Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Szczepienia dzieci jako komercja ?

~ niezalogowany
12 marca 2013r. o 11:16
~gość napisał(a): No to masz wykłady Majewskiej dr Rahta które były wcześniej wklejane obejrzyj posłuchaj ja sie opieram na ich badaniach i tym co mówia a nie mojej paranoi .

Mnie te wykłady i badania nie przekonują w 100 %.
Jest to jedna z teorii, która nie obaliła systemu.
Podobnie jak w Smoleńsku mamy dwa zespoły "naukowców".

Zgadzam się z opinią , że należy badać , opiniować i podawać do publiczne wiadomości wszelkie wiadomości dotyczące zdrowia.

ps. Ad. paranoi- wciskasz mi moją w pierwszym poście do mnie. Takim tonem pisania nie przekonasz do siebie ludzi. Rozumiem Twoją dobrą wolę i misję , ale zmiana Twojego tonu pozwoli, aby Twoje komunikaty czytano "bez przymrużenia oka".

ps.2 Bardzo poważnym zagrożeniem jest używanie Roundup firmy Montesano. Jeżeli masz "duży zasięg rażenia " informacją to poproszę w swoim imieniu o podawanie daej tej wiadomości [przy okazji].
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
12 marca 2013r. o 11:20
~Gość napisał(a): "Czyli jesteśmy truci ze wszyskich stron, a żyjemy coraz dużej i coraz wiecej chorób staje się uleczalnych....hmmm...no nie trafia do mnie ta Wasza logika "

Przede wszystkim powtarzam raz jeszcze to nie jest nasza czy moja logika ponieważ nie ja prowadze badań i nie jestem dr nauk medycznych ale pani Majewska i wielu innych naukowców. Ja jedynie zgadzam się z ich badaniami i opiniami bo to co mówia jest logiczne . Piszesz że zaszczepiła byś jeszcze raz swoje dziecko pomimo tego że ma tiki nerwowe i zdajesz sobie sprawę ze skutków ubocznych. To jest paranoja jakaś posłuchaj siebie co piszesz.
A więc sczepisz dzieciaka przeciw jakiejś tam chorobie nie majac żadnej pewności czy zachoruje na nią -profilaktyka jednocześnie świadomie zdając sobie sprawę o skutkach ubocznych które już istnieją i dają o sobie znać. To jest zaprzeczenie samemu sobie i wbrew logice jakiejkolwiek. Szczepisz w obawie przed zachorowaniem np na krztusiec ( na który może wcale nie zachorować a jeśli tak to można to skutecznie leczyć) nie no to jest pozbawione sensu :]

O szczepieniach dzieci to nie jest moja wypowiedź. Ja pytam o logikę tego, że według Ciebie jesteśmy zewsząd zatruwani, od niemowlęctwa, a żyjemy coraz dłużej, i coraz więcej chorób staje się uleczalnych. Bo dla mnie w twoim rozumowaniu logiki brak.
~ niezalogowany
12 marca 2013r. o 11:39
Logika nakazuje mi nie stosować Roundup.
Mój sąsiad stosuje i wodami gruntowymi dotarcza mi truciznę. Jest dozwolona.
Starsze dzieci po szczepieniach podstawowych - stan ok, nawet bez gorączki.
Najmłodsze dziecko po ostatniej szczepionce ujawiania po jakimś czasie tik. Czy to ma związek? Może. Nie zostało to udowodnione.
Jako rodzic jestem otwarty , baczniej obserwuję juniora.
Nie szczepię póki co, bo nie ma takiej potrzeby.
Czytam, oglądam fora i nie popadam w paranoję.

ps. Nie jadam soji i kukurydzy modyfikowanej, nie mam mikrofalówki, nie podaję chipsów, coli. Serwuję tran itp.

Moja logika?

Są tiki, jest konsultacja neurologiczna i ... nie podaję leku od neurologa , bo ... po skonsultowaniu na forach okazuje się , że "lek" otępia, nie leczy.
Nadal nie ma pewności , że jest związek pomiędzy szczepieniem a tikiem.
Być może za duża asorbcja bromu w stosunku do jodu.
Mam artykuł o płynie Lugola i zastosowaniu do codziennego spożycia.
Logika? Przetestuję na sobie zanim podam dziecku.
Nie ma jasnego dowodu, że to zadziała .
Osteopata zasugerował, że to pszenica jest powodem tiku.
Działanie rodzica : odstawiamy pszenicę.
Pewności nie ma, logiczne jest odstawianie.

