Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Alimenty na dziecko za granicą

7878
#ojciec nieaktywny
4 sierpnia 2012r. o 10:57
Nina...to bzdura, moje dzieci są w PL, a ja na nie dostaję wszystkie dodatki, BO TO JEST UNIA! Oszukują Cię. Zawsze dostajesz w tym kraju, w którym wychodzi z obliczeń urzędów większa kwota. Znajdź dobrego prawnika, lub księgowego który zna się na przepisach unijnych.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~nina niezalogowany
4 sierpnia 2012r. o 22:40
Mam adwokata,który ma się zająć moją sprawą,tj.przeprowadzić rozwód i złożyć papiery na alimenty na dziecko i na mnie, no ale nikt nie daje mi gwarancji jak będzie ze ściągalnościa tego skoro mąż jest niby''bezrobotny'', a ja się zastanawiam jak to będzie, bo mimo mojej wiedzy ,że dobrze zarabia to jestem przekonana,że nie będzie płacić,a wtedy to nie wiem co dostanę...Tak samo zastanawiam się czy mogłabym starać się o zasiłek na dziecko z Niemiec?Tylko,że na męża nie mam co liczyć,zatem pewnie też mi to odpada...
7878
#ojciec nieaktywny
4 sierpnia 2012r. o 22:47
Niemcy uwielbiają donosy na polaków na czarno pracujących, więc powinni go złapać za d... życzę powodzenia w postępowaniu i niech go szlag...! (niby-mąża..oczywiście)
~nina niezalogowany
4 sierpnia 2012r. o 23:14
Póki co nie dziękuję...Pragnę tylko,bym ja i moje dziecko w końcu mogło zaznać trochę spokoju i byśmy mogły żyć godnie. A mąż to także obywatel Niemiec, więc pod tym wzg.jest nietykalny...Potrafi bardzo sprytnie posługiwać się raz jednym raz drugim dowodem...No ale nie warto o nim już nawet wspominać.Mam tylko nadzięję,że jest na tym świecie jeszcze sprawiedliwość.
~ niezalogowany
5 sierpnia 2012r. o 1:47
~nina napisał(a): Póki co nie dziękuję...Pragnę tylko,bym ja i moje dziecko w końcu mogło zaznać trochę spokoju i byśmy mogły żyć godnie. A mąż to także obywatel Niemiec, więc pod tym wzg.jest nietykalny...Potrafi bardzo sprytnie posługiwać się raz jednym raz drugim dowodem...No ale nie warto o nim już nawet wspominać.Mam tylko nadzięję,że jest na tym świecie jeszcze sprawiedliwość.

A kto ci nie daje spokoju,przecież mąż jest za granicą.Chcesz żyć godnie,to zapracuj na to.Jego alimenty na dziecko + twoja pensja pozwoli ci na to.A może chcesz żyć godnie tylko z alimentów?.Każdy by tak chciał.
~nina niezalogowany
5 sierpnia 2012r. o 7:20
no tak by bylo najlepiej...
euraski moje kochane... :D ale maz spryciarz.... ;(
7878
#ojciec nieaktywny
5 sierpnia 2012r. o 10:39
Jak masz pisać takie złośliwości, to lepiej zamilcz i nic nie pisz. Kobieta szuka pomocy dla dziecka, a ciebie to g. obchodzi co zrobi z kasą. Należy się jej i dziecku, bo ojciec powinien łożyć na utrzymanie swego dziecka!

Dopisane 05.08.2012r. o godz. 10:39:

A tu info dla potrzebujących pomocy w sprawach w Niemczech, może się przyda ...spróbować nie zaszkodzi, najwyżej coś doradzą lub poinformują. Spójrzcie na str 16 na dole, jest ogłoszenie o doradcach w Niemczech http://goniecpolski.nl/pdf/goniecpolski.nl-12.pdf

Zmoderowano 05.08.2012 godz.19:52 - powód: złośliwości (sentinel)
~:-) niezalogowany
6 sierpnia 2012r. o 10:16
Nina odezwij się na [email protected], przerabiam ten problem przez sąd. Napisz, to powiem Ci o egzekucji alimentów z zagranicy.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo