~hej napisał(a): mam 55 PLN....i sasiada majsterkowicza przesiadujacego cały dzień w piwnicy ...i wali mi ogrzewanie full ...w mój rachunek bo przecież od metra .....i muszę wąchać trzewiki na klatce schodowej. darmowy grzyb w pakiecie...
~ napisał(a):~hej napisał(a): mam 55 PLN....i sasiada majsterkowicza przesiadujacego cały dzień w piwnicy ...i wali mi ogrzewanie full ...w mój rachunek bo przecież od metra .....i muszę wąchać trzewiki na klatce schodowej. darmowy grzyb w pakiecie...
To i tak masz "dobrze" :P Mnie wali smród pokostu , bo sąsiedzi , posiadacze działeczek ,zbierają przez całą jesien i zimę odpady w komórce na półpiętrze ,żeby wiosną użyźnić glebę ;( Nic do nich nie dociera , Sp-nia zrobiła w ubiegłym roku kontrolę w tych składzikach - rany Julek! czego tam nie było! I to są ludzie , mieszkancy apartamentów , jak się to teraz modnie nazywa. :P
~ napisał(a): ja na początek proponuje sprawdzić, jak skonstruowane są opłaty eksploatacyjne. Ile płaci się za remonty i co faktycznie wykonują - dlaczego stawka za godzinę pracy robotnika to 40 zł ?? W jakiej wysokości SM ma pożytki z wynajmu lokali pod usługi. Tu proszę zapytać np ile spółdzielnia zarabia na wynajmowaniu całego parteru bloku przy Łukasiewicza. Proszę mnie sprawdzić. Wg mojej wiedzy jest to ok 1500 zł miesięcznie za wszystkie lokale !! !! !! Pewnie parę osób wynajmuje pomieszczenia i wie jaki to koszt. Pytanie pozostaje, dlaczego spółdzielnia zarabia tylko tyle na tak dużej powierzchni ?? Bo członkowie mogą ją :* a zarząd z radą nadzorczą pokazują członkom :P
~dobra rada wujka Adasia napisał(a): no własnie , kup se chałupę , to nikt ci nie bedzie walił !!1