Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Sposób na wypędzenie kretów.

5653
#poldek nieaktywny
5 lutego 2013r. o 12:12
Słyszałem że prąd jest skuteczny ale jak to zrobić może ktoś pomoże. ??
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Bolecnauta niezalogowany
5 lutego 2013r. o 12:52
Sprawdził mi się solarny odstraszacz, a po za tym humanitarnie, bo nie zabijasz ich, tylko przeganiasz ze swojego terenu. :)
Ilość sztuk w zależności od obszaru, na jakim panoszą się gryzonie.
Ważne, odstraszacz musi działać ze zmiennymi częstotliwościami, żeby się gryzonie nie przyzwyczaiły :)
Najtaniej, na allegro,
5653
#poldek nieaktywny
5 lutego 2013r. o 13:56
~Bolecnauta napisał(a): Sprawdził mi się solarny odstraszacz, a po za tym humanitarnie, bo nie zabijasz ich, tylko przeganiasz ze swojego terenu. :)
Ważne, odstraszacz musi działać ze zmiennymi częstotliwościami, żeby się gryzonie nie przyzwyczaiły :)
Najtaniej, na allegro,
A dlaczego mam byc humanitarny dla tych gryzoni które niszczą także drzewa/ka podgryzając korzenie no co z nich za pożytek ?? ?? ?? '.
~El niezalogowany
5 lutego 2013r. o 14:38
Ja tam zastosowałam babciny sposób:) smalec do tego dużo.... dużo czosnku:) dokładnie wymieszać:) i wpakować do dziur po krecie. Powiem szczerze , że byłam sceptycznie nastawiona do tego sposobu, ale próbowałam wszystkiego na kreta i nic a smalec i czosnek podziałały:)
211
skorn
5 lutego 2013r. o 15:30
ja biore wegiel aktywowany

<i>
~Paweł niezalogowany
5 lutego 2013r. o 15:32
Sprawdzony stary sposób.
Wbić stalowy pręt na głębokość ok 30 cm, nałożyć odwróconą puszkę po browarku na przykład i po kretach. Strasznie nie lubią tego hałasu jak się puszka obija o pręt podczas wiatru
~ niezalogowany
5 lutego 2013r. o 15:50
poldek napisał(a):
~Bolecnauta napisał(a): Sprawdził mi się solarny odstraszacz, a po za tym humanitarnie, bo nie zabijasz ich, tylko przeganiasz ze swojego terenu. :)
Najtaniej, na allegro,
A dlaczego mam byc humanitarny dla tych gryzoni które niszczą także drzewa/ka podgryzając korzenie no co z nich za pożytek ?? ?? ?? '.

Jezeli nie wiesz jaki jest pozytek z kreta to poczytaj i się dowiesz a poza tym to nie krety podgryzają korzenie drzew i po trzecie primo zwierzaki nie mają świadomosci ,że jakieś rośliny i drzewa są czyjąś własnością,zdobywają pożywienie w naturalny dla nich sposób i tyle a ty byś chciał ,żeby jakiś turkuć podjadek omijał twoje drzewka i korzonki ,bo należą do ciebie,no proszę cię...,ludzie wiedzą że coś jest czyjąś własnością a jednak sięgają po to,a ty od zwierzaka oczekujesz ,żeby nie tykał cudzego?!
8507
#aga2 nieaktywny
5 lutego 2013r. o 16:29
Najtaniej, na allegro,

ten pomysł najlepszy dwie korzyści pierwsza brak kretów u mnie druga wszystkie krety u sąsiada :D :D :D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza