Hegemon napisał(a):
"Widocznie utraciłeś zdolność obiektywnej oceny" - Czasami lepiej stracić ( zgubić ) niż znaleźć - parafrazuję teraz pewne przysłowie : )
nie zgubiłeś, tylko utraciłeś, ale skoro z Tobą lepiej znaleźć, to już wiem skąd ten tok myślenia
Hegemon napisał(a):
"Nie zrozumiałeś tego co czytałeś" - Wystarczy, że Ty wiedziałeś co piszesz.
nadal nie rozumiesz
Hegemon napisał(a):
"A może nie mam wyboru?" - Jesteś ubezwłasnowolniony ?
Nie, ale są inne ważne powody, których możesz nie zrozumieć (czyt. wyżej)
Hegemon napisał(a):
"bo u nas nic dobrego człowieka nie czeka" - Pesymistą jesteś z natury, czy tylko z urodzenia ? : )
Jestem realistą.
Hegemon napisał(a):
"Dealerzy narkotyków w szkołach, z którymi nie radzi sobie policja wyłapując jednego na miesiąc" - I pewnie jest to problem dotykający tylko polskie szkoły i polską policję ?
Nie. Ale w innych krajach coś z tym robią, a u nas tylko na pokaz i dla statystyk.
Hegemon napisał(a):
"Hegemon jest idealnym przykładem takiego człowieka" - Jakiego ?
Człowieka, który uważa swoje racje za najważniejsze i szuka tylko zaczepki. Nie jestem dumny z tego, że jestem Polakiem i to Cię strasznie boli.
Hegemon napisał(a):
Czy może mam uznać za pewnik Twój tok wypowiedzi i jestem jednym z tych : "którzy obecnie rządzą, kradną i opluwają się na każdym kroku w Polsce, jednocześnie doprowadzając kraj do ruiny." ?
Tok wypowiedzi, a słowa skierowane do Ciebie, to różnica. Przeczytaj ze zrozumieniem.
Hegemon napisał(a):
"tylko od razu zwyzywał i opluł" - Gdzie, kiedy i kogo ?
Kolejny (...)
P.S.
Autocenzura : )
to Twoje słowa ;-) Dobrze, że autocenzura jest, bo mięsem poleciałeś po całości
Hegemon napisał(a):
"30% Polaków wywieszających dzisiaj flagę zrobi to, bo tak się "utarło"" - Wystarczy, że pozostałe 70% zrobi to z przekonania.
jakie 70%? 50% ogółu wywiesi z tego 30% tak jak napisałem