~ napisał(a): Ja nie jestem dumny z tego, że jestem Polakiem. Po prostu się tu urodziłem, mieszkam i nic poza tym. Co z tego, że odzyskaliśmy niepodległość po rozbiorach, jeżeli nasz kraj zalatuje nadal marazmem. Brak pracy, niskie płace, niskie emerytury, brak dostępu do pomocy medycznej i wiele innych przykładów. Wieczne nakazy i zakazy z UE i politycy, którzy nie zajmują się ważnymi dla społeczeństwa sprawami, tylko patrzą jak wysiedzieć na stołku jeszcze do wyborów (a może i po nich). Media kreujące nienawiść ogólnopolską, śmieszny wymiar sprawiedliwości i można tak wymieniać w nieskończoność.
Chwała im za to, że walczyli, że chcieli dobrze (wyszło jak zawsze). Czy by było lepiej gdyby tego nie zrobili? Nie wiadomo. Ale na pewno nie jestem dumny z tego, że jestem Polakiem
Bardzo dobrze i w oparciu o realia napisane, a Hegenom czego chcesz się w tej wypowiedzi przyczepić? Napisana nieprawda? Widocznie utraciłeś zdolność obiektywnej oceny. Co to teraz znaczy "Patriotyzm"? Wypowiedz się w odniesieniu do faktów. Pozdro:-)))