Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Nowak funduje pomnik Martina Opitza
~Jerzy z Wieży niezalogowany
19 września 2012r. o 10:46
~RRR napisał(a):
jegomosc napisał(a): Jak to zauważył Bernard możemy spodziewać się kolejnych pomników... wszak "Popiersie Mieszkańcy!":)

Na bank będzie to pomnik Marii de Matias

No cos ty - uwielbienie dla patronki miasta dotychczas wystepowalo tylko za publiczne pieniadze.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2809
#mimi nieaktywny
19 września 2012r. o 11:01
~Jerzy z Wieży napisał(a):
~RRR napisał(a):
jegomosc napisał(a): Jak to zauważył Bernard możemy spodziewać się kolejnych pomników... wszak "Popiersie Mieszkańcy!":)

Na bank będzie to pomnik Marii de Matias

No cos ty - uwielbienie dla patronki miasta dotychczas wystepowalo tylko za publiczne pieniadze.

No rzecz jasna, że nadal będzie występowało za publiczne pieniądze.
Nikt tu nie twierdzi inaczej :)
7018
lazankowy
19 września 2012r. o 11:18
Za swoja kase niech sobie stawia co mu sie podoba, nikomu nic do tego.
~tomtom niezalogowany
19 września 2012r. o 12:14
Zbiera mi się na wymioty jak widzę coniektóre komentarze. Czy Nowak przyciąga klientów do hotelu, czy dba o swoje interesy, czy zbiera poparcie, jeśli robi to w ten sposób to CHWAŁA ZA TO. Facet postawił pomnik za SWOJE pieniądze. Akurat mam rodzinę w niemczech i Martin Opitz jest tam powszechnie znany i ceniony, a urodził się akurat w Bolesławcu. Postawienie pomnika poety przy ulicy jego nazwiska to chyba logiczne. Mało tego - Nowak ma wyczucie smaku i estetyki w które chyba nikt nie wątpi widząc Piwnicę Paryską . Więc wszyscy malkontenci stuknijcie się w durną pałę zanim cos napiszecie
3148
#Skumbria nieaktywny
19 września 2012r. o 12:21
~tomtom napisał(a): Zbiera mi się na wymioty jak widzę coniektóre komentarze. Czy Nowak przyciąga klientów do hotelu, czy dba o swoje interesy, czy zbiera poparcie, jeśli robi to w ten sposób to CHWAŁA ZA TO. Facet postawił pomnik za SWOJE pieniądze. Akurat mam rodzinę w niemczech i Martin Opitz jest tam powszechnie znany i ceniony, a urodził się akurat w Bolesławcu. Postawienie pomnika poety przy ulicy jego nazwiska to chyba logiczne. Mało tego - Nowak ma wyczucie smaku i estetyki w które chyba nikt nie wątpi widząc Piwnicę Paryską . Więc wszyscy malkontenci stuknijcie się w durną pałę zanim cos napiszecie

nic dodac nic ujac :)

www.szlachetnapaczka.pl
~Marek niezalogowany
19 września 2012r. o 13:03
Jestem z Jeleniej Góry, odwiedziłem ten portal, bo interesują mnie takie tematy jak ten a o pomniku Opitza w Bolesławcu czytałem w Nowinach albo wrocławskiej.

Moim zdaniem bolesławianie powinni cieszyć się z tego, że mają takiego pana Nowaka. Jego glinoludy oczarowały mnie niedawno w moim mieście, moje znajome dziś cieszą się z tego, że już w piątek odwiedzą słynną Piwnicę Paryską z okazji jakiejś imprezy.

Pomysł z pomnikiem jest imponujący. Brak szacunku dla pana Bogdana jest bardzo przykry. Nie rozumiem tej ludzkiej zawiści. Tacy ludzie są dobrem każdego miasta. Warto takie dobro doceniać i szanować.

Z promocją waszego miasta jest całkiem dobrze choćby dzięki glinoludom i ceramice, ale pomnik Opitza to jest promocyjny strzał w sam środek tarczy.

Panie Bogdanie, powodzenia!
~Pinokio niezalogowany
19 września 2012r. o 13:15
~Marek napisał(a): Jestem z Jeleniej Góry, odwiedziłem ten portal, bo interesują mnie takie tematy jak ten a o pomniku Opitza w Bolesławcu czytałem w Nowinach albo wrocławskiej.

Mareczku przypiłuj nosek, bo od kłamania tak Ci urośnie, ze nie zmieścisz się do samochodu... :P Bujać to my, nie nas!
~ niezalogowany
19 września 2012r. o 19:14
~Pinokio napisał(a):
~Marek napisał(a): Jestem z Jeleniej Góry, odwiedziłem ten portal, bo interesują mnie takie tematy jak ten a o pomniku Opitza w Bolesławcu czytałem w Nowinach albo wrocławskiej.

Mareczku przypiłuj nosek, bo od kłamania tak Ci urośnie, ze nie zmieścisz się do samochodu... :P Bujać to my, nie nas!

Biedny Pinokio,
ale błysnąłeś ripostą i na dodatek "merytorycznie"
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza