Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Alimenty na dziecko za granicą

~ niezalogowany
3 sierpnia 2012r. o 11:40
Niestety słyszałam dokładnie to samo tzn. że dla komornika kwota alimentów nie jest warta zachodu.A ja co miesiąc muszę się użerać z ojcem dziecka o to aby płacił i dlatego chcę tę sytuację rozwiązać.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~nina niezalogowany
3 sierpnia 2012r. o 17:30
A ja mam do Was pyt.czy może ktoś się orientuje jak wygladałaby syt.ściągnięcia alimentów od ojca z Niemiec, gdy ten jest tam na bezrobociu i ma z tego tyt.600 euro co miesiąc socjalu a pracuje ponadto na czarno i mi powiedział, że ja nic nie dostane z dzieckiem...On sie czuje bardzo pewnie, a ja nie wiem co robić?:(
~ niezalogowany
3 sierpnia 2012r. o 17:34
i ma racje mowiac tak.
jak sie nie dogadasz z nim po dobroci(w koncu to ojciec) to zadna sila go nie zmusi do placenia...niestety
~nina niezalogowany
3 sierpnia 2012r. o 17:39
Jak tu sie dogadać z człowiekiem, który nawet nie interesuje się czy dziecko urodziło się całe i zdrowe, czy ma syna czy córkę...z człowiekiem który kilka dni po ślubie bije swoją ciężarną żonę i pozostawia bez niczego...
~ niezalogowany
3 sierpnia 2012r. o 17:43
od takiego lepiej trzymac sie z daleka i wiem ze kazdy grosz cenny ale olac go gorącym moczem i zapomniec ze taka gnida istnieje...
szkoda dziecka tylko ale lepiej nie znac takiego "ojczulka"
~Beata niezalogowany
3 sierpnia 2012r. o 23:19
Idz do tlumacza napisz po niemiecku list do socjalu,ze ma dziecko i alimenty musi placic ,ze pracuje na czarno oni to sprawdza ´,moze on nawet otrzymuje rodzinne na dziecko, a Ty o tym nie wiesz,dostaniesz od panstwa rodzinne i alimenty a z niego pozniej sciagna,musisz miec jego adres ,powodzenia
~ niezalogowany
3 sierpnia 2012r. o 23:24
Moze tak byc ,ze maja po 18 lat moze nie zaliczyly roku,a 3 lata chodzi sie do szkoly na mechanika to prawda
~nina niezalogowany
3 sierpnia 2012r. o 23:31
Próbowałam zgłaszać to wszystko po urzędach, ale mnie brzydko mówiąc olali(bo Polka coś tam sobie chce), a że mąż jest polo-niemcem to go nikt nie kontroluje...A w kwestiach finansowych to urzędnicy niemieccy mówią,że owszem wszysko mi się należy(alimenty,socjal i pieniądze na dziecko), ALE warunek być w Niemczech!Fakt bycia w Polsce mnie ze wszystkiego wyklucza,tak mi mówią! I to jest ta UE...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA KGHM zaprasza