Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Spółdzielnie mieszkaniowe - zagadkowy sens istnienia

4887
#MKSZG nieaktywny
29 września 2012r. o 22:06
skorn napisał(a): Nie wiem na co komu są te dziwne twory, ich miejsce powinny obligatoryjnie zająć wspólnoty mieszkaniowe. Spółdzielcze własnościowe i lokatorskie prawo do lokalu to jakaś patologia mające swe źródło w PRL-u.

Spóldzielnie to prezesi, zarządy, garstka urzędników i szwędający się często bez celu pracownicy w niebieskich kubraczkach. I cała ta ekipa bierze wynogrodzenie z kilkusetzłotowych czynszy, które trzeba co miesiąc bulić.

Zapraszam do utyskiwania : )

Mam mieszkanie, które podlega pod TBS - niestety! Dwa miesiące temu zgłosiłam, że nie mam światła w komórce, nie chodzi o żarówkę, ale złe podłączenie, do tej pory nie przyszli. Ponadto nie działa domofon, klatki są sprzątane co kilka miesięcy, nie pamiętam, kiedy były myte ostatnio. Na schodach leżą gówna!!! To jest właśnie TBS i ADM- y. W spółdzielni przynajmniej przychodzą i wszystko naprawiają. Nie mówię, że jest tanio i czasami zdarzają się obsuwy, co do naprawienia czegoś, ale osoby mieszkające w zasobach spółdzielni mają godne warunki, nie żyją w gównach i szczochach. Zapraszam np. na K. Paryskiej, żeby sprawdzić, jak wyglądają"cudowne" kaminiece nieleżące pod TBS ;(!!!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~lokator niezalogowany
30 września 2012r. o 8:31
Witam,
kolejna podwyżka opłaty eksploatacyjnej.
1,91 za metr kwadratowy mieszkania.

A spróbujcie się dowiedzieć na co dokładnie idzie ta opłata.
Największa po ogrzewaniu składowa złodziejskiego czynszu.

Płacę za eksploatację własnego mieszkania.
Skubią nas w biały dzień :|
Kupiłem za grubą kasę i teraz do końca życia napycham kieszeń ekipy ze spółdzielni.
To całkiem spora kwota biorąc pod uwagę iloma metrami zarządza spółdzielnia. Myślę, że miesięcznie to o wiele wiele więcej niż pensje.

Rozumiem, śmieci, ogrzewanie, fundusz remontowy, woda, domofony, widna kto ma.
Chociaż nie sądzę, że na powyższych opłatach spółdzielnia nie przycina dla siebie.
Przecież nie płacimy rachunków do ciepłowni, wodociągów, mzgk itd. Spółdzielnia jako pośrednik pomiędzy lokatorami na pewno nie da sobie krzywdy zrobić.

~@ niezalogowany
30 września 2012r. o 9:45
~lokator napisał(a): Witam,

Ooo...to ja mam trochę niższą podwyżkę , bo "tylko"1.89zł/m2 :/

Zmoderowano 30.09.2012 godz.20:14 - powód: korekta cytowania (sentinel)
~ niezalogowany
30 września 2012r. o 12:34

A spróbujcie się dowiedzieć na co dokładnie idzie ta opłata.
Największa po ogrzewaniu składowa złodziejskiego czynszu.

Płacę za eksploatację własnego mieszkania.
Skubią nas w biały dzień :|
Kupiłem za grubą kasę i teraz do końca życia napycham kieszeń ekipy ze spółdzielni.
To całkiem spora kwota biorąc pod uwagę iloma metrami zarządza spółdzielnia. Myślę, że miesięcznie to o wiele wiele więcej niż pensje.

Rozumiem, śmieci, ogrzewanie, fundusz remontowy, woda, domofony, widna kto ma.
Chociaż nie sądzę, że na powyższych opłatach spółdzielnia nie przycina dla siebie.
Przecież nie płacimy rachunków do ciepłowni, wodociągów, mzgk itd. Spółdzielnia jako pośrednik pomiędzy lokatorami na pewno nie da sobie krzywdy zrobić.

Zbysiu, zacznij dbać o zdrowie, bo wycieka, wycieka...
~ niezalogowany
30 września 2012r. o 21:37
~@ napisał(a):

Ooo...to ja mam trochę niższą podwyżkę , bo "tylko"1.89zł/m2 :/ Zmoderowano 30.09.2012 godz.20:14 - powód: korekta cytowania (sentinel)

A ja mam tylko 2,20zł/m2 ;(
~gość niezalogowany
30 września 2012r. o 22:43
Hahahahah a ja mam 2,79 zł za metr!!!!!!!!! I co wy na to? Płaczecie? 57 m mieszkanie :] :] :] :] :] :] :] Ale członkowie sąsiedzi mają 2,59 zł za metr żaden luksus , jak to przekonywano mnie że tak bardzo warto być członkiem bo mniejsza oplata eksploatacyjna
:] :] :] :] :] :] :] żywe złodziejstwo
4596
#becia73 nieaktywny
1 października 2012r. o 7:29
To wybudujcie sobie domek i nie będziecie mieli tych opłat!!! Za to będziecie mieli masę innych opłat!
2951
#Anonim2951 nieaktywny
1 października 2012r. o 9:23
becia73 napisał(a): ... Za to będziecie mieli masę innych opłat!

Jakich ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza