Ja robię barszczyk z uszkami i na drugie jeszce nie wiem- pierogi, albo rybę. I ciasto jakies fajne drożdżowe na deser. Nie ma sensu robić za dużo, bo i tak się później jedzenie wyrzuca. Nie muszę aż tak oszczędzać, ale nie robię więcej niż mogą zjeść 3 osoby. Nie wiem w jakim wieku masz dzieci, więc trudno mi powiedzieć, z czego by się ucieszyły. Można kupić po maleńkiej maskotce + trochę słodyczy. A może dziadkowie albo ktoś z rodziny też planuje prezenty dla dzieci? To może się z nimi razem zrzucić i kupić prezent wspólnie? Albo niech dziadkowie pod choinkę podrzucą, to co kupili i problem z głowy. Ale nie wiem, czy ta opcja jest u Ciebie możliwa.
~ napisał(a): Nie rozumiem po co robić święta skoro Cię nie stać. Zrób co najwyżej barszcz i kup opłatek i tyle. A co do prezentów, to dzieciom się jakoś wytłumaczy...
popieram,skromniutko trzeba i juz.A oplatek powinien byc za darmo a nie,ze trzeba go kupowac.
widzę że nie wszyscy załapali o co chodziło . ten tysiąc to był sarkazm , tak jak prezenty za 300 itp. sensem tego wszystkiego jest to że wielu z nas za godziwą pracę ma niegodziwe pieniądze , i naprawdę dołujące jest to że albo musi odejmować sobie od przysłowiowych ust przez cały rok aby choć na święta nie czuć na karku biedy no albo tak jak inni życzliwi wytłumaczyć zwłaszcza dzieciom że "pewne" rzeczy są niepotrzebne gdzie tak naprawdę wokół jesteśmy nimi bombardowani. Mówiąc brutalnie i na przekór wujkom-dobra rada miłością jeszcze nikt się nie najadł a wielu przez nią umarło
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.