Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Biało-czerwoną flagę wywieszamy z dumą
4570
#rafix0016 nieaktywny
10 listopada 2012r. o 13:27
no w sumie nie jest aż tak źle ,jak z twoją pisownią....

Dopisane 10.11.2012r. o godz. 13:27:

~edfard napisał(a): Sztampa,patos,pozerstwo,zaduma,smutek,trauma,....święto bez tradycji.Wymyślone niedawno.Celebrowane w kościołach,odprawiane,udawane,sztucznie reanimowane.:-(

Masz tyle szczęscia sztampowy pozerze że nie musisz zyc w czasach zniewolenia,zaborów ,wojny .Ze nie musisz gadac po rusku w szkole a twoje dzieci nie są zrzucane z 4 piętra na beton jak to miało miejsce podczas wojny.
Ze nikt nie gwałci twojej żony czy dziewczyny na twoich oczach albo nie zabija twojej matki czy ojca.

Ze nie boisz sie czy dożyjesz jutra i czy twoje dzieci pojdą kiedys z tobą do parku....

moze wtedy docenilbys znaczenie słowa wolność i niepodległosc.
i przestał pieprzyc swoje durnowate wypociny o rzeczach o których nie masz najmniejszego pojecia!

a moze ci sie pomylilo z Walentykami po prostu..?? :(

Na dwie rzeczy nie ma lekarstwa: na śmierć i na bezczelność
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
10 listopada 2012r. o 13:55
Hegemon napisał(a):

"Widocznie utraciłeś zdolność obiektywnej oceny" - Czasami lepiej stracić ( zgubić ) niż znaleźć - parafrazuję teraz pewne przysłowie : )

nie zgubiłeś, tylko utraciłeś, ale skoro z Tobą lepiej znaleźć, to już wiem skąd ten tok myślenia

Hegemon napisał(a):
"Nie zrozumiałeś tego co czytałeś" - Wystarczy, że Ty wiedziałeś co piszesz.

nadal nie rozumiesz

Hegemon napisał(a):

"A może nie mam wyboru?" - Jesteś ubezwłasnowolniony ?

Nie, ale są inne ważne powody, których możesz nie zrozumieć (czyt. wyżej)

Hegemon napisał(a):

"bo u nas nic dobrego człowieka nie czeka" - Pesymistą jesteś z natury, czy tylko z urodzenia ? : )

Jestem realistą.

Hegemon napisał(a):
"Dealerzy narkotyków w szkołach, z którymi nie radzi sobie policja wyłapując jednego na miesiąc" - I pewnie jest to problem dotykający tylko polskie szkoły i polską policję ?

Nie. Ale w innych krajach coś z tym robią, a u nas tylko na pokaz i dla statystyk.

Hegemon napisał(a):

"Hegemon jest idealnym przykładem takiego człowieka" - Jakiego ?

Człowieka, który uważa swoje racje za najważniejsze i szuka tylko zaczepki. Nie jestem dumny z tego, że jestem Polakiem i to Cię strasznie boli.

Hegemon napisał(a):
Czy może mam uznać za pewnik Twój tok wypowiedzi i jestem jednym z tych : "którzy obecnie rządzą, kradną i opluwają się na każdym kroku w Polsce, jednocześnie doprowadzając kraj do ruiny." ?

Tok wypowiedzi, a słowa skierowane do Ciebie, to różnica. Przeczytaj ze zrozumieniem.

Hegemon napisał(a):
"tylko od razu zwyzywał i opluł" - Gdzie, kiedy i kogo ?

Kolejny (...)

P.S.
Autocenzura : )

to Twoje słowa ;-) Dobrze, że autocenzura jest, bo mięsem poleciałeś po całości

Hegemon napisał(a):
"30% Polaków wywieszających dzisiaj flagę zrobi to, bo tak się "utarło"" - Wystarczy, że pozostałe 70% zrobi to z przekonania.

jakie 70%? 50% ogółu wywiesi z tego 30% tak jak napisałem

~wiem:) niezalogowany
10 listopada 2012r. o 14:00
Polska odzyskała niepodległość 7 listopada !!
Świętuję się ją 11 dlatego, że pewien ważny ktoś przybył do Varsovii z małym opóźnieniem :>
~Janina niezalogowany
10 listopada 2012r. o 15:13
Co to za niepodległość Wciaz uzaleznieni od Niemców i Rosjan. Jedni nas "wzieli" od przodu drudzy wbili nóż w plecy i wybili glownodowadzacych. Wojne "wygraliśmy" bo ruskim się znudziła ta zabawa. Majątek wyprzedany w 70% obcokrajowcom. W telewizji POLSKIEJ nie moża nawet obejrzeć meczu pilki noznej drużyny narodowej płacąc uczciwie abonament. Płaca na granicy egzystencji. Opieka zdrowotna tylko prywatnie. Jak ja nienawidze tego kraju. Nienawidze.
4570
#rafix0016 nieaktywny
10 listopada 2012r. o 15:31
a kto cie tam trzyma Janina??
zbieraj graty i (...) !

Zmoderowano 10.11.2012 godz.18:54 - powód: słownictwo (sentinel)

Na dwie rzeczy nie ma lekarstwa: na śmierć i na bezczelność
2900
#falco nieaktywny
10 listopada 2012r. o 16:20
wydaje mi się czy nie że powinna tu natychmiast wkroczyć ,,moderacja,,
nie masz najmniejszego prawa pisać w ten sposób do Janiny!!!!
a dlaczego?...bo jak sam to napisałeś ,,jesteś daleko,, i jak widzę nie tylko o odległość chodzi :>
jesteś teraz dumny z tego co napisałes do niej?...do Polki,do kobiety?
min.właśnie dzięki takim ,,wPISom,, nie jestem dumny z tego że jestem Polakiem i w d...to mam że komuś się to nie podoba... :>

"bierz życie z każdym oddechem..."
~alto niezalogowany
10 listopada 2012r. o 16:26
~Janina napisał(a): ...W telewizji POLSKIEJ nie moża nawet obejrzeć meczu pilki noznej drużyny narodowej płacąc uczciwie abonament. Płaca na granicy egzystencji. Opieka zdrowotna tylko prywatnie. Jak ja nienawidze tego kraju. Nienawidze.

I dlatego "ten kraj" też cię nienawidzi.
Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie (przysłowie kubańskie).
2900
#falco nieaktywny
10 listopada 2012r. o 16:27
czy to oznacza że mogę Ci ubliżyć?...będzie Ci miło? :P

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza