~Marlon napisał(a):Demonides napisał(a):
Czy dla was liczy się tylko niechęć, wręcz NIENAWIŚĆ do wszystkiego, co nie ma nic wspólnego z KK
Raczej jest na odwrót. Zauważyłem, że (i również na tym forum) Kościół i Caritas są regularnie opluwane i atakowane zgodnie z obowiązującą linią narzucaną regularnie młodym przez wszelakie media.
Gdy w dniu zbierania dla WOŚP-u odmówiłem grzecznie wrzucenia do pudełka to głupia naiwna wolontariusza zamiast zwyczajnie to zrozumieć to pod nosem zaburknęła "to idź se wrzuć na Caritas". I wówczas zrozumiałem, że WOŚP to zbiorowe owsiakowe szaleństwo gdzie masa psychofanów Owsiaka na samą dostaje szału na samą myśl, że ktoś nie widzi sensu we wspieraniu trupa jakim jest NFZ, że ktoś nie popiera odciążania polityków z odpowiedzialności, czy, że ktoś nie ufa zwyczajnie ludziom bredzącym hasełka w stylu "róbta co chceta". No i oczywiście jeśli nie bierze w tym cyrku udziału to rzecz jasna jest z automatu mocherem, pisowcem itd.
ps. Jeden człowiek przyznał mi się kiedyś, że regularnie kradł pieniądze jako wolontariusz w WOŚP-ie i słyszałem o kilku innych jeszcze tego typu przekrętach nawet na tym forum. Więc ja Panu Owsiakowi dziękuję.
~as napisał(a):
ale kosciół to jest największe oszustwo!!!
~ napisał(a): A jak przychodzi do kolędy to sama słyszałam tekst: ja też oszczędzam więc jedzcie chleb z dżemem jak ja a na kolędę 10 zł to się dawało już 20 lat temu.
Proszę niech ktoś mi powie i kto tu pierze mózgi :D
falco napisał(a):
nie jestem chory na nienawiść tylko nie toleruję wścibiania nosa w moje sprawy,moje życie i w to co chcę robić i jak żyć... ;)
~zacofany moher napisał(a):falco napisał(a):
Mówiąc Twoim językiem: człowiek jest zwierzęciem stadnym. Żyje w stadzie i tak, jak wilk działający na szkodę watahy jest przepędzany przez inne osobniki dla dobra wspólnoty, tak Ty możesz być kontrolowany bądź izolowany, gdy działasz przeciw wspólnocie, bądź nie ponosisz kosztów jej utrzymania.
Nie wiem Z.Moherze ,skąd Twoja wiedza na temat życia w watasze wilków ? Ale jeśli chcesz porównywać życie wilków do społeczności ludzi, to wyszła by z tego komuna.Komuna której chyba szczerze nienawidzisz ? Kontrolowanie i izolowanie ,jak napisałeś/aś ma miejsce w przypadku działań przeciw wspólnocie którą musimy utrzymywać ale niekoniecznie zgadzamy się z polityka stosowana wobec nas (opozycja)Nie próbuj też porównywać społeczeństwa ludzkiego do mrowiska ani roju pszczół ,bo też nic z tego nie wyjdzie.