Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Alimenty na dziecko za granicą

~ niezalogowany
6 sierpnia 2012r. o 17:15
Kaziu,Kaziu...Kaziu... zakochaj się.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~zraniona niezalogowany
6 sierpnia 2012r. o 17:30
~Beata napisał(a): Idz do tlumacza napisz po niemiecku list do socjalu,ze ma dziecko i alimenty musi placic ,ze pracuje na czarno oni to sprawdza ´,moze on nawet otrzymuje rodzinne na dziecko, a Ty o tym nie wiesz,dostaniesz od panstwa rodzinne i alimenty a z niego pozniej sciagna,musisz miec jego adres ,powodzenia

skoro dziecko nie jest przy nim-to nie dostaje zadnego rodzinnego,i jezeli siedzi na harz4(socjale) to tez nic nie zrobi i nic nie dostanie- a to ze na czarno robi to tez musi najpierw mu udowodnic,ale i tak z tego nic by nie dostala jedynie co to by mu mogla narobic problemow tam :|
~zraniona niezalogowany
6 sierpnia 2012r. o 17:35
ojciec napisał(a): Nina...to bzdura, moje dzieci są w PL, a ja na nie dostaję wszystkie dodatki, BO TO JEST UNIA! Oszukują Cię. Zawsze dostajesz w tym kraju, w którym wychodzi z obliczeń urzędów większa kwota. Znajdź dobrego prawnika, lub księgowego który zna się na przepisach unijnych.

ojciec to podaj mi namiary,bo ja sie juz w niemczech naganialam po urzedach i dupa,pomimo ze byly maz to niemiec i ktory ciagle tam pracuje to ani on ani ja po powrocie tutaj nic nie dostaje z urzedu bo sie juz nic nie nalezy,bylam tam to mowili ze mam stad zalatwiac rodzinne,bylam tu to mowia ze tam, a tam mowili ze 2 lata temu jakies prawo sie zmienilo i juz dupa,dzieci sa tutaj przy mnie tak wiec bylemu sie nie nalezy,ani mi to nie ma mnie w niemczech,a prawnik nic nie zalatwi tylko kase skasuje.
~zraniona niezalogowany
6 sierpnia 2012r. o 17:43
pozatym co do rodzinnego z niemiec a to bedzie jakies 184 eur(jezeli twoj maz jest obywatelem niemieckim) to dzwon do DOLNOSLASKIEGO OSRODKA POLITYKI SPOLECZNEJ- oni sie tym zajmuja i mozesz sie zapytac czy ci sie nalezy,jak chcesz nr tel do nich to napisz mi na priv to ci przesle-
~nina niezalogowany
7 sierpnia 2012r. o 0:07
~zraniona napisał(a): pozatym co do rodzinnego z niemiec a to bedzie jakies 184 eur(jezeli twoj maz jest obywatelem niemieckim) to dzwon do DOLNOSLASKIEGO OSRODKA POLITYKI SPOLECZNEJ- oni sie tym zajmuja i mozesz sie zapytac czy ci sie nalezy,jak chcesz nr tel do nich to napisz mi na priv to ci przesle-

Ja mam podobnie...z urzędu do urzędu., od jednego tel.do drugiego i zawsze to samo-bezskuteczność! Względem tego nr do DOPS bardzo chętnie bym się dowiedziała, zatem będę bardzo wdzięczna za info.
~ niezalogowany
7 sierpnia 2012r. o 8:23
ZADNEJ KASY NIE DOSTANIESZ. kindergeld czyli zasilek rodzinny na dziecko nalezy ci sie jesli dziecko mieszka w niemczech .oczywiscie musisz udokumentowac ze nie bierzesz na nie w polsce tej astronomicznej sumki rzedu chyba okolo 50 pln ...
poza tym - jesli chodzi o alimenty- bylem swiadkiem u komornika rozmowy matki dziecka i tesciowej z komornikiem.Szczerzen doradzil im aby dogadaly sie z bylym bo oni nie maja mozliwosci sciagniecia ich zza granicy!
A te bzdury co pisze tu ktos o prawnikach i obiecankach wyegzekwowania alimentów to złudne mrzonki i nabijanie kasy prawnikom.
Zamiast walczyc z twoim eks-super tatą moze postaraj sie dogadac z nim chocby w kwestii dziecka.
W koncu to ojciec i człowiek-chyba ze sie myle?
Jesli tak -to kogo wzielas sobie na partnera i czym sie kierowałas w doborze potencjalnego ojca?
A moze tak dałas mu popalic ze juz nie chce sie dogadywac w zadnej kwestii z tobą?
Nie zwalnia go to oczywiscie z obowiazku opieki nad dzieckiem,finansowej oczywiscie..
Proponuje usiąsc zamiast na forum-przy stole i napisac na spokojnie zwykly list do "tatusia" i bez nerwow i straszenia jakos próbowac nawiazac nic porozumienia...
jesli to nie pomoze-wtedy szukaj innych metod.. :)
~nina niezalogowany
7 sierpnia 2012r. o 12:08
~ napisał(a): ZADNEJ KASY NIE DOSTANIESZ. kindergeld czyli zasilek rodzinny na dziecko nalezy ci sie jesli dziecko mieszka w niemczech .oczywiscie musisz udokumentowac ze nie bierzesz na nie w polsce tej astronomicznej sumki rzedu chyba okolo 50 pln ...
poza tym - jesli chodzi o alimenty- bylem swiadkiem u komornika rozmowy matki dziecka i tesciowej z komornikiem.Szczerzen doradzil im aby dogadaly sie z bylym bo oni nie maja mozliwosci sciagniecia ich zza granicy!
A te bzdury co pisze tu ktos o prawnikach i obiecankach wyegzekwowania alimentów to złudne mrzonki i nabijanie kasy prawnikom.

Gdy ktoś grać potrafi to nie jest takim problemem pomylić się w ocenie drugiej osoby...Poza tym gdy się patrzy na drugiego człowieka z miłością to wiele człowiek jest w stanie wybaczyć i znieść,bywa się również bardzo zaślepionym.Jednak są granice,których przekroczenie przekreśla wszystko-tak się wydarzyło w moim życiu i nie ma już takich możliwości,by się jakkolwiek dogadać.Ja mam jeszcze szacunek do samej siebie i już więcej nie wyciągnę ręki,gdy mąż ma wszystko gdzieś...a czy jest człowiekiem?Z nazwy napewno,ale nie ludzko się zachowuje...
Zamiast walczyc z twoim eks-super tatą moze postaraj sie dogadac z nim chocby w kwestii dziecka.
W koncu to ojciec i człowiek-chyba ze sie myle?
Jesli tak -to kogo wzielas sobie na partnera i czym sie kierowałas w doborze potencjalnego ojca?
A moze tak dałas mu popalic ze juz nie chce sie dogadywac w zadnej kwestii z tobą?
Nie zwalnia go to oczywiscie z obowiazku opieki nad dzieckiem,finansowej oczywiscie..
Proponuje usiąsc zamiast na forum-przy stole i napisac na spokojnie zwykly list do "tatusia" i bez nerwow i straszenia jakos próbowac nawiazac nic porozumienia...
jesli to nie pomoze-wtedy szukaj innych metod.. :)
~nina niezalogowany
7 sierpnia 2012r. o 12:23
Gdy ktoś grać potrafi to nie jest takim problemem pomylić się w ocenie drugiej osoby...Poza tym gdy się patrzy na drugiego człowieka z miłością to wiele człowiek jest w stanie wybaczyć i znieść,bywa się również bardzo zaślepionym.Jednak są granice,których przekroczenie przekreśla wszystko-tak się wydarzyło w moim życiu i nie ma już takich możliwości,by się jakkolwiek dogadać.Ja mam jeszcze szacunek do samej siebie i już więcej nie wyciągnę ręki,gdy mąż ma wszystko gdzieś...a czy jest człowiekiem?Z nazwy napewno,ale nie ludzko się zachowuje...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo