Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Dofinansują in vitro w Bolesławcu?
211
skorn
19 grudnia 2012r. o 22:20
Moralnych obiekcji nie mam żadnych, jedynie finansowe.

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
19 grudnia 2012r. o 22:37
Pynchoon napisał(a): Jak zauważyłaś w poprzednim wpisie to Twoja d..., zatem pamiętaj, że z prawami, łączą się też obowiązki. I nikt Ci nie broni korzystać z niemieckiej, czy innej służby zdrowia, może trzeba zapłacić ale jak pisałem z prawami łączą się obowiązki i koszty.

A NFZ jest od leczenia, z czym aborcja nie ma nic wspólnego.

Coś ty się tej aborcji uczepił? Zechce Zofia to do Hansa pojedzie:D Nie moja w tym, rzecz żeby jej zakazywać czy nakazywać . Wolny kraj-wolny wybór. NFZ to nie tylko leczenie. To także zabiegi. Kastracja zęba, który boli jest zabiegiem i jest refundowana. Niechciana ciążą może być przyczyna nawet zaburzeń psychicznych. Więc?
In vitro to zabieg dający szanse na poczęcie nowego życia czyli leczy duszę, serce chorej kobiety i daje szansę na wyleczenie w wielu przypadkach z głębokich depresji. Daje szczęście,przywraca poczucie własnej wartości i daje miłość. To jest najważniejsze. Ważne że się narodzi człowiek. Istota ludzka. A czy to życie zaczęło sie pod pierzyna czy tam w gabinecie czy to takie ważne? Najważniejsze? Ważne że jest. Macie na pewno dzieci, albo mieć będziecie....czy tak samo byś krzyczał/krzyczałą gdyby to one miały problemy z płodnościa? Pomyśl...to nie boli.
~ niezalogowany
19 grudnia 2012r. o 22:51
~ napisał(a): Się uśmiałam :) A niby czyją własnością jest moje dziecko? Pani? Rządu? Ludzie nie róbcie sobie jaj. Chcielibyście decydować za kogoś, o kimś, a może zamiast tej wyższości trochę pokory i pomocy? Dziecko do pełnoletności jest moją własnością. Potem może być na własne życzenie indywidualnym bytem. Do tego czasu to ja o nie dbam, wychowuję, haruję żeby mu dać to czego sama nie miałam. Nie jesteśmy zwierzętami. Dziecko po odstawieniu od piersi w naszym środowisku by zgineło lub trafiło do przytułku zwanego domem dziecka, za kraty, popychane,wyrzucane przez kolejne rodziny, które się pomyliły w wyborze.W przeciwieństwie do zwierzaka, który jadło ma na drzewie, na łące, w lesie czy w kurniku i tam też dom. I właśnie o tym pisałam: rządzić by wszyscy chcieli, pomóc prawie nikt. Sama starałam się o dziecko, odchodziłąm od zmysłów, myślałąm o in vitro, ale nie stać mnie było nawet na myślenie. Na szczęście stał się cud i po ciężkim trudzie na świat przyszło MOJE dziecko. I jestem jak najbardziej ZA, by choć w małej części pomóc tym, którzy tej pomocy potrzebują.
Na koniec taki mały apel: Panowie nie zabijajcie nie swoich dzieci rzucając nimi "gdzie popadnie"! :D :D :D Może zaczniemy wyprawiać pochówki zmarnowanej spermie? To przecież miliony zabitych podatników.... Wyłączam sie z tej dyskusji - argumenty niektórych są ponad moje siły:DZmoderowano 19.12.2012 godz.21:39 - powód: korekta cytowania (sentinel)

Proszę jednak sprawdzić pojęcie własności. Czy odnosi się do czegoś, czy do kogoś. A jeżeli do kogoś, to w jakiej szerokości geograficznej i ile wieków temu.
~Liberty niezalogowany
19 grudnia 2012r. o 23:00
In vitro finasowane z pieniędzy katolików to chyba jakiś sen pijanego socjalisty.

Ja np mam poważne wątpliwości co do sensu finasowania wogóle NFZ-tu. Ale jeśli już założyć, że on istnieje i celem jego jest ratowanie ludzkiego życia to jak to się ma do finasowania zabiegów in vitro, które nie dość, że nie ratują niczyjego życia to de facto jeszcze nie są wogóle żadnym leczeniem bezpołodności.

To nie sprawiedliwość i dla tysięcy zdrowo myślących ludzi wręcz lewackie okrucieństwo, aby wbrew ich woli finansować z ich pieniędzy coś tak sprzecznego z ich systemem chrześcijańskich wartości.
~ niezalogowany
20 grudnia 2012r. o 3:20
ale wy (...).. a gdzie ta wasza cała miłość bliźniego? jak dotąd to widzę że wasz pan ma (...)

Zmoderowano 20.12.2012 godz.15:49 - powód: złośliwości (sentinel)
~rodzic niezalogowany
20 grudnia 2012r. o 9:15
Zastanawiałem się, gdzie moje dziecko będzie kontynuować naukę w szkole ponadgimnazjalnej. Dzięki panu dyrektorowi już wiem, że nie będzie to 2 LO. A tak w ogóle, czy ten pan dalej powinien pełnić funkcję dyrektora?
~ niezalogowany
20 grudnia 2012r. o 9:24
a ja z chęcia wyślę swoje dziecko do II LO , świetna szkoła odkąd dyrektorem został M.Sakowski, dużo sie w niej dzieje. Tak dalej Panie Dyrektorze.
3688
#Pynchoon nieaktywny
20 grudnia 2012r. o 10:23
~ napisał(a):
Coś ty się tej aborcji uczepił? Zechce Zofia to do Hansa pojedzie:D Nie moja w tym, rzecz żeby jej zakazywać czy nakazywać . Wolny kraj-wolny wybór. NFZ to nie tylko leczenie. To także zabiegi. Kastracja zęba, który boli jest zabiegiem i jest refundowana. Niechciana ciążą może być przyczyna nawet zaburzeń psychicznych. Więc?

Po pierwsze nie ja się uczepiłem aborcji, a Ty zaczęłaś ten temat.

Po drugie przyczyną zaburzeń psychicznych może być masa rzeczy, np. Twój szef. I o ile NFZ zajmie się Twoimi zaburzeniami psychicznymi, to usunięciem Twojego szefa już nie.

A jak Zosia chce, niech do Hansa jedzie, nikt jej tego nie broni.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza