Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Spółdzielnie mieszkaniowe - zagadkowy sens istnienia

~Piekarz niezalogowany
1 października 2012r. o 21:37
~ napisał(a): Rada Nadzorcza SM to przekręt!
A jaki tam byl przekręt tylko ze juz niema tej spoldzielni.PSS[img=1349120250_qsb89z7.jpg]
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
2 października 2012r. o 8:18
Wrzućcie zdjęcie obecnej Rady Nadzorczej!
~ niezalogowany
2 października 2012r. o 17:48
Rosną nowe dynastie "arystokratów". Tylko ta słoma z buta wystająca nie pasuje :P
~antoni niezalogowany
4 października 2012r. o 10:50
nie trzeba zadnej dyskusji wystarczy golym okiem spojrzec jak wygladaja budynki spoldzielni a jak mzgm
~mieszkanka niezalogowany
4 października 2012r. o 20:29
Wymianę czy naprawę np. pieca, rur, w mieszkaniu spółdzielczym jak coś się dzieje to zazwyczaj naprawia to spółdzielnia a w domku musisz to przecież robić na swój koszt.Utrzymanie budynku wbrew wielu opiniom ludzi którzy go nie mają wcale nie jest tanie.
A za czyj koszt naprawia to spółdzielnia, za pensję prezesa czy kierownika ADM ?? To wszystko idzie z czynszu, funduszu remontowego i stosu innych opłat jakie trzeba wnosić do spółdzielni. Byłam kiedyś na takim spotkaniu w sprawie funduszu remontowego mojego bloku. Dowiedziałam się tam, że roboczogodzina pracownika SM to koszt 40 zł !! !! !! To znaczy, że robotnicy w spółdzielni zarabiają ponad 7.000,00 zł !! !! !! Zysk z wynajmu wszystkich lokali użytkowych na Łukasiewicza to 19.000 zł - tak 19 tys. zł tyle że rocznie !! !! !! To daje miesięcznie ok 1.500 zł za wszystkie pomieszczenia a będzie tego sporo ponad 1000 m2. Pytam, kto w mieście wynajmie mi za takie pieniądze nawet 50 m2 powierzchni !! !! !!
Spółdzielnie to złodzieje !! !! !! okradający swoich członków. Nikt nie dba oto by zaoszczędzić jakiekolwiek pieniądze, bo to przecież nie ich. Koszty remontów to odrębna historia. Nikt tak dużo nie płaci za remonty jak spółdzielnia. Tylko kto czerpie z tego zysk, wykonawca czy zleceniodawca ??
Członkowie spółdzielni, zacznijcie pytać na co idą wasze pieniądze !! !! Za co płacicie i dlaczego to tyle kosztuje !! !! Nie dajcie się okradać !! !! !!
~emeryt niezalogowany
4 października 2012r. o 20:35
-mieszkanka rewolucji w B-cu to się nie zrobi.Wspólnoty to jest dopiero kuriozum . ;(
~mieszkanka niezalogowany
4 października 2012r. o 20:41
~emeryt napisał(a): -mieszkanka rewolucji w B-cu to się nie zrobi.Wspólnoty to jest dopiero kuriozum . ;(

tak, ale wtedy wszystko jest jasne i szkodnik się w tłumie nie ukryje. W małej wspólnocie wiadomo kto szkodzi. W SM płaci się duże pieniądze i nie ma się prawa do niczego, a prezes mówi że on to nic nie może. :D Gdzieś ostatnio słyszałam, że ktoś wygrał sprawę z Bolesławianką w sprawie funduszu remontowego. Ponoć niezłe przekręty były. Mógłby się odezwać na forum o co chodziło dokładnie.
~mieszkaniec niezalogowany
4 października 2012r. o 21:49
Święte słowa! Od pewnego czasu interesuję się działalnością tego absurdalnego tworu. Dziwi mnie także obojętność moich współlokatorów na poczynania spółdzielni, zwłaszcza gdy w grę wchodzą ich własne pieniądze. O bezmyślnym rozpieprzaniu funduszu nawet nie wspomnę. Powoli oswajam się z myślą, że większa część lokatorów w moim bloku to"ciemna masa" która doskonale daje się urabiać prze pracowników SM. Generalnie, wszyscy wszystko maja gdzieś a spółdzielnia to wykorzystuje.

chętnie nawiąże kontakt z osobami które w różnoraki sposób walczą z tym "pasożytem".
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza