Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Trzeba komuś pomóc! Zima tuż tuż!

~Kamil T. niezalogowany
26 listopada 2012r. o 21:20
Witajcie Bolecnauci,

Piszę tutaj w sprawie mojego kolegi, którego sytuacja jest w tej chwili zbyt trudna by mógł sobie z nią poradzić sam. Chciałbym Was poprosić o pomoc, bo wiem, że wielu z Was ma możliwości i czasem trzeba zwyczajnie poprosić bądź dać znać, że komuś pomoc jest potrzebna.
Chłopak ma 29 lat i jest zupełnie normalnym, wrażliwym człowiekiem. Od jakiegoś czasu jest bezdomny o czym dowiedziałem się niedawno. W sytuacji zbliżającej się zimy sprawa nabiera nieco poważniejszego wymiaru i chcę zrobić tyle ile mogę by tą rzecz zmienić jak najszybciej. Po pierwsze potrzebna jest praca. Jeśli ktoś z Was ma możliwości zatrudnienia, niewymagające jakichś szczególnych umiejętności bądź kwalifikacji to bardzo proszę o kontakt ze mną. Jestem przekonany, że po krótkim przyuczeniu mógłby robić naprawdę wiele rzeczy, jest bowiem całkiem rozsądny i inteligentny, trzeba mu dać tylko szansę. Sam jest zbyt podłamany by jej szukać i o nią prosić.

Po drugie potrzebne jest tanie lokum. Jeżeli ktoś ma pokój, kawalerkę, jakiekolwiek miejsce w którym mógłby zamieszkać i stanąć dzięki temu na nogi to również proszę o kontakt. Lokum może być oczywiście nieumeblowane, jestem w stanie zorganizować podstawowe sprzęty i meble. Oczywiście jeśli ktoś będzie dysponował nadmiarowym AGD, starym działającym TV i innymi sprzętami to również proszę o kontakt. Na tą chwilę lokum ma zapewnione tylko na krótki czas.

Oczywiście podstawowa sprawa to praca dzięki której będzie mógł opłacić lokum i media. To w tej chwili jest najważniejsze. Proszę popytajcie. Chłopak nie pije, nie bierze niczego, jest niestety zbyt wrażliwy by odnaleźć się w tym zabieganym świecie, miał też zwyczajnie pecha. Ja natomiast wierzę, że da się i warto próbować pomóc.

Kontakt podaję do mnie, gdybym nie odebrał (córeczka potrafi zadbać o to by tato nie zajmował się niczym innym poza nią) to oddzwonię:

Kamil - 505 420 228 bądź 664 039 254, [email protected]

malkontentów i krytyków proszę o wypicie melisy zanim zdecydują się dodać swoje trzy grosze
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~alicja555 niezalogowany
26 listopada 2012r. o 23:31
czy on jest inwalida ? ?? ?? ?? ?? ?? ??
5183
magnum44
27 listopada 2012r. o 0:35

Zmoderowano 27.11.2012 godz.16:43 - powód: (kazimierz)

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
~Kamil niezalogowany
27 listopada 2012r. o 1:00
Nie mam zamiaru wdawać się żadne słowne przepychanki. Wypowiedzi jak wyżej niczego nie wnoszą bo celem jest pomoc konkretnej osobie a nie roztrząsanie powodów zaistniałej sytuacji. Jeśli ktoś nie ma takiego zamiaru to niech zwyczajnie odpuści i... napije się melisy. Zainteresowanych szczegółami sytuacji zapraszam do kontaktu, telefon jest podany, email też. Dla zainteresowanych dodam, że słowo "stoczył się" jest w tym wypadku kompletnie nieadekwatne.
9478
#lia nieaktywny
27 listopada 2012r. o 19:43
Zerknij w BolecOgłoszenia są tam różne oferty pracy i jakieś kawalerki do wynajęcia moze znajdziesz tam cos interesujacego. Powodzenia ;)
~z niezalogowany
28 listopada 2012r. o 0:47
Pięć miesięcy temu pomogliśmy bezdomnemu panu i teraz mieszka z nami.Niesamowicie pracowity,pomocny przy wszystkich pracach,spokojny i uczciwy,trzeba zaufać ludziom ,którzy są w potrzebie,a odwdzięczą się .Pan jest już wiekowy,ale jeszcze nas napędza do pracy.Pomagajcie. :)
~Z niezalogowany
28 listopada 2012r. o 21:26
Taki temat,a tu cisza ??
~Kamil niezalogowany
29 listopada 2012r. o 10:04
Na razie tylko jeden odzew, za który bardzo dziękuję.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAPodatek miedziowy
REKLAMAMrowka zaprasza