alter napisał(a): Dokładniej zarodniki. W niemieckim prawie nie można przeprowadzać badań na niemieckich zarodnikach, dlatego sprowadzają z zagranicy! z Polski?! Wszystko może się dziać poza Merkel i Tuskiem, bo to dobry interes.
alter napisał(a): y nie będę wroną :) to świadomy wybór, który każdy może dokonać. Bywają kreatywne jednostki, które potrafią stworzyć nową awangardę. Jeżeli nam to odpowiada to się z kimś takim utożsamiajmy, popierajmy takie jednostki.
~virgo napisał(a):
Mam odmienne zdanie...Posłużę się tutaj również cytatem , pewnego bardzo znanego Żyda : "Byt kształtuje świadomość". Dlatego nigdy nie mów "nigdy nie będę wroną". Kiedy los postawi Cię na stołku , na którym masz zagwarantowany spokój o finanse , doskonałe finanse , czasami stajesz się ową wroną. Wtedy również możesz rządzić masą...I co ??
~virgo napisał(a): ... czasami stajesz się ową wroną. Wtedy również możesz rządzić masą...I co ??
~virgo napisał(a): Alter , dzisiaj w całym świecie króluje "mieć" a nie "być"! Jeżeli ktoś mówi ,że jest inaczej - kłamie! Ideały nie przyświecają dzisiejszemu człowiekowi , w szczególności młodzieży , która ma kłaść "podwaliny pod przyszłe , dojrzałe zycie". "Ideał sięgnął bruku" , można posłużyć się ( ze smutkiem) ,słowami naszego Wieszcza Norwida.
alter napisał(a):
Mój świat jest pełen wiary w Boga.
alter napisał(a): A w moim świecie nie :) Mój świat jest pełen uczuć, poezji, ducha i wiary. Wiary w ludzi i w Boga. KAżdy człowiek, również młody, prędzej czy później stanie przyd pytaniem "mieć, czy być":) Przychodzi taki moment, kiedy rezygnujemy z własnych potrzeb, aby coś komuś dać, aby komuś w czymś pomóc. Trzeba zawsze umieć znaleźć czas dla ducha i uczuć, dla bliskich. To dla mnie ma największą wartość.