REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM
+ nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu Konflikt w sprawie finansowania bolesławieckiego Domu Dziecka
BolecForum Bolecnauci komentują

Konflikt w sprawie finansowania bolesławieckiego Domu Dziecka

125 odpowiedzi strona 15 z 16
~krzysiekgość
szkoda wam kasy, pewnie -to nie wasze dzieci
lepiej zostawić sobie na premie -WSTYD-politycy i tacy zdziwieni że społeczeństwo was nie trawi =a pani która wystąpiła w reportażu ani nie była zabawna ani śmieszna raczej żałosna szkoda że nasze władze nie są w stanie postawić się w miejscu tych dzieci a w końcu o nie chodzi o ich dobro a może tylko rozgrywki przy ciepłym korycie szkoda ,radze tylko pamiętać
że korytko nie jest wieczne p.p.
ela
ela
~ napisał(a):
~madziula napisał(a): Ja powiem szczerze, że za każdym razem jak przechodzę obok tego budynku to zastanawiam się, gdzie są te dzieci. Nigdy nie widziałam ani nie słyszałam ich na terenie obiektu, podczas gdy pod sąsiednim blokiem biegały rozbawione dzieci. Ja nie wiem czy oni je zamykają w tym domu i każą na klęczkach modlić całymi dniami.
No właśnie.Trafne spostrzeżenie.Też się nad tym zastanawiam :|
Dzieci chodzą pewnie na zajęcia popołudniowe, a przed południem sa w szkole. Komputery też trochę czasu zabierają, trochę odrabianie lekcji, więc gdzie tu zobaczyć dzieci.
~gość
~ napisał(a):
innymi slowy, moja kuzynka jest w DD wolontariuszem. Z jej relacji maluje sie zupelnie inny obraz. A to co niektorzy z was pisza jest poprostu zwyklym lajdactwem
No i widzisz-taka jesteś pewna że to ta sama dziewczyna a to zupełnie ktoś inny a już na pewno nie wolontariuszka.Poza tym nie mam powodu aby kręcićtym bardziej że w tym konflikcie nie jestem za miastem a dziećmi :P

nie zrozumialas. poniekad byla to ironia. ale wolontariuszka jest prawdziwa ;)
~maniek6310gość
w końcu ktoś się bierze za te siostrzyczki wielokrotnie przełożone.może trzeba zainstalować ukryte kamery żeby zobaczyć co tam się dzieje
~prawdomownygość
dzieci sa zastraszane tym ze beda wyjezdzaly do innych osrodkow jak beda nie grzeczne kazdy tak broni a nikt nie wie jak tam jest.skoro dzieci maja tylu wychowawcow to dlaczego dziecko kiedys wybieglo na ulice na boso?? gdzie byli wychowawcy? dom dziecka dostaje za duzo kasy a starosta sie lituje nie wiem po co ... dyrektorka zamydli kazdemu oczy zeby wyszlo na jej ... za malo pieniedzy chca jej dac to moze sie obawia ze i ona bedzie miala mniejsza wyplate w koncu 5000zl nie kazdy zarobi... tak dzieci maja tam wszystko az za dobrze jak by troche oszczedzaly to i by nie odczuly ze zabiora te 32.000zl .otworzcie ludzie oczy
~qwertygość
prawdomowny a powiedz mi skąd i w jaki sposób wyliczyłeś, że P. dyrektor będzie zarabiała ok. 5 tys? A może to jest informacja wyciągnięta z rękawa?
#TA
#TAnieaktywny
Nie pracuję z dziećmi z rodzin patologicznych, tylko z tzw. normalnych. A zdarzało mi się, że musiałem gonić po ulicy jednego czy drugiego delikwenta, który uciekł ze szkoły. Więc wcale mnie nie gorszy sytuacja, że jakieś dziecko mogło wybiec boso na ulicę, zwłaszcza, gdy wezmę pod uwagę, że w domu dziecka są w przeważającej części dzieci z rodzin dysfunkcyjnych. Nie zapominajmy o przekleństwie "obyś cudze dzieci uczył", a co dopiero wychowywał i opiekował się nimi całą dobę. Więc przestańcie pieprzyć, że Siostry mają jakieś zaniedbania (bo że jakieś niedociągnięcia - zgodzę się - nie ma ideałów), gdyż kto jak kto, ale one z wielkim oddaniem odnoszą się do wychowanków. A wiem to stąd, że tam byłem. Hawgh!
~jjjgość
ciekawe ze ludzie bronia tak tych siostr jak by popracowali tam co niektorzy pare lat to by zobaczyli na wlasne oczy jakie sa swiete siostry zakonne az sie smiac chce ze ludzie sa tak naiwnni haha siostra powie pare milych slowek i kazdy mysli ze ona taka przyjemna hahaaha szkoda tylko tych dzieci...
Wypowiedz się
Piszesz jako gość. Zaloguj się, żeby komentować ze stałą tożsamością — po zalogowaniu wrócisz tutaj automatycznie.
Zostaw puste, a przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja danych osobowych bez zgody lub użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania opublikowanych wypowiedzi.
Dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji. Umieszczanie cudzych zdjęć może naruszać prawo autorskie.
W celu utrzymania jakości dyskusji wykorzystujemy automatyczne narzędzia analizujące treści. Posty zawierające wulgaryzmy lub niebezpieczne linki mogą zostać automatycznie ukryte.