Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Wanienka dla dziecka -ONDA

989
#kruszynkaa nieaktywny
20 grudnia 2012r. o 23:02
Witam, mam pytanie co sądzicie o wanienkach dla dzieci typu ONDA? Czy ktoś z Was używał takiej dla swojego Maleństwa? Jeśli któraś Mama bądź któryś Tata użytkował/a proszę o wskazanie plusów i minusów. Za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczna. Pozdrawiam
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9928
iza555
21 grudnia 2012r. o 8:51
hej,
jeśli mogę się wypowiedzieć to uważam taki zakup za niepotrzebnie wydane pieniązki, weszłam na google aby zobaczyc tą wanienkę i powiem tak:
1.dziecko 0-3 miesiecy strach ułowożyc w takiej pozycji, poza tym podczas kapieli samą przyjemnością jest trzymać maluszka na dłoni, rodzą się więzi a dziecko czuje się bezpiecznie.
2.Dziecko 4m-6m , które jeszcze nie siedzi byc może mogłoby poleżec chwile w takiej wanience ale zaznaczam chwilę.
3.Maluch powyżej 6 miesiecy jest tak ciekawy świata, chce siadać , potem sie pluskać , zmieniac pozycje , naprawdę nie widze tego.

Moje dziecko ma w tej chwili 2 latka i od poczatku uzywamy wanienkę z Ikea
http://www.bangla.pl/opinie/p2029/ikea-lattsam-wanienka
jest bardzo ergonomiczna, moja mała do dzisiaj ja uwielbia:)
ja wiem, ze człowiek tak kocha swoje dziecię , ze chce dla niego wszystko co najlepsze ale nieraz producenci wmawiaja nam mamom, ze musimy coś mieć a to nieprawda.
Pozdrawiam :)

Dopisane 21.12.2012r. o godz. 08:51:

hej,
jeśli mogę się wypowiedzieć to uważam taki zakup za niepotrzebnie wydane pieniązki, weszłam na google aby zobaczyc tą wanienkę i powiem tak:
1.dziecko 0-3 miesiecy strach ułowożyc w takiej pozycji, poza tym podczas kapieli samą przyjemnością jest trzymać maluszka na dłoni, rodzą się więzi a dziecko czuje się bezpiecznie.
2.Dziecko 4m-6m , które jeszcze nie siedzi byc może mogłoby poleżec chwile w takiej wanience ale zaznaczam chwilę.
3.Maluch powyżej 6 miesiecy jest tak ciekawy świata, chce siadać , potem sie pluskać , zmieniac pozycje , naprawdę nie widze tego.

Moje dziecko ma w tej chwili 2 latka i od poczatku uzywamy wanienkę z Ikea
http://www.bangla.pl/opinie/p2029/ikea-lattsam-wanienka
jest bardzo ergonomiczna, moja mała do dzisiaj ja uwielbia:)
ja wiem, ze człowiek tak kocha swoje dziecię , ze chce dla niego wszystko co najlepsze ale nieraz producenci wmawiaja nam mamom, ze musimy coś mieć a to nieprawda.
Pozdrawiam :)
989
#kruszynkaa nieaktywny
2 stycznia 2013r. o 12:23
iza555 dziękuję za wypowiedź, pytam ponieważ tak jak piszesz chciałabym dla mojego maluszka jak najlepiej i człowiek zaczyna "wymyślać" po prostu znalazłam w internecie dużo pozytywnych komentarzy na temat tej wanienki ale też miałam obawy czy aby dziecku w takiej wanience jest w ogóle wygodnie...!!?? Pozdrawiam
9928
iza555
2 stycznia 2013r. o 12:34
proszę bardzo, służę radą :) powiem ci inna historię z autopsji, kupiłam niemowlęciu przybornik do paznokci, z pilniczkiem. Moja koleżanka jak to zobaczyła to parsknęła dosłownie śmiechem i mówi: będzie dobrze jak dasz radę obciąć pazurki dziecku a co dopiero piłowanie ;) no i miała racje. Dzięki niej nie nakupiłam wielu zbędnych rzeczy , które wydawało mi się, że dziecko MUSI mieć.
Dziecku potrzebny jest spokój,miłość, opieka i higiena a później uwaga i książeczki, zabawki edukacyjne ale z tym również trzeba bardzo uważać gdyż media wmawiają nam różne dziwne potrzeby. Ostatnio widziałam koszykówkę pod prysznic na przykład :) ja rozumiem kaczuszki itp. ale koszykówkę
Dobra już nie zaczynam bo gadam jak nawiedzona mamuśka ;)
życzę zdrówka i radości z macierzyństwa
989
#kruszynkaa nieaktywny
2 stycznia 2013r. o 12:41
No właśnie ja zaczęłam się łapać na tym, że chciałabym kupić naszemu maluszkowi wszystko co najlepsze ale właśnie czy to w ogóle będzie potrzebne? Człowiek oglądając rzeczy dla dzieci wpada w jakiś niewyjaśniony wir zaburzający racjonalne myślenie hehe dzięki za "sprowadzenie na ziemię"

Dopisane 02.01.2013r. o godz. 12:41:

a jeszcze jeśli mogę zapytać to co sądzisz o aspiratorze do noska? Kuzynka mówiła mi, że najlepszy jest taki podłączany do odkurzacza ale czy to rzeczywiście dużo się różni od tradycyjnej gruszki?
8869
#MamaZuzi nieaktywny
2 stycznia 2013r. o 12:56
kruszynkaa napisał(a): No właśnie ja zaczęłam się łapać na tym, że chciałabym kupić naszemu maluszkowi wszystko co najlepsze ale właśnie czy to w ogóle będzie potrzebne? Człowiek oglądając rzeczy dla dzieci wpada w jakiś niewyjaśniony wir zaburzający racjonalne myślenie hehe dzięki za "sprowadzenie na ziemię"Dopisane 02.01.2013r. o godz. 12:41:a jeszcze jeśli mogę zapytać to co sądzisz o aspiratorze do noska? Kuzynka mówiła mi, że najlepszy jest taki podłączany do odkurzacza ale czy to rzeczywiście dużo się różni od tradycyjnej gruszki?

Troszkę się wtrącę;D Ja tez nakupowalam swojej corci mase niepotrzebnych rzeczy;) Np. sterylizator do butelek;)-ani razu nie uzyty;) Teraz wiem, ze to byl zbedny wydatek;) Moim zdaniem aspitaror nie jest potrzebny;) Ja kupilam corci gruszke, i tez malo sie przydala, bo byl jeden wielki placz;D
Jezeli dziecko ma katar to polecam wode morską psiknąc do noska i polozyc dzieciatko na brzuszku;) katarek bedzie sam wyplywal;) Pozdrawiam.
989
#kruszynkaa nieaktywny
2 stycznia 2013r. o 13:01
czyli większość tych SUPER rzeczy dla dzieci tak na prawdę wcale się nie przydaje, to trochę mnie uspokoiłyście :-) A jeśli chodzi o sterylizator do butelek to dzięki za podpowiedź - taki zakup również rozważałam hehe. Oj te wszystkie reklamy to kiedyś człowieka do zbędnego bankructwa doprowadzą. Pozdrawiam i dziękuję za rady
9928
iza555
2 stycznia 2013r. o 13:21
taa sterylizator, termos trzymający ciepło itp
co do odciągacza to miałam gruszke ale u nas sie nie sprawdziła i kupiłam tzw. sopelek do nosa
http://edziecko.sklep.pl/p2459,aspirator-do-nosa-sopelek-3-jednorazowe-koncowki.html
20 zł
w życiu bym nie podłączyła czegoś do noska do odkurzacza, co to za pomysł. Moja zasada z dzieckiem wygląda tak, jak się zastanawiam nad tym czy nad tamtym to myslę sobie czy ja bym sobie życzyłą aby mi ktoś cos takiego robił. A teraz pomyśl czy chciałabyś nos do odkurzacza podłączyć :]

Dopisane 02.01.2013r. o godz. 13:21:

taki sopelek kupiłam u nas w aptece :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.