowany
24 kwietnia 2014r. o 22:06
Pannazdzieckiem napisał(a): Płacę ... oprócz dochodowego :) ....
No dobra , idę budować kapitalizm :D

I wyszło szydło z wora, dlaczego ja tak wysoki podatek płacę, bo Ty się migasz :D

A co biesiadny nie pasi? ;)

Dobrej nocy :)
~ niezalogowany
24 kwietnia 2014r. o 22:11
Pannazdzieckiem napisał(a):
~ napisał(a):

Uniżony sługa , prostak i cham , gdzieżby mógł rozmawiać z poetyczną arystokracją :D

Proszę, i prawdę wreszcie napisałeś , tylko że to ty masz z tym problem nie Poeci. Może wreszcie to zrozumiesz, i przestaniesz ich obrażać tylko dlatego, że są mądrzejsi od ciebie.
4335
24 kwietnia 2014r. o 22:21
Pasi :) Fajnie chłopaki zaśpiewali. Też mam gitarę , ale tak tworzyć to nie potrafię. Moje zdziwienie wynika jedynie z tego , że pierwszy raz ... dziękuję. Dobranoc :)

Dopisane 24.04.2014r. o godz. 22:21:

~ napisał(a):

Proszę, i prawdę wreszcie napisałeś , tylko że to ty masz z tym problem nie Poeci. Może wreszcie to zrozumiesz, i przestaniesz ich obrażać tylko dlatego, że są mądrzejsi od ciebie.

Ten , kto Ci powiedział , że pozjadałem wszystkie rozumy , jest kłamcą. Uwielbiam mądrych ludzi, szczególnie Kobiety. Poetów zbyt wielu nie znam ... bardziej polityków :D

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu