Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Biało-czerwoną flagę wywieszamy z dumą
2951
#Anonim2951 nieaktywny
10 listopada 2012r. o 9:55
~edfard napisał(a): ...święto bez tradycji.Wymyślone niedawno ...(

Kolejny (...)

P.S.
Autocenzura : )
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
10 listopada 2012r. o 10:23
Hegemon napisał(a): Kolejny (...)

..... głąb kapuściany czy pozer z traumatycznymi przejściami?? :)
~Już realista niezalogowany
10 listopada 2012r. o 10:55
~ napisał(a): Ja nie jestem dumny z tego, że jestem Polakiem. Po prostu się tu urodziłem, mieszkam i nic poza tym. Co z tego, że odzyskaliśmy niepodległość po rozbiorach, jeżeli nasz kraj zalatuje nadal marazmem. Brak pracy, niskie płace, niskie emerytury, brak dostępu do pomocy medycznej i wiele innych przykładów. Wieczne nakazy i zakazy z UE i politycy, którzy nie zajmują się ważnymi dla społeczeństwa sprawami, tylko patrzą jak wysiedzieć na stołku jeszcze do wyborów (a może i po nich). Media kreujące nienawiść ogólnopolską, śmieszny wymiar sprawiedliwości i można tak wymieniać w nieskończoność.

Chwała im za to, że walczyli, że chcieli dobrze (wyszło jak zawsze). Czy by było lepiej gdyby tego nie zrobili? Nie wiadomo. Ale na pewno nie jestem dumny z tego, że jestem Polakiem

Bardzo dobrze i w oparciu o realia napisane, a Hegenom czego chcesz się w tej wypowiedzi przyczepić? Napisana nieprawda? Widocznie utraciłeś zdolność obiektywnej oceny. Co to teraz znaczy "Patriotyzm"? Wypowiedz się w odniesieniu do faktów. Pozdro:-)))
~ niezalogowany
10 listopada 2012r. o 11:12
Nie zrozumiałeś tego co czytałeś. Napisałem, że tu się urodziłem i tu mieszkam, ale dumny z tego nie jestem. Nie muszę zmieniać obywatelstwa, bo nikt mi nie zagwarantuje, że tam będę dumny. Poza tym kto pisze, że nie chcę być Polakiem? A może nie mam wyboru?

Poza tym już jestem za stary, ale dzieciom cały czas powtarzam ... jedźcie za granicę (wybór krajów przeogromny), bo u nas nic dobrego człowieka nie czeka. Co np. w takim Bolesławcu jest, z czego mogę być dumny? Co jest w innym (większym) mieście? Co jest w Polsce? Basen Narodowy? Drogi z rozkradanym materiałem? Dealerzy narkotyków w szkołach, z którymi nie radzi sobie policja wyłapując jednego na miesiąc ( nawet w naszym mieście), czy inne przekręty?

Można gratulować i być dumnym z naszych pradziadków i dziadków, dla których patriotyzm coś znaczył, walczyli, ale nie z tego (i z tych), którzy obecnie rządzą, kradną i opluwają się na każdym kroku w Polsce, jednocześnie doprowadzając kraj do ruiny.

Hegemon jest idealnym przykładem takiego człowieka. Nie wyraził swojej opinii na ten temat, nie zapytał (jeżeli czegoś nie zrozumiał), tylko od razu zwyzywał i opluł. Pogratulować Ci że jesteś dumny, ale napisz chociaż z czego. 30% Polaków wywieszających dzisiaj flagę zrobi to, bo tak się "utarło", bo sąsiad wywiesił, bo coś napisali na BolecInfo, więc wypada, ale jak zapytasz czy są dumni, to każdy z tych 30% odpowie: "a z czego?"
~ niezalogowany
10 listopada 2012r. o 11:22
Patriotyzm i dumę będziecie mięli prawi internauci na jutrzejszych pochodach okraszonych nienawiścią, petardami,wyzwiskami,łzami i "miłością do brata Polaka". Brat podniesie rękę na brata polaka. Tyle będzie z tej napuszonej dumy. Wspomnicie moje słowa jutro ok. 20.00 jak zapadnie zmrok i upiory endecji zagoszczą w waszych telewizorach.Czuwaj. :>
~Janina niezalogowany
10 listopada 2012r. o 11:52
Wywieszę flagę a dodatkowo zaśpiewam hymn wówczas wtedy kiedy będę mógł spokojnie egzystować w tym panstwie Godnie zarabiać i żyć. Polska - złomowisko niemieckich aut, klerykalnych fobii i komisji
2951
#Anonim2951 nieaktywny
10 listopada 2012r. o 12:26
"Napisana nieprawda?" - Oczywiście. Przykład : "Wieczne nakazy i zakazy z UE"

"Widocznie utraciłeś zdolność obiektywnej oceny" - Czasami lepiej stracić ( zgubić ) niż znaleźć - parafrazuję teraz pewne przysłowie : )

"Nie zrozumiałeś tego co czytałeś" - Wystarczy, że Ty wiedziałeś co piszesz.

"A może nie mam wyboru?" - Jesteś ubezwłasnowolniony ?

"bo u nas nic dobrego człowieka nie czeka" - Pesymistą jesteś z natury, czy tylko z urodzenia ? : )

"Dealerzy narkotyków w szkołach, z którymi nie radzi sobie policja wyłapując jednego na miesiąc" - I pewnie jest to problem dotykający tylko polskie szkoły i polską policję ?

"Hegemon jest idealnym przykładem takiego człowieka" - Jakiego ?
Czy może mam uznać za pewnik Twój tok wypowiedzi i jestem jednym z tych : "którzy obecnie rządzą, kradną i opluwają się na każdym kroku w Polsce, jednocześnie doprowadzając kraj do ruiny." ?

"tylko od razu zwyzywał i opluł" - Gdzie, kiedy i kogo ?

"30% Polaków wywieszających dzisiaj flagę zrobi to, bo tak się "utarło"" - Wystarczy, że pozostałe 70% zrobi to z przekonania.

"jak zapadnie zmrok i upiory endecji zagoszczą w waszych telewizorach" - Abstrahując od porównania patrioty z endekiem. Wolisz Waryńskiego i Wasilewską ? : )

"zaśpiewam hymn wówczas wtedy kiedy będę mógł" - Sopranem Janino ? : )
~groszem niezalogowany
10 listopada 2012r. o 12:31
jak zwykle typowa polska metalnosc wszystko zle i nie tak zawsze moglo byc gorzej typowy polak zawsze nazeka ine nacje dziwia sie nam czemu tak nazekamy jak w grucie zeczy tak zle nie mamy
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza