Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

WOŚP śmiech i wstyd

~as niezalogowany
18 stycznia 2013r. o 7:46
~Marlon napisał(a):
Demonides napisał(a):
Czy dla was liczy się tylko niechęć, wręcz NIENAWIŚĆ do wszystkiego, co nie ma nic wspólnego z KK

Raczej jest na odwrót. Zauważyłem, że (i również na tym forum) Kościół i Caritas są regularnie opluwane i atakowane zgodnie z obowiązującą linią narzucaną regularnie młodym przez wszelakie media.

Gdy w dniu zbierania dla WOŚP-u odmówiłem grzecznie wrzucenia do pudełka to głupia naiwna wolontariusza zamiast zwyczajnie to zrozumieć to pod nosem zaburknęła "to idź se wrzuć na Caritas". I wówczas zrozumiałem, że WOŚP to zbiorowe owsiakowe szaleństwo gdzie masa psychofanów Owsiaka na samą dostaje szału na samą myśl, że ktoś nie widzi sensu we wspieraniu trupa jakim jest NFZ, że ktoś nie popiera odciążania polityków z odpowiedzialności, czy, że ktoś nie ufa zwyczajnie ludziom bredzącym hasełka w stylu "róbta co chceta". No i oczywiście jeśli nie bierze w tym cyrku udziału to rzecz jasna jest z automatu mocherem, pisowcem itd.

ps. Jeden człowiek przyznał mi się kiedyś, że regularnie kradł pieniądze jako wolontariusz w WOŚP-ie i słyszałem o kilku innych jeszcze tego typu przekrętach nawet na tym forum. Więc ja Panu Owsiakowi dziękuję.

wszędzie znajdą się czarne owce nawet w WOŚP ale kosciół to jest największe oszustwo!!! Na pewno WOŚP w dużo więksyzm stopniu pomaga nam ludziom szarym , niz Caritas , nie ma szpitala w Polsce , który nie miał by sprzetu medycznego od fundacji. Czasy się zmieniaja szpołeczeństwo otwiera oczy i widzi co sie dzieje i w jaki sposób omamia kosciół ale to juz pomału się kończy!! i dobrze
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
18 stycznia 2013r. o 8:10
~as napisał(a):
ale kosciół to jest największe oszustwo!!!

Nie zgadzam się z Tobą, ale z drugiej też strony nie dziwi mnie twój osąd. Jest to efekt systematycznego najeżdżania dla Kościół jak nie przez media to przez lewacką prasę. To jest dwudziestoletni efekt systematycznego prania mózgu. A Owsiak jest znowu bohaterem wykreowanym przez media gdyż działa on w interesie rządących. Jeśli kłamstwo powtórzysz 1000 razy to w końcu staje się ono prawdą. A jak już 1000 osób powie ci "róbta co chceta" i "kościół to największe oszustwo" to Ty w to musisz uwierzyć.

~ niezalogowany
18 stycznia 2013r. o 10:25
apropo kościoła i prania mózgu przez media i ludzi przeciwnych. to jak ludzie mają szanować i znosić tą instytucję? Nie trzeba daleko od Bolesławca szukać przypadków gdzie ksiądz opowiada takie pierdoły że młodzi się śmieją prawie,na mszy, starsi tolerują bo przecież trzeba chodzić. A jak przychodzi do kolędy to sama słyszałam tekst: ja też oszczędzam więc jedzcie chleb z dżemem jak ja a na kolędę 10 zł to się dawało już 20 lat temu.
Proszę niech ktoś mi powie i kto tu pierze mózgi :D
~ niezalogowany
18 stycznia 2013r. o 15:04
~ napisał(a): A jak przychodzi do kolędy to sama słyszałam tekst: ja też oszczędzam więc jedzcie chleb z dżemem jak ja a na kolędę 10 zł to się dawało już 20 lat temu.
Proszę niech ktoś mi powie i kto tu pierze mózgi :D

No i to oczywiście oznacza, że ten przypadek oznaczać powinien, że wszystkich musimy tak postrzegać.
Ja np jakoś od lat przyjmowałam księdza po kolędzie i cholerka jasna mam jakiegoś niebywałego pecha, bo żaden nigdy nie prosił o forsę. Kilka razy dałam 10 zł sama od siebie, było raz, że nic nie dałam i wyobraź to sobie, że nie było jakiegoś wyrzutu.

Prawda jest taka, że antyklerykłowie są chorzy na nienawiść i chcieliby widzieć każdego księdza (zwłaszcza katolickiego) jako pedofila, alkoholika, złodzieja i najlepiej, żeby był jeszcze mordercą i narkomanem. To całe generalizowanie jest dziecinne. Ba! ile krąży w obiegu też plotek wyssanych z palca, ale ponieważ są to pikantne opowieści to warto dalej robić ferment, no bo w końcu to "na pewno" musi być prawda.

2900
#falco nieaktywny
18 stycznia 2013r. o 16:59
nie ma żadnego ,,kościoła,, bez skazy tak jak nie ma ich wyznawców o kryształowo czystych sercach...
ludzi drażni tylko to że nawołując do życia według jakichś tam ,,przykazań,, sami je niejednokrotnie depczą buciorami...
mnie osobiście wisi i powiewa to ich opowiadanie ,,legendy,, o jakimś cudotwórcy spacerującym po wodzie...
stworzył ponoc dwoje ludzi na ,,podobieństwo swoje,, i co?
pierwsze co zrobili zgrzeszyli rwąc złotą renetę czy innego jonathana czym mnie pozbawili ,,raju,, bo w swej dobroci ich mistrz zastosował ,,odpowiedzialność zbiorową,, :>
a tak może i bym się bujał po ,,niebiańskich łączkach,, :P

Dopisane 18.01.2013r. o godz. 16:59:

i jeszcze jedno :)
nie jestem chory na nienawiść tylko nie toleruję wścibiania nosa w moje sprawy,moje życie i w to co chcę robić i jak żyć... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~zacofany moher niezalogowany
18 stycznia 2013r. o 21:37
falco napisał(a):
nie jestem chory na nienawiść tylko nie toleruję wścibiania nosa w moje sprawy,moje życie i w to co chcę robić i jak żyć... ;)

Mówiąc Twoim językiem: człowiek jest zwierzęciem stadnym. Żyje w stadzie i tak, jak wilk działający na szkodę watahy jest przepędzany przez inne osobniki dla dobra wspólnoty, tak Ty możesz być kontrolowany bądź izolowany, gdy działasz przeciw wspólnocie, bądź nie ponosisz kosztów jej utrzymania.
Takie "wścibianie nosa" jest więc wpisane w nasze DNA.

A teraz przykład praktyczny: Organizacja wspólnoty wymaga, by niedoświadczona a podburzona hormonami młodzież była kontrolowana w swych poczynaniach. Tymczasem Ty lecisz do szkoły krzycząc "róbta co chceta", rozdajesz im papierosy i częstujesz wódką. Niby "Twoja sprawa" - a jednak?
2900
#falco nieaktywny
18 stycznia 2013r. o 22:04
jezeli uważasz że ja żyjąc ,,swoim życiem,, nie zasługuję na ,,życie stadne,, to nie jest to moim problemem ani Twoim :)
moim nie ,bo nie pasuje mi ,,takie stado,, a Twoim nie, bo nie będę się wtrącał do Twojego świata...
...żyjmy obok siebie ,wzajemnie sie tolerując :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
4469
#Patrzalski nieaktywny
18 stycznia 2013r. o 22:35
~zacofany moher napisał(a):
falco napisał(a):

Mówiąc Twoim językiem: człowiek jest zwierzęciem stadnym. Żyje w stadzie i tak, jak wilk działający na szkodę watahy jest przepędzany przez inne osobniki dla dobra wspólnoty, tak Ty możesz być kontrolowany bądź izolowany, gdy działasz przeciw wspólnocie, bądź nie ponosisz kosztów jej utrzymania.

Nie wiem Z.Moherze ,skąd Twoja wiedza na temat życia w watasze wilków ? Ale jeśli chcesz porównywać życie wilków do społeczności ludzi, to wyszła by z tego komuna.Komuna której chyba szczerze nienawidzisz ? Kontrolowanie i izolowanie ,jak napisałeś/aś ma miejsce w przypadku działań przeciw wspólnocie którą musimy utrzymywać ale niekoniecznie zgadzamy się z polityka stosowana wobec nas (opozycja)Nie próbuj też porównywać społeczeństwa ludzkiego do mrowiska ani roju pszczół ,bo też nic z tego nie wyjdzie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza