Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Alimenty na dziecko za granicą

~ niezalogowany
27 listopada 2012r. o 11:34
zraniona napisał(a):
~nina napisał(a):
~zraniona napisał(a): pozatym co do rodzinnego z niemiec a to bedzie jakies 184 eur(jezeli twoj maz jest obywatelem niemieckim) to dzwon do DOLNOSLASKIEGO OSRODKA POLITYKI SPOLECZNEJ- oni sie tym zajmuja i mozesz sie zapytac czy ci sie nalezy,jak chcesz nr tel do nich to napisz mi na priv to ci przesle-

Ja mam podobnie...z urzędu do urzędu., od jednego tel.do drugiego i zawsze to samo-bezskuteczność! Względem tego nr do DOPS bardzo chętnie bym się dowiedziała, zatem będę bardzo wdzięczna za info.

napisz do mnie na priv to podam ci nr tel.
nie 184 euro ale 168 na jedno dzieicko
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
27 listopada 2012r. o 12:00
Komornik może zając się sprawą a nawet ma obowiązęk,pod warunkiem że dłużnik mieszka na terenie kraju,jeśli tak nie jest to trzeba się zgłosic do sądu. Tak czy inaczej sprawa jest beznadziejna,mam to za sobą.
~ niezalogowany
27 listopada 2012r. o 13:10
~ napisał(a):
~ napisał(a):
~ napisał(a):
~ napisał(a): Ponoć dzieci wybrały zawód mechanika w Niemczech-niebawem kończą pełnoletność a twierdzą że szkoła trwa 3 lata.Nie wiem jak jest tam ale w Polsce w wieku 18 lat zawód mechanika w tym wieku już się ma.Wie ktoś może jak to wygląda tam?
Teraz już nie bo w Polsce po ukończeniu gimnazjum i szkoły zawodowej dziecko ma 19 lat.
płacisz do momentu,kiedy dzieciak sie uczy a nie kiedy konczy 18 lat ;] a moze sie nawet po zawodówce uczyc jeszcze troche ;]
O ile faktycznie się uczy...Jak mieszkają za granicą to ciężko wywęszyć czy faktycznie się uczą.Pozostaje założenie sprawy o zniesienie alimentów a to znowu kosztuje :>
No musisz założyć sprawę w sądzie a wówczas możesz zarządać zaświadczenia ze szkoły ( oczywiście przetłumaczone musi być przez tłumacza przysięgłego,o ile takie posiada) Wtedy masz czarno na białym co porabia Twoje dziecko ;]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza