Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

UWAGA na pracodawców z Krępnicy !!!

1605
#brandondico nieaktywny
6 stycznia 2013r. o 20:14
Witam.

Chciałem poinformować, że osoby zatrudniające pracowników do lasu w Krępnicy to oszuści.

Zakład Usług Leśnych
Krzysztof Kleczyński
Krępnica 24
Tel: 724486657

Ogłaszają się na stronie urzędu pracy.

Pracowałem tam 2-3 miesiące i zobaczyłem tylko 300zł, nawet umowy nie dostałem...
Traktują pracownika jak śmiecia z samego rana psełdo-szefowa wyciera się na pracowników, po pracy to samo.
Każą jeździć do pracy na przyczepie, którą ciągnie traktor (przyczepa bez jakichkolwiek zabezpieczeń przed kurzem czy wypadnięciem z niej).
Dzień w dzień gadają, że umowa jest już gotowa ale księgowa się spóźnia.
Wypłaty nie ma bo czekają na przelew.
Szef to straszny pijak. Pije na miejscu pracy aż do upadłego, a później jego żona obwinia za to pracowników.

Nie otrzymałem wypłaty za 3 miesiące pracy (około 3500zł).... Kilku kolegów tak samo nie otrzymało żadnego wynagrodzenia.
Nie wiem co mam zrobić.
Byłem u nich ze 30 razy ale nikogo nie było.
Potem zmienili numery telefonów.
Pracowałem bez umowy więc nic nie zrobię więc tylko przestrzegam przed Nimi.

Pozdrawiam
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~lesnik niezalogowany
6 stycznia 2013r. o 20:22
też tam pracowałem, tylko ze za miesiąc prac dostałem 350 zł :D
hehe śmiech na sali. To co kolega napisał wyżej... wszystko prawda.
5413
#Przemyslaw nieaktywny
6 stycznia 2013r. o 20:32
brandondico napisał(a): Witam.

Chciałem poinformować, że osoby zatrudniające pracowników do lasu w Krępnicy to oszuści.

Zakład Usług Leśnych
Krzysztof Kleczyński
Krępnica 24
Tel: 724486657

Ogłaszają się na stronie urzędu pracy.

Pracowałem tam 2-3 miesiące i zobaczyłem tylko 300zł, nawet umowy nie dostałem...
Traktują pracownika jak śmiecia z samego rana psełdo-szefowa wyciera się na pracowników, po pracy to samo.
Każą jeździć do pracy na przyczepie, którą ciągnie traktor (przyczepa bez jakichkolwiek zabezpieczeń przed kurzem czy wypadnięciem z niej).
Dzień w dzień gadają, że umowa jest już gotowa ale księgowa się spóźnia.
Wypłaty nie ma bo czekają na przelew.
Szef to straszny pijak. Pije na miejscu pracy aż do upadłego, a później jego żona obwinia za to pracowników.

Nie otrzymałem wypłaty za 3 miesiące pracy (około 3500zł).... Kilku kolegów tak samo nie otrzymało żadnego wynagrodzenia.
Nie wiem co mam zrobić.
Byłem u nich ze 30 razy ale nikogo nie było.
Potem zmienili numery telefonów.
Pracowałem bez umowy więc nic nie zrobię więc tylko przestrzegam przed Nimi.

Pozdrawiam
>

Ta informacja powinna znaleźć się w temacie o PUPie .To ten niby urząd proponuje ludziom takie kity i nie ma żadnej kontroli nad jakością swoich ofert.Byle by tylko tablica była zapełniona .
[img=1357500720_uuhqt1r.jpg]

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~takitam niezalogowany
6 stycznia 2013r. o 20:42
Omijajcie to miejsce szerokim łukiem;) Pozdrawiam byłych i obecnych pracowników!!
~on 29 niezalogowany
6 stycznia 2013r. o 21:58
niestety potwierdzam te informacje za poltora miesiaca ciezkiej pracy dostalem 500zl smiech ale ja to sobie odbilem w inny sposob:) ale przestrzegam naprawde nie ludzkie warunki matactwo pelen wyzysk nie wiem co ta oferta jeszcze robi w pup-ie ale ja tam pracowalem 3 lata temu i widze nic sie nie zmienilo moze w koncu ktos cos zrobi?
~weredon niezalogowany
6 stycznia 2013r. o 22:05
Podaj ich do Sądu. Nie patrz na to, że nie miałeś umowy bo są inni pracownicy i potwierdzą jak tam jest. Podaj ich na świadków. ja bym tego tak nie zostawiła
217
#Anonim217 nieaktywny
6 stycznia 2013r. o 22:58
jest jeszcze Państwowa Inspekcja Pracy
~rino niezalogowany
7 stycznia 2013r. o 0:52
musisz podać ich do sądu ,jak masz świadków to należy ci się wyrównanie za pracę i umowa za cały przepracowany okres,a on zapłaci jeszcze karę jakieś 5000 zł za osobę.Poszperaj sobie w internecie są darmowe porady prawne dla oszukanych przez takich gnojów.
REKLAMA PÓŁNOC Nieruchomości zaprasza
REKLAMA KGHM zaprasza