Buszujemy w świecie wielu niewiadomych.
Staramy się logicznie dobierać parametry do właściwego działania.
Logicznie rzecz biorąc nie wiem, czy mi się uda.

~gość niezalogowany
12 marca 2013r. o 12:08
Oczywiście że jesteśmy zatruwani na każdym kroku wystarczy przeczytać jakikolwiek skład danego produktu. Z powietrza z wody z żywności. Tak ,tak żyjemy coraz dłużej to też jakaś propaganda z tym dłuższym życiem . Bynajmniej na nekrologach tego nie widać aby sie wydłużał . jeśli chodzi o szczepienia to mogą one wywoływać szereg skutków ubocznych nie tylko neurologicznych np tak powszechne alergie
~gość niezalogowany
12 marca 2013r. o 12:17
Jeśli 30 letnie badania naukowców cię nie przekonują to kto ma cię ostatecznie przekonać? Poza tym o jakim tonie piszesz ? Zreszta nie ważne. Jeśli chodzi o MONSANTO bo tak dokładnie się ta firma nazywa, to sa kolejni truciciele.
Ja twoich wypowiedzi też do końca nie rozumiem i nie wiem o co ci chodzi tak naprawdę . Cytujeszmoje wypowiedzi, że według mnie jesteśmy zewsząd truci
ale według ciebie długość życia się wydłuża . Co by oznaczało że jednak z tym truciem jest jakieś przekłamanie. Za chwile piszesz o zagrożeniu MONSANTO I RANDAPU. Piszesz że sprawdzasz czytasz ale do końca nie jesteś pewny/pewna. Jeśli badania naukowców ci nie wystarczaja w 100% i to nie byle jakich naukowców to co ci jest potrzebne
~gość niezalogowany
12 marca 2013r. o 12:17
Jeśli 30 letnie badania naukowców cię nie przekonują to kto ma cię ostatecznie przekonać? Poza tym o jakim tonie piszesz ? Zreszta nie ważne. Jeśli chodzi o MONSANTO bo tak dokładnie się ta firma nazywa, to sa kolejni truciciele.
Ja twoich wypowiedzi też do końca nie rozumiem i nie wiem o co ci chodzi tak naprawdę . Cytujeszmoje wypowiedzi, że według mnie jesteśmy zewsząd truci
ale według ciebie długość życia się wydłuża . Co by oznaczało że jednak z tym truciem jest jakieś przekłamanie. Za chwile piszesz o zagrożeniu MONSANTO I RANDAPU. Piszesz że sprawdzasz czytasz ale do końca nie jesteś pewny/pewna. Jeśli badania naukowców ci nie wystarczaja w 100% i to nie byle jakich naukowców to co ci jest potrzebne
~ niezalogowany
12 marca 2013r. o 12:29
Z czystej ciekawosci pytam, nie chce mi sie szukac w internecie... piszesz "i to nie byle jakich naukowcow"... w czym Ci naukowcy sa lepsi od tych, ktorzy jednak sa za szczepieniami?
Jeszcze w tej sprawie nie jestem do konca przekonana, nie jestem po zadnej stronie, ale ktos dobrze porownal do sprawy smolenskiej... Ogladalam kiedys film i tam jasno naukowcy twierdzili, ze to byl wybuch, bylo na to mnostwo dowodow. Ale jest tez druga strona naukowcow ktorzy maja mnostwo dowodow na to, ze celowy wybuch to to na 100% nie byl.
Tak wiec zauwazylam, ze opinie, badania i obserwacji naukowcow nie zawsze maja sie do prawdy. Czlowiekowi wydaje sie, po obejrzeniu filmiku ze no tak, oni maja racje, przeciez na filmie jest to udowodnione, inaczej byc nie moze... ale na innym filmie jest ukazane wszystko w inny sposob i juz postac rzeczy sie zmienia.
~ niezalogowany
12 marca 2013r. o 12:32
do gość :

to nie są moje słowa :
"ale według ciebie długość życia się wydłuża"

Uważam, że zagrożenia istnieją i dobrze mieć świadomość ich istnienia , ale niektórych samemu nie da się wyeliminować.
W kontekście badań nad szczepionkami aż dziw bierze , że lekarze , którzy ukończyli pediatrię 5,10, 15 lat temu działają na szkodę pacjenta podając szczepionki.
Skoro jest to pewnik to od 30 lat powinna już się nazbierać spora liczba osób do ZBIOROWEGO PROCESU przeciw firmom farmaceutycznym.
Skoro są 100 % badania oraz grupa pokrzywdzonych to taki pozew jest wręcz logiczny.

Czy ktoś wie o takim procesie?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza